• TWH

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Anemon o Singha - tack för info. Det verkar ju helt galet att du haft samma värde 2 år i rad, säger ju mkt om att man inte ska stressa upp sig😊 Sigha, finns det ngn regel som säger att man kan plocka ut grekiska recept i Sverige? Anemon - lycka till hos dr🌺

  • TWH
    Ninninn skrev 2012-10-09 09:41:22 följande:
    Tar ni er medicin ungefär samma tid varje dag? Och tar ni dom tillsammans då menar jag pred, trombyl och fragmin/clexane?? De va någon som sa nån gång att man inte ska ta trombyl och omega3 samtidigt utan någon på morgon och den andre på kvällen spelar de någon roll? Tycker de är så svårt att komma ihåg att ta alla detta medicinen och vitaminer vill helst ta allt på en å samma gång!!

    Brukar ta allt samtidigt förutom pred två ggr om dagen.
  • TWH
    Ninninn skrev 2012-10-10 10:02:28 följande:
    Förresten så kom il på posten igår (äntligen) så på lördag ska jag få droppet så jag hoppas på att de biter denna ägglossning! Segt att slänga bort il annars men de får de ju vara värt i så fall! Ska försöka få de utskrivet här sen så man slipper köpa av D för de va dyrt 35 euro styck! Är de någon utav er här som köper genom CIces kontakt??

    Japp😃
  • TWH
    Hjärtefröjd skrev 2012-10-10 11:08:20 följande:
    Jag tycker ju att IL är rätt billigt om man jämför med Clexane som kostar 60 kr/spruta och ska tas varje dag under graviditeten.

    Jag fattar inte att du inte kan få fragmin utskrivet😨
  • TWH
    Anemon skrev 2012-10-10 18:52:19 följande:
    Någon vänlig själ i Stockholm som kan tänka sig att låna ut Is your body baby-friendly? Skulle alldeles för sent men nu till slut börja läsa på ytterliggare i helgen och tog med boken till stugan....3 timmars bilfärd bort och jag glömmer en väska där boken ligger! Svärföräldrar åker ner i helgen så jag får tillbaka den nästa vecka men vi sticker till Athen på lördag kväll och jag vill vara lite bättre pålästz. Helt omöjlig att få tag på i butik verkar det som efter springande på stan i dag. När jag köpte den på nätet så tog leveransen flera dagar. Hmm i skrivande stund kommer jag på att den kanske går att köpa som e-book? Någon som vet? Får googla

    Du kan låna den av mig, inboxa mig😊
  • TWH
    Prickigchokladmal skrev 2012-10-11 22:17:36 följande:
    Hej igen, här är ytterligare en fråga från mig. För privat vård i Sverige kan man ju finansiera genom bruttolönavdrag. Vet någon av er om det funkar även för vården i Aten eller London eller vad det nu blir?

    Det är upp till din arbetsgivare att besluta tror jag
  • TWH
    Zinfandel skrev 2012-10-11 09:21:15 följande:
    Beställ en Clinic Pack från fedex eller hämta på deras kontor: www.fedex.com/se/shippingguide/packaging.html  www.fedex.com/se/supplies/index.html  Ni behöver skicka 8 st rör med blod. Rören i USA är med grön hatt (green top heparin filled tubes with no gel)  men i Sverige innehåller de gröna en gel för att blodet inte ska koagulera. Det går bra men rören får i så fall inte centrifugeras och kan hålla rumstemp. Rulla in rören i något absorberande material, om något skulle gå sönder. Packa sen i en liten låda, jag har köpt på Office Depot. Lådan viras sedan in i bubbelplast (finns också små rullar på Office Depot) och stoppas sedan i Clinical Pack.  På FedEx kontor, tex på Arlanda, ska ni skicka med 2 papper: Invoice fedex - på den kan det stå: "Human blood specimen for clinical labratory use only. Non contagious blood tubes safely packed in box. NOT HAZARDOUS, DANGEROUS OR INFECTIOUS" Requisition Form RFU - på den hänvisar ni till Dr D med hel adress och era uppgifter Jag kan inte lägga in pdferna här men om ni skickar era mailadresser så ska jag skicka över dem.  Kolla med Fedex vilken flight proverna går med, är osäker på om lunchflygen fortfarande går. I Malmö ska de lämnas före 19.00 (så dra blodet så sent som möjigt!) tex en måndag så levereras det till labbet kl 11.00 lokal tid på onsdagen. 48-tim garanti gäller alltid. Blodet håller bra upp till 55 timmar. Tänk på att skicka mån-tis så att det hinner fram före helgen. Det kostar ca 1000 kr att skicka blodet till Chicago. Adress till labbet: Rosalind Franklin University of Medicine and Science Clinical Immunology Labratory 3333 Green Bay Rd North Chicago, IL 60064  Svaret skickas till Dr D men en underbark kvinna på labbet  lorraine.ellis@rosalindfranklin.edu svarar snabbt på mail.

    Fantastiskt, kollar de allt då som dr gjorde när man var där? Det är en sak jag undrar, var i provsvaren från dr ser man hur man responderar på il?
  • TWH
    singhatjejen skrev 2012-10-10 21:18:37 följande:
    Jag har fått ut Humira på dr D:s recept! Det kostade verkligen skjortan - och jag överdriver inte... men nu kan jag komma igång med den behandlingen i alla fall. Det bevisar i alla fall att man kan använda recept inom EU - gäller bara att åka till rätt ställe - och prata med rätt person och det är ta mig sjutton inte lätt. Fattar inte att det ska vara så ojämnt efter alla år vi varit med i EU...?

    Singha; då borde vi få ut il där också, skulle du kunna inboxa mig vilket apotek detta är?😃😃
  • TWH
    criss00 skrev 2012-10-11 21:36:26 följande:
    Vad tror ni? Vi bor väldigt trångt och därför hade jag lagt mina IL-påsar i förrådet vilket är en 10 m2 Friggebod. Kom på ikväll att....oopps det har ju blivit så kallt. De ska väl ligga i rumstemp men max 25 gr. Vi har inte haft frost men jag har heller inte satt på värmen i förrådet. Tog in dem nu och mätte att de hade en temp på 7 grader. Det har inte varit kallare. De är väl inte förstörda??

    Jag tycker du ska ringa Freseniu kabi i Uppsala som producerar dem
  • TWH

    Angående Sophiahemmet så ring inte dit utan inboxa mig el Hjärtfröjd

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!