• Snart lycklig

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Fick svar från gullige Dr D:

    I'm very disappointed of the result, because I have the impression that something happened at the beginning. If this is correct,  It means that everything went fine and the implementation has occurred, but the embryos couldn't go further. This is the most possible explanation.

    We could speak on Thursday at 12 o'clock Athens time, to review your treatment. 

    Jag vill dock grotta lite mera än att de inte bara "utvecklades längre". Jag är så rädd att det är något fel i min livmoder eller annat som gör att jag dödar bra embryon, tros immunbehandling. Alla berörda, Dr D, embryologerna och sköterskorna, var mycket imponerade meddelade att våra embryon var mycket fina. Dr D påpekade också att just embryologerna som inte gör annat än tittar på embryon, vet vad de talar om.

    Var för funkade det inte?!? Gråter KOmmer jag få någon mer chans med så fina embryon?

    Kram till er alla.

  • Snart lycklig

    Busen77, tack f mkt intressant läsning! Vi har aldrig hört detta tidigare. Mkt bra f mig att få ta del av innan mitt samtal på torsdag med Dr D. Än en gång tack!

  • Snart lycklig

    Jam08, kronisk prostatit är en kronisk inflammation i prostatan. Behöver inte hänga ihop med högt PSA. Värk och förstorad prostata.

  • Snart lycklig

    Jag ansluter mig till de superdeppiga i tråden idag. Idag kom tårarna på riktigt! Jag blev också extra ledsen efter diverse samtal med närstående (inte min man). Jag känner inte att jag har så många runt mig som stöttar. Varma tankar om och till er alla! Hjärta

    Tog mig samman och sammanfattade lite frågor och funderingar till Dr D, inför telefonavstämningen imorgon. Tack alla för lite nya infallsvinklar och "kött på benen", i detta läge måste jag nog säga lite extra tack till Zin och Busen, som analyserat mina provsvar respektive givit mig ny information om användning av Levaxin.

    Kram alla kämpande!

  • Snart lycklig

    AaFT; Ja, jag fick IL på plats. När vi på plats kom överens om att jag skulle få IL försökte han fixa en sköterska som skulle komma, men ingen kunde, så han kom själv senare på kvällen. Du kan säga var du/ni kommer att bo när du träffar honom. Vill du för säkerhets skull förhandsinformera honom uti fall att han redan innan har IL i åtanke, kan du ju självklart skriva det i ditt mejl.

  • Snart lycklig

    Haft ett långt samtal med Dr D idag. Det går så bra att prata med honom, även om ämnet kan vara jobbigt.

    Han är inte intresserad av ta check efter check av oss, utan vill att vi ska lyckas på något sätt. Han är öppen om verkligheten och alternativen.

    Han säger att jag/vi får mycket fina och bra embryon, att min kropp är i mycket bra skick (på det hans ögon kollar alltså), att mina kvinnliga organ är i mycket bra skick. Det som inte är bra är min ålder statistiskt. Han tror inte det beror på min mans spermier. Det är bra. (Återkommer till Levaxin och kaffe.) Det handlar också lite om att ha tur eller inte. Han tycker faktiskt att vi hade "bad luck" när det inte lyckades sist, som han sa.

    Hans medhjälpare Minna frågade i början av förra veckan hur det hade gått för mig och då svarade Dr D att han trodde att jag var gravid, men det vet vi ju att slutresultatet tyvärr ej blev. Efter symptom och blodprover trodde Dr D att något påbörjats. 

    Han säger att han är 100% säker på att jag har immunproblematik, men att vi lyckades stabilisera det och att immunsystemet inte reagerade alltför mycket och därmed inte heller orsak till misslyckandet. Även om han inte tror det var problemet, vill han innan en framtida transfer, så nära som möjligt, skicka blodprover till Chicago för att just kolla TNF-alfa nivån. Det kan ändå vara en möjlig orsak. Han vill göra detta för att eventuellt sätta in Humira, MEN endast om det är nödvändigt.  

    Han vill eventuellt odla 5 dagar (istället för 3) till blastocyster för att se hur det går. Helt säker på korta protokollet för mig och endast 150 Menopur från start och förhoppningsvis spruta i 10-11 dagar. Han vill, som han alltid gör och tror på, vänta så länge som möjligt innan äggplock, just för mognaden.

    Den enda jag orkat tala om äggdonation och embryoadoption med, är faktiskt Dr D. Han gör det på ett mycket känsligt och bra sätt! Vi talade alltså om det också.

    Han poängterade att oavsett hur vi går vidare och på vilket sätt, är han mer än villig/(happy) att hjälpa oss. Han sa att oavsett vad vi kommer fram till så tror han att "jag behöver ett barn". Det har han utläst.

    Dr D och jag kom fram till följande plan förutsatt att tänkta cykler är bra cykler och att allt går enligt planerna:

    Jag kommer köra stimulering vid nästa menstuation, åka ner för äggplock, befrukta med frysta spermier, och sedan frysa in embryon på dag 1. Åka hem igen.

    Förutsatt att inga cystor dyker upp, göra motsvarande kanske redan nästa menstruation, uttag, befruktning, frysning av embryon.

    Möjligen en tredje sådan vända, eller inte.

    Tredje eller fjärde resan fullt färskförsök, uttag av ägg, befruktning av färska spermier med intag av Levaxin 25 mg en månad innan (det räcker). Odling, antagligen 5 dagar. Dag ett tinas samtliga övriga och odlas tillsammans med de färska. Samtliga överlevande på dag 5 flyttar in i livmodern. Statistiskt ingen fara/chans för flerbarnsfödsel.

    Varför på detta viset, undrar ni säkert. För den mentala hälsan, att slippa gå igenom eventuella misslyckade försök, för att jag näst intill kan få tre försök utan transfer till samma pris som en full färsk IVF med immunsupport. Vi samlar alltså embryon för EN transfer. Vi satsar stenhårt på att stabilisera immunsystemet vid ett tillfälle. Om det visar sig att jag behöver den dyra Humira, så är det ju också lämpligt ekonomiskt.

    Under tiden ska vi hemma tala om alternativen. Både äggdonation och embryoadoption finns tillgängligt hos Dr D. Embryoadoption är billigare, dock endast tillgång till frysta embryon. Vid äggdonation, både färska och frysta om jag fattade allt rätt.

    Dr D absolut öppen för Levaxin låg dos 25 mg. (Det mår f ö alla bra av.) Han förklarade så bra, men jag kommer inte ihåg allt. Han behöver inte börja med det förrän egentligen 10-15 dagar innan det färska försöket, men vi bestämde en månad innan. Det behövs endast på slutet för snabbheten. Sista perioden innan färskförsöket ska jag bjuda mannen på extra koffein, då det är lika bra för att spermierna ska bli lite snabbare. 

    Jag ska inta Fertile XX och DHEA till min ägglossning och sedan sluta. Ska vara helt ren från dessa en halv månad innan sprutstart (liksom förra gången). (Dock tog jag Fertile XX tills jag började spruta då, får kolla just det igen.)

    Ja, en plan som just nu känns bra. Visst, det blir några korta resor fram och tillbaka, men jag tror ändå att det kommer att kännas mentalt l.ite bättre att göra på detta viset och även ekonomiskt.

    Vad tycker ni?

    Kramar

      

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!