• Protea

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Jag har fatt information om att det kan vara farligt for bebisen om man har ketoner under en langre tid. Extremfall kan det vara livsfarligt. Jag mater ketoner men bara om jag ar sjuk och det hoppar ordentligt.

  • Protea

    Ja det har med storlekar kan bli spannande...min man ar fran Sydafrika och nar v var dar i sommras fick vi en del presenter...deras storlekar ar i kilo istallet for langden och vi fick vissa grejer till max 4 kilo...den kan han ju ha vaxt ur redan vid fodseln! Har aven fatt pytteklader av vanner har sa hoppas nu att bebisen ar normalstor - later toppen att bebeisen foljer mamman da jag vagde 3070!

    Tack for alla svar angaende hur lange ni lag kvar efter fodseln. Hoppas att jag inte blir igangsatt precis innan jul utan att han kommer av sig sjalv!

  • Protea

    Villhabarnigar - grattis! Vad skont!!! Det ar alltid en sadan lattnad nar man har ett positivt besok!

  • Protea

    Maddie - grattis till lilla Elsa, jag blir alldeles tarogd av att lasa....hormonerna spelar in givetvis! Vad skont att det ar battre idag. Vilket fint namn ni valt! Skickar en bamsekram fran LOndon!

    Lingha - mina lakare sager har att det finns inga studier som visar att lagt blodsocker paverkar bebeisen nagativt som ju ett hogt blodsocker gor. Rekyler ar ju det som kan handa nar man gar ner lagt.

  • Protea

    Go'morron!

    Igar var jag pa ammningskurs pa sjukhuset, verkligen jattebra och med mycket information plus att jag fick en DVD att ta hem med mer info om det skulle behovas. Efter kursen hande nagot mindre trevligt, hade matt konstigt under morgonen men trodde mest att det berodde pa ett blodsocker som sjonk och sjonk men som jag fixade med lite olika snacks som jag hade med mig. Gick pa toaletten innan jag skulle aka hem och da hade jag en blodning. Jag ar i v32 och har inte haft nagra blodningar alls sedan jag blev gravid. Forsta tanken var - jaha, nu har jag fatt mens....sen...nej vanta det far jag ju inte nu! Blev helt stalld och satt dar ett tag och funderade vad jag skulle gora, jag kande ju ingenting. Sen kom jag pa hur dum jag var, jag var ju i alla fall pa sjukhuset sa det var val bara att traska in pa MVC och fraga, sa det gjorde jag. De var supergulliga, fick 2 saker pa magen for att kolla bebisen hjarta och kallade pa en lakare som undersokte mig och hon hittade ingenting, inte nagon orsak till blodningen. Allt var precis som det skulle. Kande mig lite knepig nar jag lag dar i rummet sa jag kollade blodsockret 3.9 sa jag tog ett apple, da borjade allt snurra, svimmade nastan, allt blev morkt och sag en massa grona prickar. Sen kom lakaren tillbaka och sag hur jag sag ut, hon trodde det var mitt laga blodsocker - jag sa att jag brukar inte normalt reagera sa nar jag ligger pa nastan 4 men kanske det och stressen. Bade mitt och bebisen hjarta hade saktat ner nar jag nastan svimmade sa de beholl mig en timme till och allt var normalt. Vilken pars, inte alls vad jag hade raknat med!

    Jag har TUL pa torsdag och tid hos bade diabeteslakaren och forlossningslakaren pa fredag sa far se vad de sager. Jag har en massa fragaor till forlossninglakaren....det ar ju mitt nya sjukhus och jag vill veta vad de har for 'policies' nar det galler diabetiker och vad som normalt hander efter forlossningen, hur lange man ligger kvar mm.

  • Protea

    Gtr - nu vet jag ju inte hur det funkar hemma men visst skulle din lakare kunna skriva lite mer information angaende detta. Min chef var inte heller insatt och tyckte typ att jag overdramatiserade allt. De ar vana vid att de inte marker av min diabetes. Sta pa dig och be lakaren om hjalp.

    Har precis fatt veta att min skola har borjat neka deltid efter mammaledighet. Jag vill inte jobba heltid nar jag gar tillbaka, men jag maste jobba minst 13 veckor heltid annars blir jag aterbetalningskyldig av foraldrapenningen. Jag hoppas verkligen att jag inte maste jobba heltid under hostterminen bara for att inte behova betala tillbaka.

  • Protea

    Villhabarnigar - Grattis! Vi vantar ocksa en liten kille och imorgon ska jag pa TUL nr 2. Hoppas att mitt ser lika bra ut som ditt!

  • Protea

    TurksikP - skickar en styrkekram, vad jobbigt ni har haft det. Hoppas verkligen att det fixar sig nu.

    Leja - grattis till bra resultat pa UL - visst ar det fantastiskt att se det lilla livet darinne!

    Minifer - da ar det ju jattenara for dig! Vad spannande, vet ni vad ni far?

    Villhabarnigar - Allt sag perfekt ut pa TUL idag, vager nu runt 2 kilo och ligger precis dar han ska pa kurvan - de raknar inte procent + eller - har sa allt jag vet ar att han ligger ratt pa kurvan och har vaxt som han ska.

    Emmisen - jag fick sanka Lantusen rejalt iborjan men har nu hojt till 2 enheter mer an nar jag blev gravid. Humalogen tog jag mellan 4 och 6 innan och tar nu 12.

  • Protea

    Emmisen - jag ar i vecka 33+1 och jag for dagbok pa alla varden och insulindosen...jag lovar att titta imorgon och skriva svar till dig! Det svaraste blodsockret att fa ordning pa har varit efter frukosten....kan ligga pa 9/10 en timme efter och sedan sjunka till 3.0 pa en timme.

    Vilken vecka ar du i nu?

  • Protea

    Eeska - grattis till bra BS! Ju lagre man ligger ju svarare blir det att marka kanningarna tycker jag. Kroppen vanjer sig liksom och forlorar varningssignalerna.

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare