• Svar på tråden Recepttråden för oss som lagar egen barnmat
  • Raow

    Juste! Gjorde torsk med ägg och persilje-sås här om dagen..

    Ca 400 g torsk
    4 dl vatten
    2-3 msk hackad persilja
    2-3 ägg
    2 msk mjöl
    2 msk smör
    2 msk grädde
    vitpeppar

    Koka torsken i 4 dl vatten med lite vitpeppar (ca tio min). Koka äggen. Smält smöret i en kastrull och rör i mjölet. Häll över kokvattnet från torsken. Lite i taget, låt koka upp varje gång innan du häller på mer. Koka på svag värme några minuter - rör om då och då. Då såsen är färdig häller du i grädden - rör om. Tillsätt sedan persiljan och äggen, hackade. (Jag brukar använda äggskärare 2 ggr/ägg). Häll såsen över fisken.. Mixa för mindre bebisar mosa lätt med en gaffel för de som klarar av bitar.

    Jag serverade med potatismos och ärtor. Är också gott att äta själv men då med lite örtsalt ovanpå!

  • essemia

    Den här grytan gick hem hos min tjej!

    <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Batang; panose-1:2 3 6 0 0 1 1 1 1 1; mso-font-alt:바탕; mso-font-charset:129; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1342176593 1775729915 48 0 524447 0;} @font-face {font-family:"\@Batang"; panose-1:2 3 6 0 0 1 1 1 1 1; mso-font-charset:129; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1342176593 1775729915 48 0 524447 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->


    laxgryta från 8 månader


    (blir 900g färdig mat)


     


    1 pkt tinade laxfiléer skurna i bitar


    1 dl frusen majs


    1 dl frusna ärtor


     


    Koka ovan i vatten som precis täcker tills laxen är färdig, ca 8 min.


    Sila av vattnet men spara till att mixa med.


     


    1 vitlöksklyfta


    ½ tärning fiskbuljong i liten vatten (brukar mikra)


    Frusen dill


    ½ pkt passerade tomater


     


    Tillsätt vitlök, buljong, dill samt tomat.


    Mixa till lagom konsistent med kokvattnet.

  • fruganL
    beabus87 skrev 2010-05-12 10:48:33 följande:
    Jag gjorde egen havregrynsgröt åt min pojk idag (han är 9,5 månader)
    Egen gröt är lätt godare än industrigröt med frukt. Den smakar mest bara papp, den köpta! Sonen älskar gröt på majsmjöl och hirsflarn. Den på risgröt är tokgod med mosad banan och katrinplommon. Brukar annars blanda i lite päronmos eller äpplemos. Brukar blanda en del grädde och tre delar vatten, vätskemässigt.
  • hhönan

    Frikadeller:

    Nötfärs ca 300 g
    grädde ½ dl eller mer
    Lite peppar
    1 riven vitlöksklyfta
    Persilja eller annan örtkrydda.

    Blanda allt och rulla små köttbullar.
    Koka tills dom flyter upp.
    Gör sås av spadet som blir kvar.
    Servera med kokt potatis.

  • hhönan

    Korvstroganoff

    Falukorv
    Lök
    Tomatpure
    Grädde

    Jag brukar blanda i klippt spagetti, det gillas!

  • Raow

    Idag blev det köttgryta..

    Grytbitar
    Morötter
    Blomkål
    Ärtor
    Oxfond
    Lite grädde
    Peppar

    Bryn grytbitarna lätt i en gryta/kastrull häll i morötter, blomkål och ärtor (eller andra grönsaker), häll över vatten lite mer än så att det täcker. Häll i en skvätt oxfond och lite peppar. Låt koka under lock, gärna i tre timmar på svag värme. Rör om då och då, ibland kan det behövas lite extra vatten. Häll i en skvätt grädde då det är färdigt.

    Passar till 8 månader + eftersom oxfonden inehåller en del salt!

    Jag mosade lätt med en gaffel till min åtta månaders (köttet bara gled isär :) Serverade med couscous! Båda tyckte att den blev supergod!

  • TiLo

    nån som har tips på hur jag ska få kokvattnet från mina plommon att bli mindre surt. gjorde pure på plommon från frysen och tänkte använda avkoket till saft eller kräm men det är så ruskigt surt. vill hellst inte sockra den. finns det nått annat smart tips?

  • Raow

    Du kanske kan koka upp det igen med någon sötare frukt? Kanske vattenmelon, eller vad vet jag :)

  • TiLo
    Raow skrev 2010-05-26 21:17:56 följande:
    Du kanske kan koka upp det igen med någon sötare frukt? Kanske vattenmelon, eller vad vet jag :)
    ja vattenmelon eller honungsmelon är ju sötare....

    funderar på hur jag ska frysa in den också... kanske istärningspåse... tänker mig att jag kommer skvimpa ur hela innehållet i frysen om jag ska balansera med istärningslådor och dessutom blir det många istärningar för att få till nån dryck mängd.
  • Raow

    Ta en platpåse och frys in i, två om du vill vara säker på att det inte ska läcka! Vill du tina fort är det bara spola lite vatten på påsen så släpper kanterna!

Svar på tråden Recepttråden för oss som lagar egen barnmat