• Protea

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    na96gen - har slapper de inte hem en forran ungen ar ute....vi har 'bankholiday' pa mandag sa maken ar ledig, hoppas han vill ut da sen hoppas jag kunna vara hemma tills helgen och sa kan han borja sin pappaledighet den 10e januari. Hoppas hoppas!

  • Protea

    Sitter och funderar pa vad jag ska gora idag.....tror jag tar bussen till Bexleyheath och handlar lite... Rean ar helt otrolig har - superbilliga barnklader och toppenkvalitet!!!

  • Protea

    na96gen - sa trodde jag att det kunde vara men icke pa mitt sjukhus.... 

    Onskar nu att vi bodde i Sverige med den fantastiska foraldrapenningen som ni har dar! Plus otroligt billiga dagis! Men man far sta sitt kast nar man valt att bo dar man bor!!! 

  • Protea

    Jag fick en bra broshyr om igangsattning av min lakare. 

    Jag ar mest orolig for att jag ska tappa kontrollen och kanna mig maktlos for att det gor ont. Och sen efter nar jag ar sjalv utan maken att jag inte ska veta hur man tar hand om en liten.....typ gora bort mig. Jag vet ju att det ar urfanigt men anda..... Jag ar van att kunna saker och ting och inte kanna sa har!!! 

  • Protea

    Hej!

    Det var lange sedan jag var inne har....

    Den 3e janurai blev jag igangsatt och klockan 03.16 den 5e januari kom Gustaf antligen ut. Det var en traumatisk forlossning som nar allt satte igang gick alldeles for fort och sen fastnade han. Han lag pa 'special care baby unit' i 2 dagar pga av lagt APGAR och problem med andningen men sedan fick jag ha honom hos mig. Vi fick ligga inne 6 dagar bade pga av mig och honom. Jag fick blodtransfusion pa fredagen och efter det madde jag antligen battre. Jag gar inte in narmare pa sjalva forlossningen da det sakert finns de som inte vill lasa om den har.

    Mandagen den 10e fick vi antligen komma hem sent pa kvallen och vi aterhamtar oss varje dags om gar och mar sa mycket battre. Han vagde 3528gr, 50 cm lang och huvudet var 36 cm. Han ar nu ater vid fodelsevikten och ar en nojd liten kille med god aptit trots att han har haft det tufft till att borja med!

    Jag njuter av att antligen vara mamma - vilken lycka! 

  • Protea

    Hej igen!

    Tittar in lite snabbt! Har inte sa mycket tid att skriva med en liten hemma....

    Gustaf mar bra, har haft lite strul med forstoppning men det ar battre nu och han ar sa go!!! Han har gatt upp bra och nar han vagdes nar han var 2 veckor hade han gatt upp till 3750 och hans fodelsevikt var 3528 sa helt ok!

    Jag har aterhamtat mig fran forlossningen, kanner mig mer stabil och kan nu rora mig mer normalt - gick pa en prommenad i forrgar och det var helt underbart!!!! BS ligger hyffsat och det kanns skont! Jag vet att flera ville hora om forlossningen och att flera inte ville det. Jag ska forsoka PMa er som ville hora.

    De var ganska 'spot om' med TUL med Gustaf och hans vikt var ju normal aven for en ickediabetiker. Hans blodsoker stabiliserades pa en gang sa det kandes jatteskont.

    Ar det nagon av er som har blandat ersattning och ammning? Jag var tvungen att gora sa eftersom han lag pa 'special care' till att borja med och min kropp var helt slut efter forlossningen och det tog ett tag for mjolken att komma.

     

  • Protea

    Villhabarnigar - Grattis till lillkillen!!!!!

    Jag har inte varit aktiv har sen jag fick Gustaf...finns ju en hel del annat att sta i! Han ar nu lite over 5 veckor och mar toppen....hade gatt upp till 4.92 kilo nar han var 5 veckor och nar han foddes vagde han 3528!

    Mitt blodsocker hoppar lite men ar mest stabilt. Min nattdos ar fortfarande 4 enheter lagre an innan graviditeten och maltidsdoserna ligger ungefar samma. Jag ska pa 6 veckorskontroll angaende min diabetes nasta fredag och pa min 6 veckors kontroll efter forlossningen och hans 8 veckors kontroll den 23e februari. Sen far han sina forsta vaccinationer den 8e mars - bor ju i England och har vaccinerar men vid 2 manader istallet for 3.

    Hoppas ni mar bra och ha en bra helg!

  • Protea

    Hej igen!

    Hanger verkligen inte med har langre.....och hinner inte lasa ikapp heller men jag forsoker igen!

    Gustaf har hunnit bli nastan 7 veckor - helt otroligt vad tiden gar fort! Vi mar bra forrutom att mitt BS strular pa natten, ligger lite lagt etfer kvallsmaten runt 5 som sen kan ga ner mot 4 och nar jag da ater en frukt, smorgas eller yogurt sa kan det skjuta upp till 15-16 under natten!!! Ni som har barn redan - hur var det med era BS efter forlossningen? Jag tar fortfarande mindre 'nattinsulin' an innan graviditeten, kanske maste jag hoja basdosen? Vad tror ni?

    En till fraga, har nagra av er fatt barn tatt? Hur klarade ni det?

  • Protea
    na96gen skrev 2011-02-21 18:32:59 följande:
    minns inte nått strul kring blodsockret efter men minnet är ju så ....
    fortsatt att kämpa för jag visste att jag ville ha syskon, och när dottern var 10 månader blev vi med lillebror Hjärta Jag har alltså 19 månader mellan mina första ... helt underbart men mycket jobb i början..
    Vad är det du undrar över ? {#emotions_dlg.flower}
    Tja, jag blir ju inte yngre (fyller 37 i april) och vi vill garna ha 2 barn. Det kan ju ta ett tag att bli gravid sa vi funderar pa att borja forsoka igen nar lillen ar runt halvaret. Mitt BS ligger hyffsat och jag vet att jag maste halla ett bra hba1c innan jag blir gravid sa det ar val att kolla sig ungefar som under graviditeten for att ge basta mojlighet for nr2. Vet att det ar superjobbigt att ha barn sa tatt men a andra sidan har vi inte sa manga ar att vanta heller.

    Pratade du igenom graviditet nummer 2 med ditt diabetesteam? Stottade de dig att bli gravid sa fort igen?
  • Protea

    na96gen - sag precis att du kan fa barn nar som hellst!!! Lycka till!

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare