Inlägg från: 2små2stora |Visa alla inlägg
  • 2små2stora

    Allergitråden

    Allrona skrev 2012-02-13 18:47:48 följande:
    Okej. Du har inte sett de i någon butik?
    Kolla hälsokosten eller Ekängen/coop Forum 
    De som tar in varor från biodynamiska produkter kan ta hem den, 
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07, William 100904~~
  • 2små2stora
    Tibell skrev 2012-02-14 19:14:45 följande:
    Trollis : Nej här är det dietisten.. Tror jag i allafall :)
    Dietisten skriver livsmedelsanvisningen men en specialistläkare måste skriva på den. 
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07, William 100904~~
  • 2små2stora
    Avena skrev 2012-02-19 11:49:32 följande:
    Hm...då var det kanske inte mjölk då.
    Ägg? I pepparkakor? Låter inte det konsigt? Och jag hade nog reagerat om det stått ägg. Eller kan det stå något annat då? 
    Kanel? Ingen aning...men det kan kanske vara någon krydda... Har slängt kartongen nu men det var Annas pepparkakor. Kan man hitta innehållsförteckningen på nätet?
    http://www.annas.se/artikel.asp?strukturId=16
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07, William 100904~~
  • 2små2stora
    Bobbosmamma skrev 2012-02-19 21:02:03 följande:
    Obs jag är själv ssk och vet att det också finns gott om folk i vården som HAR koll. Men vissa har inte. Bara så ingen tar illa upp;)
    Vi har en dietist som inte har någon koll alls på allergimat, däremot jätteduktig med diabeteskost
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07, William 100904~~
  • 2små2stora
    Allrona skrev 2012-02-19 21:15:44 följande:
    Ja, det känns faktiskt bra att få lite koll själv. Vår dietist går inte att lita på alls så för att få lite koll själv sökte jag in till en distanskurs i närinslära. Det är mycket intressant faktiskt och jag är nöjd att att jag började läsa det. Dock är det lite svårt att hinna med 50% studier tillsammans med 100% jobb och utöver det all extra tid som den lilla allergikern tar....
    Undrar om det finns som valbar kurs i spec.utbildningen. Det måste jag komma ihåg att kolla upp.
     
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07, William 100904~~
  • 2små2stora
    Sephyria skrev 2012-02-26 18:35:44 följande:
    Kavat: han får 3 mål med havre/vete per dag. Välling på kväll och natt och gröt till frukost. Hade faktiskt aldrig hört talas om att de ska äta Max 3 såna mål om dan! Tack för att du upplyste mig.

    Har heller aldrig riktigt förstått hur det ligger till med mjölet i enagos produkter. Det står att det är delvis hydrolyserat mjöl och har tänkt att det kanske inte är så farligt med tanke på att ersättningar som innehåller hydrolyserat mjölkprotein vanligen funkar för en mjölkallergiker. Men eftersom det bara är delvis hydrolyserat har jag ju förstått att det inte är helt bra.

    Pama risgröt tycker han inte om. Polenta har vi aldrig testat men det ska jag göra. Även vanlig risgrynsgröt hade jag tänkt att testa men det har bara aldrig blivit av. Vällingen har jag ingen aning om vad man skulle ersätta med om man inte skulle ge havre/vete. Ersättning som man gör tjockare på nåt sätt?

    Håller ju egentligen med om att det är vetet eller havren som låter mest misstänkt men det känns så fruktansvärt jobbigt om det skulle vara det! I morse blev han röd på kinderna ca 1 timme efter frukost bestående av gröt och smörgås. La sig igen ca 2 timmar senare. I vanliga fall brukar han aldrig bli röd förrän på eftermiddagen och så är det borta igen nästa dag. Kan det vara så att tavegylen har dämpat eventuella reaktioner tidigare eftersom han fått den varje kväll bortsett från de senast dagarna?

    Läkaren som han har är inte till någon hjälp heller. Har länge försökt tjata mig till att få komma till en dietist och när jag väl fick det så hade han bara skrivit i remissen att vi skulle ha information om mjölkfri kost, men mjölkfritt har vi haft i ett år så det kan jag. Så ingen hjälp där heller med andra ord. Dietisten sa att han måste utredas mer för att hon ska kunna hjälpa oss men vad gör man när inte läkaren utreder. Vem ska hjälpa oss då är det tänkt. Håller på att försöka få läkaren att skriva remiss till allergimottagningen men dit är det ändå väntetid på många månader..
    Vi gör välling genom att koka vatten och rismjöl för att sedan blanda i ersättningepulvret. Eller blandar i Olda risgröt/rismjöl i ersättningen
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07, William 100904~~
  • 2små2stora
    Sephyria skrev 2012-02-26 20:22:40 följande:
    2små2stora: tack så mycket för tipset! Går det snabbt och enkelt att göra? På natten vill man ju helst inte att det ska ta allt för lång tid..
    det tar lite tid, rismjölet behöver koka några minuter men det går bra att göra det färdigt innan och ha i kylen sedan är det bara att värma och vispa ner ersättningen.
    Använder man oldas gröt går det lika fort som vanligt då den kan skakas/blandas i ljummen vätska
     
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07, William 100904~~
  • 2små2stora
    Sephyria skrev 2012-02-26 20:31:16 följande:
    2små2stora: finns förresten oldas risgröt/rismjöl i vanlig affär eller vart får man tag på det?
    Jag har köpt det på COOP Forum och ICA Maxi. Har de det inte hemma kan de ta hem det. 

    Skulle det vara så att han är allergisk mot säd kan man få den på livsmedelsanvisning.  
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07, William 100904~~
  • 2små2stora
    Sephyria skrev 2012-02-29 20:20:07 följande:
    Hej alla! Sitter och försöker klura ut vad man ska kunna använda för produkter till sonen när vi utesluter spannmål. Tänker främst på polenta, bovete, rismjöl etc. Kruxet är att de även ska vara fria från soja. Läser att risentas produkter ofta innehåller spår av soja medans saltå kvarn inte kan garantera att deras produkter är rena från spannmål. Vad använder ni? Måste det finnas en varning på paketen om de innehåller spår av soja? Såg att risentas boveteflingorna hade en sån varning men inte mjölet. Är mjölet då alltså ok?
    Vi använder både saltå och risentas och det verkar fungera.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07, William 100904~~
Svar på tråden Allergitråden