• TiLo

    Recepttråden för oss som lagar egen barnmat

    nån som har tips på hur jag ska få kokvattnet från mina plommon att bli mindre surt. gjorde pure på plommon från frysen och tänkte använda avkoket till saft eller kräm men det är så ruskigt surt. vill hellst inte sockra den. finns det nått annat smart tips?

  • TiLo
    Raow skrev 2010-05-26 21:17:56 följande:
    Du kanske kan koka upp det igen med någon sötare frukt? Kanske vattenmelon, eller vad vet jag :)
    ja vattenmelon eller honungsmelon är ju sötare....

    funderar på hur jag ska frysa in den också... kanske istärningspåse... tänker mig att jag kommer skvimpa ur hela innehållet i frysen om jag ska balansera med istärningslådor och dessutom blir det många istärningar för att få till nån dryck mängd.
  • TiLo

    Kastar in en fråga om någon vet hur länge fruktpuree kan tänkas hålla sig i kylskåpet. Tänker göra egen och frysa in men vill inte ge den varm så en burk ska stå i kylskåpet färdigtinad. Då behöver jag veta hur länge den håller sig för att veta hur mycket jag ska frysa in i burken. JAg kommer aldrig komma ihåg att ta upp småportioner varje dag. Nån som vet?

Svar på tråden Recepttråden för oss som lagar egen barnmat