• Protea

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Hej pa er alla!

    Jag lag pa 7.5 pa mitt forsta Hba1c, mitt blodsocker var helt tokigt nar jag blev gravid hoppade massor och var supersvart att fa ordning pa. Efter en manad hade det sjunkit till 6.5 och ytterligare en manad till 6.3 och jag har blivit radd att inte pressa mig under 6 da det ar jobbigt att ligga for lagt for mycket.

    Jag har har haft 1VUL och ett UL plus blodprov for att gora det 'combined tests for downs syndrome' och allt har sett bra ut lag risk for Downs 1:1700 sa inga mer aprov var nodvandiga.

    Just nu hoppas ibland blodsockret upp efter frukost men sjunker sen fran tex 9 till 2.5 pa bara nagon timme. Jatteknepigt da jag ater bra frukost... Det kan verkligen vara svart att halla balansen ibland!

    Imorgon ska jag kolla ogonbottnarna, det gor man under varje trimester har.

    Har idag borjat mitt sommarlov sa inga tonaringar pa 6 veckor! Sa skont! Aker till Sverige pa fredag - langtar sa efter filmjolk!!!

  • Protea

    MCL - jag vet precis hur du kanner! Igar var jag pa kontroll (igen....kanns inte som jag gor nagot annat for tillfallet...) och allt sag bra ut. De kollade aven mina ogonbottnar och de var ocksa friska. Skont! Nar jag traffade min specialistbarnmorska sa tyckte hon att vi skulle lyssna pa bebisen hjartslag! Helt fantastiskt att forst hora hur den lilla sparkar runt och sedan jattesnabba hjartslag!

    Jag aker hem till Sverige idag - har antlige sommarlov i 6 veckor! Ar bara hemma i en vecka sen ar jag i London i 2 veckor och da vill de kolla mig igen for att kolla att allt ar bra innan jag aker till Sydafrika den 13e agusti.

    Vantar nu med spanning pa att fa tiden till hjartultraljudet och 20 veckorsultraljudet - skulle ha fatt den sa barnmorska skulle ringa och paminna dem.

    Imorgon har jag natt vecka 16 - tank vad tiden gar fort! Jag har gatt upp 3.5 kilo....maste komma igang och motioner mera!

  • Protea

    Kim - grattis! Toppen!

    Villahabarigar - jag ar i vecka 16 och har gatt upp 3.5 kilo...

  • Protea

    Nagon har som redan har barn? Hade ni en normal forlossning eller blev det kejsarsnitt? Ar lite nyfiken pa vad man gor i olika lander. Har i England verkar det bero pa vilket sjukhus man tillhor.

  • Protea

    Tack for alla svaren! Det verkar alltsa som man i Sverige foder mest vaginalt. Pa mitt sjukhus i London verkar det vara likadant. Jag ar bara i v16+2 sa det ligger ju lite i framtiden for mig men vart att hora sig for tankte jag!

    Kom till Sverige i fredagskvall....samtidigt som regnet! Typiskt! Njuuuuter av filmjolk och sill - inte tillsammans dock!

  • Protea

    Nja....surstromming har jag bara atit en gang....och det ar inget vi ater i min Sörmland/Östgötska familj! Däremot passar jag på att baka både kakor och matbröd och idag blev det svartvinbärssylt! Mamma och pappa tycker det är toppen att jag är hemma och fyller frys med hembakat bröd och skåpen med hemlagad sylt!

  • Protea

    MCL- grattis!!! Visst ar det fantastiskt att se det lilla livet sprattla runt darinne!

  • Protea

    Grattis! Vad roligt att det gar sa bra! Jag ska pa kontroll pa torsdag...sen blir det inte kontroll pa 4 veckor eftersom jag ska till Sydafrika!

  • Protea

    LYcka till MCL! Jag mar bra, var pa kontroll forra torsdagen och allt bara bra! Kanns sa skont! Jag har 2 ultraljud pa KIng's den 31a agusti....bade spannande och samtidigt hoppas man ju att de inte hittar nagra problem! Sen har jag redan 3 tillvaxtultraljud bokade i vecka 28, 32 och 36. Pa fredag aker vi till Sydafrika i lite over 2 veckor och det ser jag fram emot!

    Det mest otroliga ar att det borjat rora sig i magen....underbar kansla!

    Ha det sa bra idag - det gar nog toppen!

  • Protea

    Go'morron!

    Jag kikar in igen! Intressant att hora dett amed att bli sa resistent....jag har hojt mina maltidsdoser fran 4 till 6 till frukost och sen 6 till 8 till lunch och middag men jag har varit tvungen att sanka nattdosen fran 16 till bara 10! Tycker det verkar knepigt att jag ar tvungen att sanka nattdosen sa mycket men mitt specialistteam sager att det kan vara sa.

    Jag var 'obese', heter det 'extremt overviktigt' pa svenska kanske? For 3 ar sedan gick jag ner 30 kilo och lyckades efter det pendla mellan att ha gatt ner 30 och 25 kilo tills jag blev gravid. Jag ar nu nastan 19 veckor och har gatt upp 4-5 kilo. Jag vet ju att jag maste ga upp nu och pga av det ar sa viktigt att inte lata blodsockret ga upp sa blir det ju latt att man maste ta lite mer insulin och sen ata mer mellanmal. Hur mycket har ni gatt upp, vad sager era lakare om det? Mina tycker inte att jag ska oroa mig men vill ju inte bli extremt overvikt igen.....

    Jag ar 36....sa bade gammal och diabetiker men det ska val ga bra anda for jag hoppas!

    NI som vantar erat andra barn - ammade ni det forsta? Hur paverkade det insulinbehovet? Hur fungerade fodseln med att halla blodsockret stabilt, ata osv?

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare