• Protea

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Karolina, det har inte mina lakare gjort heller och jag vet inte vad det ens heter pa engelska! Jag ska pa mitt andra TUL den 18e november sa jag ska fraga da.

    Du fragade innan angaende kejsarsnitt, vad jag hort sa ar det valdigt vanligt for diabetiker i USA men har i England vill de att man foder normalt om inte bebisen ligger fel sa klart!

  • Protea

    Maddie - kram pa dig! Man slutar aldrig att forvanas.....

    Jag ska till nya sjukhuset igen imorgon och far da en tydligare bild hur min vard ser ut framover. Mitt blodsocker har legat mycket battre sen jag hojde nattdosen med lantus med 2 enheter, har sen sankt alla maltidsdoser med 2 enheter var och ligger nu perfekt forrutom att jag lag pa 10 efter frukos imorse trots bra frukost men sen sjonk det drastiskt pa 1 timme till 3.5. Knepigt!?

    Gar in i vecka 32 pa lordag och ar sa trott, maste vila bade formiddag och eftermiddag.

    Ska ta och baka mitt favoritformbrod nu med en massa gott i och sen blir det att laga fiskgrytra till kvallsmat!

  • Protea

    Peony, har kallar de UL man gor i vecka 20 for anomaly scan och de kollar att alla organ finns, armar, ben, hander och fotter mm. Mitt tog en himla tid for min lilla kille ville inte rora pa sig och visa handerna. Jag fick gora 'star jumps' och tom ata nagot sott for att han skulle borja rora pa sig!

  • Protea

    -Villhabarnigar - vilken knepig lakare, far du tillbaka din vanliga eller maste du ga kvar hos denna? Jag har precis bytt sjukhus och mitt nya team verkade valdigt petiga till att borja med...sa kandes det i alla fall....men nu nar jag traffat dem ett par ganger kanns det battre.

    Just nu sa blir jag matt pa en gang...sa om jag knaprar i mig en stor morot, som jag ofta brukade gora, sa far jag knappt ner middagen sen....

    En helt annan fraga - nar ar fars dag i Sverige?

    Ha en bra sondag!

  • Protea

    Jag ar ocksa larare och jag hade egentligen planerat att ga till vecka 34 men det blev for tufft och eftersom jag har i England kan ga pa mammaledigheten 11 veckor innan BF tog jag beslutet att ga i vecka 30.

    Mitt blodsocker har legat perfekt sedan jag inte jobbar, det gick inte att jobba heltid och tanka pa blodsocker mm i forsta hand.

    Min Head of department hade ingen forstaelse for hur det var att ha diabetes och vara gravid och det gjorde ju inte saken lattare pa jobbet. Normalt marker de inte att jag har diabetes och nar jag behovde stod sa var det jobbigt och de behandlade mig som om jag overdramatiserade hur viktigt det ar att halla bra blodsocker.

    Naja, nu behover jag int ebry mig om dem pa 1 ar. Skont!

  • Protea

    Maddie - visst det finns foraldrapenning....dock inget att hanga i julgranen...jag har bra avtal...och da far jag 4 veckor 100%, 2 veckor 90%, 12 veckor 50% and lonen sen tom 9e manaden runt 1300 sek  i veckan och de senaste 3 mandaderna far man ingenting.

    Lagen sager 6 veckor 90% sen tom 9e manden 1300sek i veckan som man dessutom ska skatta pa.

    Sa jag har tur att min man tjanar hyffsat sa att jag kan vara hemma. Min man far 2 veckors pappaledigt aven det till det otroliga 1300 i veckan!

    Sen kostar dagis runt 7000 - 10 000 i manaden nar de ar under 2 sen gar det ner lite....sa har man tva barn sa ar det inte vart att jobba.....

  • Protea

    Maddie - Om man har ett sovrum over sa ar aupair helt klart det billigaste, det ar inte manga som har det dock pga hutlosa huspriser! De allra flesta som jag arbetar med har hjalp av mor och farforaldrar permanent. Man kan sen valja att ta en del av lonen i taxfree childcare vouchers sa da blir det ju lite billigare. Bor man utanfor London ar det nog billigare med dagis men dyrt ar det. Men det ar inte manga som har rad att ta ut lang mammaledighet. Men om du inte har utbildat dig och ar ensamstaende med 6 barn sa betalar staten allt..... Sen borjar alla bran skolan vid 5 ars alder och det ar langa dagar. Skolan ar ju gratis och sakert en anledning till att de borjar sa tidigt ar att dagis ar sa dyrt.

    Vallmoblomman, det verkar inte som om jag kunde sjukskriva mig, det hade hur som hellst inte varit populart aven om jag kanske skulle ha ha kunnat fa igenom det. Blev sjukskriven en vecka i september och de var skitsura for det.

  • Protea

    Peony - jag har ocksa haft enstaka hoga varden, tror i stort sett alla har det nagon gang ibland. Det viktiga ar att det inte konstant ar sa. Mitt blodsocker hoppade mycket iborjan poch jag blev stressad av det och sa hoppade det annu mer.... Hoppas du mar battre nu och att dina varden ar stabila.

    Minifer - det som jag tycker ar svart med att ata godis och sotsaker ar att fa blodsockret att ligga jamt. Nar man ater mat med mer fett i som tex glass eller tarta sa kryper ofta mitt blodsocker upp hogre pa kvallen/natten. Nu ar jag ingen angel och ater visst godis och andra sotsaker ibland. Forsker dock att ata det som efterratt och i sma mangder.

    Pa lordag ar jag 32 veckor och idag har jag borjat tvatta de sma kladerna lillkillen kommer att anvanda iborjan...har fatt en del klader till 'new born' max 4.5 kilo...hoppas han inte har vaxt ur de redan nar han fods!

    Ska pa ammningskur pa mandag pa sjukhuset...de har aven en specialkurs for diabetiker har och jag har last att de vill att jag ska forsoka anvanda brostpump innan bebisen ar fodd och frysa brostmjolk sa att han kan fa det for att stabilisera blodsockret direkt efter han ar fodd. Later jattekonstigt tycker jag och ifragasatter om det ens ar mojligt. Har ni hort nagot liknande?

  • Protea

    Gtr, det later vettigt. Kanns som det mest bisarra jag kommer att fa gora...

  • Protea

    Min lille kille har an sa lange legat i mitten av de 'normalkurvor' de visat mig pa sjukhuset sa jag hoppas att han kommer att vaga mellan 3 och 4 kilo.... Ska bli spannande att se var han ligger om en vecka nar jag ska pa andra TUL.

    Ni som redan har barn - hur lange lag ni kvar pa sjukhuset efter fodseln?

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare