• Protea

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    riparbella skrev 2011-11-16 11:35:09 följande:

    hej på er!


    Nu har jag precis varit och gjort mitt andra  TUL, bebis låg på 5% plus vilket de var nöjda med och Hba1c låg på 39. Jag trodde den skulle vara mycket större, men tydligen är det bara jag som går upp mycket i vikt Glad. Pratade även llite om förlossningen. Jag börjar bli ordentligt orolig nu eftersom min första förlossning inte alls blev bra. Läkaren var öppen för både diskussion och sa "att det finns ju två vägar att gå, planerat snitt eller försöka vaginalt". Skönt att höra tycker jag. Inget är dock bestämt ännu. Är bara i vecka 32 än.


    Grattis till lyckat TUL!

    Det later som din lakare sager samma som min. Jag hade ockse en problematisk forsta forlossning och ska ska fraga nasta torsdag da jag ska pa mitt forsta TUL och sen aterbesok med alla specialister nar vi ska diskutera forlossningen. Hon har redan sagt att det finns tva vagar att ga.

    Jag kan bara inte bestamma mig men det lutar at planerat snitt.
  • Protea

    Idag hade jag mitt forsta TUL, ar i vecka 25 och allt var perfekt precis pa kurvan dar han ska vara! Kanns sa skont. Mitt blodsocker har hoppat vilt de senaste 2 veckorna - verkar som om jag behover mer och mer insulin. Det ar ju bara att kampa vidare och sen hoppas pa lika lyckat TUL om 4 veckor!

  • Protea
    trollet83 skrev 2011-11-23 20:54:46 följande:
    Så söt!!Grattis!

    Idag har vi varit på utökat ul med läkare, allt såg jättefint ut känns bra!
    Grattis till bra UL!
  • Protea
    enita skrev 2011-12-08 17:56:08 följande:
    Hej igen allihopa! 

    Evigheter sen jag var inne här sist! Stod inte ut att läsa om allas graviditeter efter missfallet, men jag har tänkt på er ska ni veta! Undrat hur det gått för er och allt sånt :) 

    Nu mår jag psykiskt bra igen iallafall och är också gravid igen! :)  Lite mer än 3 månader efter missfallet och jag tror det behövdes den tiden för nu känner jag mig betydligt lugnare än förut.. Jag är inte lika orolig även om tankarna såklart finns där.. Det har bara gått 5 veckor än så tiidigt tidigt, men ville ändå börja snurra här inne igen så fort som möjligt för att få tips och råd och allting sånt :) Mitt hba1c är också bättre den här gången så jag hoppas så in i djupaste jävla skogen att det ska gå vägen nu!
    Grattis till graviditeten!!!
  • Protea

    Jag ar i vecka 28+6 idag och imorgon ska jag pa TUL nummer tva. Jag gjorde mitt forsta TUL for 4 veckor sedan och lag da prick pa normalkurvan. Hoppas det ser likadant ut nu.

    Med mitt forsta barn lag mitt hba1c pa mellan 6.1 och 6.6 hela graviditeten - det ar sa de vill att man ska ligga har i England dar jag bor men jag vet att det ar lagre i Sverige - och han vagde 3528 i v 39+4.

    Jag tror att det beror mycket pa genetiken ocksa. Jag har kompisar som fott flera stora barn 4.5-5 kilo utan att ha varit diabetiker.

  • Protea

    Oj! Sa stora barn har jag inte hort talas om nu for tiden!!! Jag vagde 3070 och min bror 3800 coh min son vagde som sagt var 3528 sa visst tror jag att genetiken spelar in plus blodsocker forstass!

    Vad tufft du har haft det under hela din graviditet! Usch! Jag har inte spytt en enda gang under mina tva graviditeter...har haft en valdig tur forutom hoppande blodsocker med jamna mellanrum forstass!

    Da ar vi beraknade samma dag! Men jag kommer antagligen ocksa att fa planerat snitt pga av min forlossning forra gangen. Antagligen runt v38.

  • Protea
    riparbella skrev 2012-01-09 15:02:09 följande:
    Hej
    I morgon är min "resa" över, det blir kejsarsnitt efter mycket diskussion fram och tillbaka. Känner mig inte helt bekväm med detta ärligt talat, men pga av min tidigare förlossning måste det bli så här.
    En fråga till er (någon) som har gjort planerat snitt. Man får ju inte äta/dricka något efter klockqn 24, vad gör man om man får en känning?????????????????

    Glömde ställa frågan till dem på förlossningen! Ska vara där klovkan sju i morgon bitti, men mycket hinner ju hända på dessa timmar.
    Lycka till! Jag tror det blir snitt for mig ocksa denna gang fast det ar jag nojd med. Ar livradd for forlossningen efter det som hande forra gangen!

    Ska pa TUL pa torsdag v32 och sen traffa alla specialister nasta torsdag och da far jag forhoppningsvis reda pa lite mer angaende forlossningen.
  • Protea
    riparbella skrev 2012-01-11 19:33:32 följande:
    NU är vår Astrid här! Det planerade snittet i går morse gick bra och jag har varit uppe idag och duschat och gått runt lite. Hon var dock otroligt mycket större än vad hon hade uppskattats till på TUL för drygt en vecka sedan. Då beräkndes hon väga 3,5 kg och när hon föddes igår (alltså drygt en vecka senare) vägde hon 4,8 kg!  Är så glad att det inte blev en vaginal förlossning eftersom mtt bäckenmått är "under medel", hade förmodligen slutat med snitt ändå. Jag fattar inte att hon kunde bli så stor, haft bra Hba1c hela tiden och min första dotter vägde 3,7 (samma Hba1c då). Nu kämpar jag med att amning ska komma i gång. Hon suger gärna med någon mjölk har inte setts till ännu.
    Grattis till dottern!

    Jag hade TUL nummer 3 idag och bebisen ar storre an medel aven om min forsta lag precis pa medel hela tiden och jag hade samma hba1c. Nummer 1 vagde 3528 nar han foddes och jag gissar att nummer 2 kommer att vaga bortat 4 kilo.

    Jag ska traffa hela teamet nasta torsdag och jag hoppas att forlossningslakaren beviljar planerat snitt da.

    Njut av lilla bebisen och lycka till med ammningen!
  • Protea

    hej igen! Har inte varit har inne pa ett par veckor!

    Pa onsdag gar jag in i vecka 36 sa nu borjar det verkligen narma sig! Den 29e februari har jag tid till planerat snitt och det kanns jattebra. Paratade igenom allt men min forlossningslakare och kom fram till att det var det basta for mig.

    Det kanns jattebra....det borjar verkligen narma sig nu! Min man tar 8 dagars semester i smaband med snittet (har far man inte dela pa de 2 pappaveckorna sa det blir bast att ta semester forst och sen spara de 2 veckorna tills man kan ta 2 hela veckor, min mamma kommer den 9e mars och stannar i en vecka och efter det kommer min svarmor fran Sydafrika och stannar i en vecka och efter det tar min man sina 2 pappaveckor. Det betyder att jag har hjalp i 6 veckor. Vi har ju en 14 manaders ocksa sa jag behover hjalp i borjan.

    Jag har det sista TUL nasta torsdag da ar jag i vecka 37. Mitt forsta barn var precis pa medel hela tiden och vagde 3528 nar han foddes i v39+4, den har bebeisen ar nagot storre aven om mitt BS har legat lika bra som sist. Skulle tippa pa att den har bebisen kommer att vaga kanske 3800.

  • Protea
    Österdahl90 skrev 2012-02-07 12:59:58 följande:
    Hej allihopa! På grund av minskade rörelser åkte jag och sambon till förlossningen i lördags och där upptäckte man att lillan hade lite fostervatten, fick en tid för bedömning igår och då la dom in mig för uppsikt och idag har jag påbörjat en igångsättning! Är i vecka 34+6 och jag är såååååå nervös! Kan inte fatta att vi snart kommer få träffa våran dotter! :)
    Lycka till! En kompis till mig som ocksa ar typ 1 diabetiker blev snittad i v34 pga samma orsak - allt gick jattebra och hon har idag en dotter pa nastan 16 manader!
  • Protea
    Österdahl90 skrev 2012-02-08 13:30:32 följande:
    Vår lilla tjej föddes inatt kl 00.36 och vägde 2420gram var 46cm lång! Förlossningen tog 12 timmar från de att jag fick en hormontampong, de gick i ett hade knappt nån paus öht. Personalen var helt chockade över hur fort allt gick, nu ligger vi på bb med våran Thilde
    Grattis!!!! Vad skont att allt gick sa bra! Vilket fint namn!!!
  • Protea
    sakurasaj skrev 2012-02-08 18:32:58 följande:
    Hej på er! Det var längesen jag var här inne nu, jag fick min son för 11 månader sen. Jag läser mycket av det ni skriver och tycker att ni är starka kämpar allihop! Ibland funderar jag (vi) på en eventuellt kommande graviditet och det skrämmer mig faktiskt en aning. Jag är mer orolig över min diabetes sen jag blev förälder. Sen undrar jag hur det ska gå att ha stenkoll på bs samtidigt som man har en liten att ta hand om. Kanske går det bättre om jag har börjat jobba då...

    Jag brukade vara här under namnet Paeony och fick min son i mars förra året.

    Grattis till alla nyblivna mammor! Österdahl, min son kom också v 35+0! Han kom spontant och vi fick vara på Neo ett tag men det gick bra. Skönt att höra att igångsättningen gick bra för dig!
    Hej! Vi handge val i den har traden samtidigt forra aret?! Jag fick Gustaf den 5e januari 2011 och nu blir jag snittad med bebis nummer tva den 29e februari 2012! Det gick for mellan barnen for oss men det har fungerat bra an sa lange. Jag ar hemmamamma pa heltid och det har gatt mycket battre den har graviditeten pga av att jag inte pendlar 3 timmar om dagen och jobbar heltid!
  • Protea

    Frankofilen - vilken sotnos!!!! Min lillkille var knubbig men din lilla knubbis slar nog honom! Det ar ju sa det ska vara!!!

  • Protea

    Sakurasaj - Jag har haft tva relativt latta graviditeter helt utan illamaende sa jag har haft tur! Gustaf ar ocksa ganska latt att ha att gora med....sov 7-10 timmar fran 11 veckors alder tills han borjade fa tander vid 7 manader och nu vaknar han 1-2 ggr per natt men somnar fort om igen.

    Blodsockret har legat bra enligt engelska matt, har blir jag tillsagd att inte ligga sa lagt som ni stravar efter i Sverige. Gustaf vagde 3528 nar han foddes och den har bebisen ar nagot storre. Tror det beror mycket pa genetiken. Jag vagde 3070 och min bror som kom etfer mig nastan 4 kilo och min mamma ar inte diabetiker!

    Lycka till med planering och forberedelser for bebis nummer tva!

  • Protea

    Nu ar det snart dax for mig! Den 28e laggs jag in pa kvallen och nasta morgon satts dropp och min man maste vara dar senast 8 da jag star forst pa listan for planerat snitt!

    Ser sa fram emot det...aven om jag undrar hur jag ska racka till for en 14 manaders och en nyfodd?!!!

  • Protea
    trollet83 skrev 2012-02-24 13:13:43 följande:
    Ohh vad spännande då har ni snart er bebis här o du slipper alla extra blodsockerkontroller..Ja det kanske blir lite tufft när ni har så tätt emellan..men det går säkert bra ska du se!;=)
    Tack! I natt b;ir sista natten hemma innan snittet. Kanns sa overkligt! Jag har bara myst med min son idag och inte gjort nagonting! Borde kanske badda i vaggan sa det ar gjort!

    Hoppas nu att det finns enkelrum tillgangliga pa sjukhuset de kostar £40 per dygn men det kan det vara vart!
  • Protea
    trollet83 skrev 2012-02-27 16:39:31 följande:
    Ja bädda vaggan kanske kan vara en bra idé. många bäddar ju långt innan, jag har dock inte bäddat spjälsängen som mannen fick sätta ihop igen efter sonen i fredags..det får nog vänta en stund..
    Ja enkelrum är väl guld värt så man får vara lite för sig själv, men kanske kan vara kul o dela rum också om det är med någon man kan komma bra överrens med;=)
    Har finns det bara 4 baddsrum och efter att ha legat 1 hel vecka pa ett sant nar min son foddes och darfor inte kunnat sova nagonting pa natterna for att man vaknar varje gang en bebis skriker sa hoppas jag verkligen pa enkelrum!

    Har fatt livsmedel levererat pa morgonen sa nu har vi skapen fyllda igen! Nu packar jag vaskorna till mig och till min 14 manaders som ska vara hos en kompis under dagarna nar jag ligger pa sjukhuset.

    Jag ser fram emot imorgon! Tank att fa traffa den lille....som inte ar sa liten....
  • Protea

    Hej!

    Klockan 9.24 forra onsdagen kom min lille Viktor till varlden. Planerat snitt som gick jattebra och han vagde 4095 och var 56 cm lang! Sa lang att alla de klader i storlek newborn ar for sma pga langden! Vi fick toppen vard och efter min traumatiska forlossning och sjukhusvistelse med min forsta bebis sa var detta en mycket postiv upplevelse. Blir nu tarogd for att allt var sa bra!

    Han fick lite tillagg innan min mjolk kom men nu ammar jag honom enbart! Blodsockret ligger ocksa mycket battre an forra gangen, hoppar inte lika mycket! Mitt arr laker som det ska och vi mar bra!

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare