• Dreams Never Ends

    Varför skulle muslimer ha dålig kvinnosyn?

    Varför skulle muslimer ha sämre kvinnosyn? Varför skulle dom ha sämre kvinnosyn än någon annan? Dom som förstår islam på rätt sätt förstår att det är totala motsatsen! Muslimerna värnar om kvinnorna och värdesätter dom högt.

    Kom ihåg att det ända rätta är vad som står i koranen och inte hur en del muslimer misstolkar den. Var uppmärksam!

  • Svar på tråden Varför skulle muslimer ha dålig kvinnosyn?
  • anhe100

    Tror inte att det har någon betydelse om JAG läser Koranen NÄR Muslinska männen står utanför dörren och väntar på SINA (som dom själva säger) kvinnor som går på SFI för att inte kvinnorna skall göra något som kan sätta männens heder på spel (OBS! är flera mäns ord när vi ber dom går där ifrån)

     

  • oOHalalOo
    Videli skrev 2011-07-06 00:27:34 följande:
    Såg tråden och kom på att jag i helgen satt och tänkte på att jag nog aldrig har ett en muslimsk kvinna röka. Männen röker ju oavbrutet (självklart inte alla) men väldigt väldigt många.

    Får man inte röka som muslimsk kvinna? 
    Jag vet inte om någon har svarat på det här längre fram i tråden.
    Sådant som skadar vår kropp, såsom rökning, droger, alkohol osv är inte något som vi ska utsätta vår kropp för. (Vi/vår = muslimer). Vi ska värna om och ta hand om vår kropp och ge den det som är bra och inte det som är dåligt.
  • Dorian Ertymexx
    Inima skrev 2011-07-06 20:36:11 följande:
    Det som är mest sorgligt är att många muslimer ser Koranen som en liten fin handbok i hur man förtrycker sin kvinna. Det står ju klart och tydligt i Koranen att mannen är familjens överhuvud, och i fjärnde surans 38:e vers så står det att de rättskaffens kvinnorna skall vara undergivna och aktsamma. och fruktar mannen uppstudsighet så ska han varna henne. Lyder hon inte ska han skilja henne från sängen och aga henne. Men lyder hon så skall han vara snäll.

    Frågan är ju hur man skall tolka detta, jag själv anser inte att Koranen är en handbok i våld. Läser man hela suran eller ännu bättre, hela Koranen så står det klart och tydligt att alla människor, faderslösa, kvinnor, funktionshindrade skall mötas med respekt och tålamod.

    Att mannen anses vara familjens överhuvud ger honom ansvar över familjen, inte rätt att plåga dem.

     Uppstudsig, vad innebär det egentligen?
    Att man misshandlar barnen? Använder droger?

    Det sorgliga med detta är att man som muslim kan skylla på Koranen för att rättfärdiga kvinnomisshandel.

    Hur skiljer det från någon annan religion?
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • oOHalalOo
    Birdie skrev 2011-07-06 01:00:58 följande:
    nej det har jag inte sagt, ja sa att deras klädkoder i jämförelse med kvinnan är näst intil obefintlig. Därföpr räknar inte jag det som att de har någon klädkod.

    Du får ju räkna på det hur du vill egentligen, men om vi ser till vad Islam föreskriver så har även männen klädkoder att följa. Det skiljer inte mot kvinnors påbud. Däremot så är våra kroppar olika utformade och därför döljer vi också olika mycket.


    Om tankegågen är svår att förstå, så jämför med att en kvinna i allmähet bär bikini (två delar) eller baddräkt (täcker en hel del av kroppen) medan männen endast bär byxor.


     

  • Inima
    Dorian Ertymexx skrev 2011-07-06 20:44:39 följande:
    Hur skiljer det från någon annan religion?
    Ptja, Bibeln är inte så jäkla mkt bättre. Där står det ju tex att kvinnor inte skall gå ut om de har mens Drömmer

    Men just nu är det ju Islam vi pratar om, så jag försöker hålla mig till endast Islam för att inte spinna vidare för långt och förstöra tråden.
    Seduce my mind and you can have my body. Find my soul and I am yours forever.
  • oOHalalOo
    Birdie skrev 2011-07-06 01:09:43 följande:
    Varför många konverterar till islam, ja för att många gånger har de partner som är muslimer, de söker tröst, blivit manipulerade eller har överseende med att hela religionen kanske inte är så fin. Vad vet jag?
    Du skulle kunna veta mer om du läste konvertitberättelser. Där både män och kvinnor, fd. kristna präster och judar m.fl. själva berättar varför de/vi väljer Islam som vår livsväg.
    Idag är det lätt att hitta svar - om man verkligen är intresserad.
  • ODS

    Bara det att inte få visa ansikte/hår visa sig nakna inför andra (tex omklädningsrum), hedersrelaterade historier säger väl allt....


    Älskar min familj-de är mitt allt!!!
  • oOHalalOo
    Polly S skrev 2011-07-06 11:04:31 följande:
    men om man inte vill ha en partner alls utan klara sig själv, alternativt inte vill gifta sig?
    Det är inget tvång att gifta sig.
  • oOHalalOo
    Polly S skrev 2011-07-06 11:09:30 följande:
    men man har inte samma ekonomiska rättigheter?
    då ÄR man mindre värd.
    Vilka ekonomiska rättigheter är det du talar om här?
  • oOHalalOo
    anhe100 skrev 2011-07-06 11:28:46 följande:
    Alla ni som försvarar Islam ni är hjärntvättade om ni inte kan se verkligheten. Hur kan ni som medmänniskor försvara att tex en kvinnas vittnesmål är värd hälften av en mans. Att flickor gifts bort med dubbelt så gammla män som kanske tom är ders farbror, Att kvinnor inte får köra bil i vissa länder. Att kvinnor skall skyla sig för mannes blickar men va fa... om mannen är så kåta att dom inte kan låta bli o hoppa på en kvinna som inte går beslöjad så kastrera honom, Att flickor fostras med en sexualskräck för att hon skall vara oskuld för släktens heder osv osv.
    SKÄRP er tjejer ni lever i ett fritt land börja TÄNKA SJÄLVA försvara er inte med att Svenska kvinnor lever lösaktigt och oansvariga mot familjen FÖR DÅ HAR NI IMTE ÖPPNAT ÖGONEN OCH SETT VERKLIGHETEN.
    Hur kan ni ha mage att försvara en religion som anser det är ok med HEDERSMORD för att en tjej inte vill giftasbort med en man som föräldrarna valt.
    Man är inte hjärntvättad för att man disktuerar utifrån Islams källor, det är ju snarare sunt förnuft att göra det och fobi att inte vilja göra det utan bara gå på antiteser, eller hur?

    När det gäller kvinnans vittnesmål;

    (b) Vittnesmål: En vanlig, men felaktig, uppfattning är att som regel kvinnans vittnesmål är värt hälften så mycket som mannens vittnesmål. En genomgång av ställen i Koranen som avser vittnesmål bestyrker inte det här påståendet. Skillnad i antalet vittnen förekommer i Koranen endast i sammanhanget ekonomiska kontrakt (se K 2:282). Anledningen ges i samma stycke, nämligen för att bekräfta kvinnans vittnesmål och förhindra oavsiktliga fel. Dock är vittnesmål ett medel för att nå ett mål och en domare kan använda det omdöme som krävs för att förvissa sig om rättvisa. Mäns och kvinnors vittnesmål är helt jämställda i Koranen 24:6-9.


    (Från samma länk jag hänvisat till tidigare i tråden).

    Tvångsgifte är inte tillåtet enligt Islam. Om det sker, så är det inte enligt Islam utan människor handlar utanför Islams tillåtelse.

    I Saudiarabien finns det en nationell lag som hindrar kvinnor att köra bil. Det är inte Islams påbud.

    Både kvinnor och män ska täcka sig, för att följa Allahs (swt) påbud om täckande.

    Både man och kvinna som gifter sig ska vara oskuld, dock inte om man varit gift tidigare. Omgifte är tillåtet och då är det naturligt att inte längre vara oskuld när man går in i det nya äktenskapet.

    Du ljuger när du säger att Islam påbjuder hedermord och dessutom skriker du åt oss att vi stöjder det. Jag tycker du ska ta och varva ner lite och istället ta reda på hur saker och ting förhåller sig före du brusar upp nästa gång.
Svar på tråden Varför skulle muslimer ha dålig kvinnosyn?