• Protea

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    ELLEN0101 skrev 2011-07-12 22:07:14 följande:
    Var på mitt första TUL idag i samband med 3D/4D..... MIN BEBIS väger 844 gram ligger på 15% över genomsnittsvikten för graviditetslängden som är v 25 nu .....Konstigt tycker jag jag har ju bra Hba1c sist låg jag på 4,3 så undrar vad det är som gör det ....
    För övrigt är jag väldigt lycklig över att ha sett att allt är normalt annars och ha sett sitt barn på nära håll redan var då på Emma Ultraljudskliniken i Malmö :) 
    Era gener kanske, hur mycket vagde du och din man och era syskon nar ni foddes?
  • Protea
    ELLEN0101 skrev 2011-07-12 22:07:14 följande:
    Var på mitt första TUL idag i samband med 3D/4D..... MIN BEBIS väger 844 gram ligger på 15% över genomsnittsvikten för graviditetslängden som är v 25 nu .....Konstigt tycker jag jag har ju bra Hba1c sist låg jag på 4,3 så undrar vad det är som gör det ....
    För övrigt är jag väldigt lycklig över att ha sett att allt är normalt annars och ha sett sitt barn på nära håll redan var då på Emma Ultraljudskliniken i Malmö :) 
    Glomde forstass att saga grattis till att du fatt se lilla bebisen igen!

    langar sa till varat forsta VUL/UL - vill sa garna se hjartat sla...
  • Protea
    ELLEN0101 skrev 2011-07-12 23:57:32 följande:
    Kanske jag vägde 3,7 kg och min kille 4 kg mina syskon var också rätt stora ....
    Sa ni lag ju over normalvikten men pga av att era foraldrar inte var diabetiker sa var det ingen som sa nagot om det. Det ar sa latt att ga omkring med en massa skuldkanslor fpr att man inte ar duktig nog - aven om man ar det nar man ar gravid diabetiker. Om du har haft ett sa pass bra hba1c sa ar det ju ingenting annat du hade kunnat gora!

    Jag lag mellan 6 och 6.6 men det ar det man ska strava efter har i England sa riktlinjerna varierar och min son foddes i 39+4 och vagde 3528 vilket var precis pa normalkurvan. Jag vagde 3070 nar jag foddes, min bror runt 3800 min man nagot liknande.
  • Protea
    Frankofilen skrev 2011-07-13 10:25:20 följande:
    Jag fick Petidin och vill aldrig ha det igen. Fick en minneslucka på sju timmar. Somliga kvinnor svarar bra på det och andra har svårt att bryta ner preparatet på ett normalt sätt.

    Jag väljer bort Petidin den här gången.
    Ja, som sagt tjejen i sangen bredvid mig var helt borta. Sa jag var ju inte sa sugen pa att ta det nar jag skulle vara ensam pa rummet etferrat. Jag kommer inte heller att ta det igen da det inte gjorde nagonting for mig. Lite somnig i 5-10 minuter kanske men jag oppnade mig 4-5 cm pa 2 timmar sa det var darfor det gjorde ONT. Barnmorskan kom in och sa att jag forde for mycket ovasen och att hon maste kolla mig - sen sa hon 'Well done you are 5 cm!' Da blev jag erbjuden lustgas och det funkade jattebra for mig!
  • Protea
    KristinaDN skrev 2011-07-16 10:21:05 följande:
    Sa glad jag blev när jag hittade detta forum!

    är nu gravid i vecka 11 och grymt orolig över mina blodsockervärden. Jag bor i Schweiz och här menar doktorn att det är ok (skadar inte barnet...) även om jag ofta kommer upp i 12 ett par timmar om dan.  Det viktiga är att det inte ligger sa här en längre tid. Nu har de ocksa gett mig en insulinpump för att stabilisera värderna, sa nu känner jag mig riktigt handikappad och vet inte var jag ska gömma maskinen när jag gar ut.

    àr det nagon annan som har haft blodsocker toppar  under graviditeten? Vad har läkarna i sverige sagt? àr det farligt för barnet? Mitt HBa1c är pa 6,5 och min läkare här menar att det är bra och att det inte ska vara för pressat. 

    Vad är det för speciella undersökningar de gör i sverige för gravida med typ1? Här träffar jag gynekologen varannan vecka för ultraljud och är i kontakt med diabetesläkaren sa gott som dagligen för att diskutera värden. Gar ocksa till en dietist 1gang i vecka som har gett mig en menu full av kolhydrater som jag i har svart att fa i mig pga. illamaende. Hon menar att det är väldigt viktigt att äta kolhydrater när man är gravid, nagon annan som hört detta? 

    Tack pa förhand! 
    Hej och valkommen!

    Jag bor i England och det varierar lite mellan landerna! Som Frankofilen sa sa vill mina lakare inte att jag ska ligga sa lagt som 5 utan runt 6.

    Jag fick mitt forsta barn den 5e januari och ar nu gravid igen i vecka 6. Har i England far man normalt ett tidigt UL sen ett i v12 och ett i vecka 20 och da gors det 2 UL ett 'anomaly' och ett UL for att kontrollera hjartat sen ar det TUL i vecka 28, 32 och 36. Flera om det behovs.

    Dar jag gar nu sa har de en 'joint clinic' sa jag traffar diabetes lakare och forlossningslakare och barnmorska vi samma besok, det blir varannan eller var 4e vecka. Hba1c kollas varje manad.
  • Protea

    Hej!

    Jag har haft lite bruna flytningar sen i fredags och lite typ mensvark. Hoppas det inte ar nogot allvarligt! Man oroar sig ju for typ ingenting!!!

    Ska pa besok pa sjukhuset dar jag eventuellt ska foda mitt andra barn pa tisdag, jag kan inte riktigt slappa forsta forlossningen och stressar over den nu och tog kontakt med det nya sjukhuset i forra veckan. De var toppen och jag ska fa traffa tva barnmorskor som ska visa mig runt och prata igenom saker och ting. Det kanns verkligen jatteskont att fa gora det nu sa har tidigt sa jag kan kanna mig lugnare. Samtidigt ar jag nervos for hur jag kommer att reagera pa att vara pa forlossning och BB igen men battre att ta tjuren vid hornen!

    Pa torsdag ska jag sen pa forsta 'joint clinic' pa sjukhuset dar jag gar pa kontroller (deras BB stangdes i December 2010 sa darfor kan jag inte foda dar.) och jag hoppas att de ger mig ett VUL sa att jag kan se att allt ar som det ska!

    Mitt blodsocker ligger bra forrutom lite hoga varden efter frukost trots toppenvarden innan och bra frukost. Precis som forra gangen men anda sa jobbigt.

  • Protea
    LillaNY skrev 2011-07-18 16:42:37 följande:
    Var på blodflöde idag och frågade om värdena. De mäter ju motståndet i navelsträngen. 0 är det bästa, alltså inget motstånd och 3b var krisläge för bebis.
    Antar att det är samma skala/mått för artärerna. Eller var det detta som du också hade fått förklarat för navelsträngen? Kom på nu när jag läste din fråga igen att jag kanske inte alls kom med nya upplysningar...

    Allt såg bra ut med bebisen i alla fall och nu har jag varit och handlat blöjor, mjölkersättning, känningdricka och choklad till BB. 4 dagar kvar till igångsättning och det börjar bli rejält nervöst nu!
    Vad skont att allt sag bra ut! Vad spannande att snart fa traffa bebisen!
  • Protea

    Vilken lattnad!!! Idag var jag pa besok pa mitt nya sjukhus dar jag kommer att foda mitt lilla knyte i magen om allt gar val.

    Vilken skillnad mot sjukhuset (som ar nytt och har bra rykte) dar jag fick min son i januari. Det som kandes viktigast var att de lyssnade pa mig och tog mig pa allvar. Jag var inte riktigt beredd pa min egen reaktion - tarana bara sprutade nar vi kom dit, Underbar barnmorska som jag pratade igenom allt med, vilket stod som finns for mig med en jobbig forlossning bakom mig mm.

    Fick aven en guidad tur av antenatal och postnatal avdelningen, forlossning och neonatal. Sa nu kanner jag mig mycket lugnare.

  • Protea
    Sweetheartno1 skrev 2011-07-19 20:17:22 följande:
    Tack för alla svar.
    Vilda tar ju hellre bröstet än flaskan. Om hon inte är vrål hungrig !
    Hon somnar vid mitt bröst och sover en stund. Och då måste hon väl vara nöjd ? Vill väldigt gärna amma men det verkar inte fungera och det gör mig sjukt ledsen !

    Vilda kan ju knappt suga på en nappflaska. Hat en Philips avent oc en MAM first bottle. Vad har ni till era ? (ni som använder det.)
    Gustaf lag pa special care iborjan och min kropp var sa medtagen att mjolken inte kom forran flera dagar efter. Da var Gustaf for lat for att amma sa jag pumpade i 2.5 manader och gav i flaska. Jag hade jattedaligt samvete for att jag inte ammade, ingen annan som jag mig det utan det var jag som straffade mig sjalv. Sen insag jag att man gor det basta av varje situation och det har var bast for oss och Gustaf mar jattebra. Vi anvande Tomee Tippee flaskor och de funkar jattebra.
Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare