• Nikis

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    AAAj vilken foglossning jag har!!!! Har någon annan det? :(

  • Nikis
    Stinis83 skrev 2011-08-30 17:22:38 följande:
    Faceprimer, jag förstår dig alla gånger, vad illa skött...!

    Lokesmami, jag... Jag går hem från jobbet nu, och har fått ont i fogarna på framsidan, det känns som att nåt ska trilla ut där typ... Men det kanske inte är foglossning!? Jag fick en ganska ordentlig sammandragning precis innan jag gick från jobbet, men den gjorde inte ont. Och nu detta?

    Jag vägde 55 kg till mina 165 cm när jag blev gravid nu, och nu väger jag 57,5. Med dottern gick jag upp 21 kg, men gick ner det på 4 mån genom att gå promenader. Så det finns hopp, jag har nämligen noll karaktär vad gäller sötsaker ;)
    Jag känner baktill i vänster skinka och ner i vänster ben. gör pissont. kan knappt sitta en längre stund och då försöker jag gå lite vilket gör ännu ondare. sist blev jag sjukskriven i vecka 16 pga foglossning och denna gång gör de betydligt ondare. vill inte bli sjukskriven nu då jag inte har något fast jobb nu utan bara jobbar timmar så jag får ju ingen sjukpenning :(
  • Nikis

    Faceprimer: Haha förlåt att jag skrattar men fy att få hem ett sådant brev. Sist jag va gravid alltså med mitt första barn så fick jag oxå hem ett hemskt brev från mvc. Min dåvarande bm hade anmält mig till ett möte på maria ungdom?? :O haha jag gick aldrig på mötet och träffade aldrig barnmorskan igen heller
     

  • Nikis

    Någon som vet vad ett sånt där stödbälte kostar som är bra att ha vid foglossning? Sist jag va gravid fick jag låna av sjukgymnasten med de är inte så länge, nu måste man handla själv.

  • Nikis
    Stinis83 skrev 2011-08-30 20:38:26 följande:
    Lokesmami, jag fick ett av min kompis, och tror hon köpte det för 150 kr av sin sjukgymnast. Förvisso för 5 år sen, men det kan väl inte ha hänt så mycket med priset :)

    När ska man använda det? Jag har provat och tycker inte det är så skönt att ha det på. Men när jag tar av det känns det som om bäckenet ska trilla isär i bitar :S

    Nu ikväll är det inte kul, det känns rätt mycket om man säger så. Och jag hade inga som helst känningar förra graviditeten...
    sist så använde jag jämt bältet under tiden jag va uppe. nu har jag beställt ett bälte, de kostade bara 150 cirka, de va ju billigt : Hoppas det är bra :)
  • Nikis
    Sonrisa skrev 2011-08-30 20:46:26 följande:
    Måste tyvärr säga hejdå till er, mina vänner. Var på ultraljud idag och vår älskade lilla ärta hade givit upp i v.8+6. Känns otroligt tungt idag.
    Åååh fyy vad tråkigt :( Styrkekramar <3
  • Nikis
    HLinna skrev 2011-08-30 21:26:53 följande:
    Angående foglossning:
    Jag har fått ganska mycket problem redan, för mig sitter smärtan långt ner på ryggen på höger sida. Jag har ondast på kvällarna, hur ont beror på vad jag gjort under dagen. Det sämsta verkar vara aktiviteter som innebär att man lutar sig lite framåt (typ dammsuga, diska) men långa promenader funkar absolut inte heller.
    Jag var faktiskt på en information "för gravida med bäckenledssmärta" hos sjukgymnast igår. Det var bra, vi fick en hel del tips. Det mesta stämmer överrens med den länken Carla skickade. Men jag tycker ändå att det var lite knäckande att gå dit, för i slutänden finns det INGET man kan göra åt smärtan förutom stödbälte, alvedon och TENS eller akupunktur. Det gör ju sjukt ont ibland, tänk om det blir gradvis värre från och med nu och det enda man kan göra är att köpa ett stödbälte och se glad ut???
    Känner igen som där ställningarna som de gör ondast i :( Vet inte hur jag sla göra för att få inkomst om jag blir så dålig så jag inte orkar jobba.. de suger.. :(
  • Nikis
    Stinis83 skrev 2011-08-30 21:46:06 följande:
    Lokesmami och Linna, jag börjar bli smått knäckt... Om det gör så här pass ont nu, hur ska det då kännas sen? Jag tycker liksom inte att jag gjort nåt speciellt idag... Förutom att jag fick bära dottern till dagis eftersom vagnen var kvar på dagis och jag hade punka på cykeln...

    Man kanske ska börja använda det där bältet nu då? Varje dag? Jag har ju liksom bra och dåliga dagar, och det känns onödigt att använda det en bra dag.
    absolut börja använda bältet så fort som möjligt, de rådde min barnmorska mig att göra, så nu har jag iaf beställt ett. Men jadu jag har ingen aning om hur man ska palla. och bättre lär de ju inte bli. de blir ju lättare att man har problem efter förlossning oxå om man får foglossning tidigt. sist gick de över direkt när bebisen va ute. Jag minns att jag inte kunde ligga på rygg och föda för jag hade sååå ont i fogarna, men direkt när han va ute, försvann smärtan och jag kunde ligga på rygg igen. hoppas de går  över lika snabbt igen :)
  • Nikis
    HLinna skrev 2011-08-30 21:47:32 följande:
    Men vadå, menar du att du inte har rätt till någon sjukpenning?
    nej jag är timanställd..
  • Nikis
    Lyckobebisen skrev 2011-08-30 22:05:55 följande:
    går du på rena timmar? Annars ska du väl få om duhar schema för över två veckor har jag för mig?
    går på rena timmar blir bokad dag för dag. ibland har jag vissa pass inbokade längre fram men me kan va nå pass här och där.
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)