• Protea

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Hej! Jag kikar in har igen, fick min son den 5e januari och innan dess hangde jag mycket i den har traden! Jattebra med alla tips fran andra diabetiker!

    Grattis till alla nya som finns har, visst ar det mycket att halla reda pa som diabetiker och blivande mamma men det ar vart allt! Jag blev igangsatt i v39+2 och efter en snabbt men komplicerad forlossning sa foddes min lilla kille, vi lag kvar i 6 dagar.

    Vi planerar barn tatt sa jag hoppas att jag snart kan hanga har igen!

  • Protea
    Med två små skrev 2011-04-18 06:20:44 följande:
    Jag blev igångsatt med första i v 39+6 så hon föddes i v 40+0. Men jag fick välja själv, det var inget tvång att jag skulle bli igångsatt då. Andra kom spontant i v 38+5 (fast jag tror att ultraljudet visade fel bf-datum då så det var nog snarare så att hon föddes vid bf hon också).

    Den här gången kan jag inte säga annat än att jag hoppas på snitt. Förstår att det är jobbigt och riskfyllt med snitt, men jag mådde jättedåligt efter förra förlossningen som jag upplevde som fullständigt hemsk. Ska diskutera förlossningssätt den andra maj och är nervös som sjutton!
    Jag blev igangsatt i v39+2, har i England verkar det vara standard att sattas igang i vecka 38 eller 39. Min forlossning var traumatisk och vi planerar barn tatt inpa varandra. Jag hoppas ocksa pa snitt men jag vet inte hur de staller sig till det. Jag har kopior pa mina forlossningspapper sa jag kan ha de som underlag nar det ska diskuteres....nar jag nu blir gravid igen!

    Lycka till den andra maj!
  • Protea
    Med två små skrev 2011-04-18 09:49:11 följande:
    Nej, jag vet inte heller hur de ser på det i England - tror du att det är lättare eller svårare än här? Jag vill ju dock inte ha fler barn efter det här och hoppas att det kan vara lite till min fördel. Hittills har jag pratat med en aurora-bm efter den förra förlossningen som sa att det inte borde vara några problem att föda med snitt nästa gång, men jag litar förstås inte riktigt på det löftet. Tack så mycket för lycka till och lycka till du också när det blir dags!

    När planerar ni att sätta igång försöken igen?
    De ser hellst att man foder vaginalt precis som i Sverige. Snitt ar ju ett stort ingrepp men i och med att min forsta igangsattning gick snett mm sa hoppas jag pa att bli beviljad snitt.

    Vi planerar nog att borja forsoka snart igen, eller mer att inte anvanda preventivmedel sen far vi se nar det hander. Forra gangen gick det pa forsta forsoket sa man vet ju aldrig....
  • Protea
    Med två små skrev 2011-05-02 18:19:25 följande:

    Har precis varit ´på första TUL:et och än så länge var bebisen precis på normalkurvan. Känner mig oerhört lättad för läkaren hittade fortfarande inga organmissbildningar och det var vid den här tiden i förra graviditeten som vi fick veta att dottern hade en cysta på tarmen!

    HbA1c var på 38, så det är väl helt ok?

    Och sen det skönaste av allt: JAG KAN FÅ PLANERAT SNITT OM JAG VILL!! Har ju varit något fruktansvärt orolig för förlossningen men nu tyckte läkaren att jag kan få snitt så länge inte bebisen kommer före vecka 37-38. Om bebisen vill ut för tidigt däremot tyckte hon att det vore bättre att föda vaginalt och "bearbeta ångesten i efterhand".


    Grattis till bra TUL!

    Min forsta forlossning var otroligt tuff, 2 forsok med sugklocka och forlossningstanger (tror inte de anvands i Sverige) for att fa ut honom och hans hjartslag var nere till 80... Jag vill garna ha ett bran till snart men forlossningen far mig att ma illa redan nu. Jag kommer, nar det nu blir dags, att prata igenom planerat snitt mojligheter med min lakare. Hoppas hon gar med pa det. Bad du om snitt? Var du tvungen att sta pa dig?
  • Protea
    Med två små skrev 2011-05-05 19:13:52 följande:
    Hmm, nej, jag behövde knappt be om det, men jag nämnde tidigt för min bm att jag var väldigt rädd för förlossningen. Hon skickade en remiss till Auroramottagningen men jag fick inte komma dit utan istället fick jag prata med läkaren direkt och hon sa på en gång att snitt var helt ok för min del så länge inte bebisen vill födas för tidigt. Vi pratade lite om de tidigare förlossningarna också, men jag behövde nästan inte ens nämna själv att jag ville ha snitt.  
    Det later ju som om det gick till precis som det ska. Jag hoppas pa samma sak har. Tyvarr stangde mitt gamla sjukhus sitt BB precis innan jag fick min lilla kille och dar var varden underbar och jag hade stort fortroende for all oersonal jag hade kontakt med. Tyvarr var det inte riktigt lika dant pa mitt nya sjukhus dar jag tillslut fodde min son. Pga av det som hande mig sa har de infort nya rutiner men jag vet fortfarande inte riktigt hur de staller sig till snitt mm. Jag tog kopia pa mina forlossningspapper sa jag kan ha de som underlag till mitt samtal nar det val ar sa langt.

    Idag ska jag pa runtinkontroll angaende diabetesen pa mitt gamla sjukhus, de har fortfarande diabetesavdelningen kvar, sa jag ska fraga lite dar.

    Kan ju vara sa att jag borde valja ett annat sjukhus om jag blir gravid igen. men a andra sidan kanske ar det 'better the devil you know'.
  • Protea

    Skoj med nyblivna som flyttar over till den! Det har varit lite illa med inlaggen dar....men det blir ju sa nar man en liten bebis!

  • Protea

    Jag hade ocksa problem runt den tiden och jag behovde hoja min basdos och da blev det genast mycket battre.

    kanske du behover gora nagot sant?

  • Protea

    Gomorron!

    Jag hoppar in har igen for jag har precis plussat igen! Fick min pojke den 5e januari i ar sa det blir tatt mellan barnen! Kanner mig glad, shockad och rord pa en gang!!! Omtumlande men glad nyhet den har lordagmorgenen!

    Trodde aldrig det skulle 'ta sig' sa har fort - vi ar ju bada 37!!

    Mitt blodsocker har varit heltokigt den senaste veckan - hogt pga av ingenting - trodde jag da! Precis samma som forra graviditeten med hoga varden efter frukost och att jag verkar behova mer insulin.

  • Protea

    Jag har rutinkontroll med min diabeteslakare pa mandag - ganska lagligt!

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare