Recepttråden för oss som lagar egen barnmat
Denna tråd är endast till för recept, vill man diskutera om egen barnmat finns redan en sån tråd: www.familjeliv.se/Forum-3-39/m49188646.html
Välkommen och dela med er av era bästa recept
Denna tråd är endast till för recept, vill man diskutera om egen barnmat finns redan en sån tråd: www.familjeliv.se/Forum-3-39/m49188646.html
Välkommen och dela med er av era bästa recept
Juste! Gjorde torsk med ägg och persilje-sås här om dagen..
Ca 400 g torsk
4 dl vatten
2-3 msk hackad persilja
2-3 ägg
2 msk mjöl
2 msk smör
2 msk grädde
vitpeppar
Koka torsken i 4 dl vatten med lite vitpeppar (ca tio min). Koka äggen. Smält smöret i en kastrull och rör i mjölet. Häll över kokvattnet från torsken. Lite i taget, låt koka upp varje gång innan du häller på mer. Koka på svag värme några minuter - rör om då och då. Då såsen är färdig häller du i grädden - rör om. Tillsätt sedan persiljan och äggen, hackade. (Jag brukar använda äggskärare 2 ggr/ägg). Häll såsen över fisken.. Mixa för mindre bebisar mosa lätt med en gaffel för de som klarar av bitar.
Jag serverade med potatismos och ärtor. Är också gott att äta själv men då med lite örtsalt ovanpå!
Den här grytan gick hem hos min tjej!
<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Batang; panose-1:2 3 6 0 0 1 1 1 1 1; mso-font-alt:바탕; mso-font-charset:129; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1342176593 1775729915 48 0 524447 0;} @font-face {font-family:"\@Batang"; panose-1:2 3 6 0 0 1 1 1 1 1; mso-font-charset:129; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1342176593 1775729915 48 0 524447 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->
laxgryta från 8 månader
(blir 900g färdig mat)
1 pkt tinade laxfiléer skurna i bitar
1 dl frusen majs
1 dl frusna ärtor
Koka ovan i vatten som precis täcker tills laxen är färdig, ca 8 min.
Sila av vattnet men spara till att mixa med.
1 vitlöksklyfta
½ tärning fiskbuljong i liten vatten (brukar mikra)
Frusen dill
½ pkt passerade tomater
Tillsätt vitlök, buljong, dill samt tomat.
Mixa till lagom konsistent med kokvattnet.
Frikadeller:
Nötfärs ca 300 g
grädde ½ dl eller mer
Lite peppar
1 riven vitlöksklyfta
Persilja eller annan örtkrydda.
Blanda allt och rulla små köttbullar.
Koka tills dom flyter upp.
Gör sås av spadet som blir kvar.
Servera med kokt potatis.
Korvstroganoff
Falukorv
Lök
Tomatpure
Grädde
Jag brukar blanda i klippt spagetti, det gillas!
Idag blev det köttgryta..
Grytbitar
Morötter
Blomkål
Ärtor
Oxfond
Lite grädde
Peppar
Bryn grytbitarna lätt i en gryta/kastrull häll i morötter, blomkål och ärtor (eller andra grönsaker), häll över vatten lite mer än så att det täcker. Häll i en skvätt oxfond och lite peppar. Låt koka under lock, gärna i tre timmar på svag värme. Rör om då och då, ibland kan det behövas lite extra vatten. Häll i en skvätt grädde då det är färdigt.
Passar till 8 månader + eftersom oxfonden inehåller en del salt!
Jag mosade lätt med en gaffel till min åtta månaders (köttet bara gled isär :) Serverade med couscous! Båda tyckte att den blev supergod!
nån som har tips på hur jag ska få kokvattnet från mina plommon att bli mindre surt. gjorde pure på plommon från frysen och tänkte använda avkoket till saft eller kräm men det är så ruskigt surt. vill hellst inte sockra den. finns det nått annat smart tips?
Du kanske kan koka upp det igen med någon sötare frukt? Kanske vattenmelon, eller vad vet jag :)
Ta en platpåse och frys in i, två om du vill vara säker på att det inte ska läcka! Vill du tina fort är det bara spola lite vatten på påsen så släpper kanterna!