• Protea

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Hej Jul1! Tack for all info! Jag har fatt samma intryck av att mitt team inte bryr sig om min vikt, mer mitt Hba1c och att titta i min blodsockerdagbok. DEt ar mest jag som stressar over det...

    Den har veckan har bebisen verligen rort pa sig - ja det har den ju gjort innan ocksa men jag har inte kant det! I tisdags var det helknepigt, strackte pa mig i sangen och da glider bebisen liksom over pa hogra sidan! Sag ut som varsta science fiction filmen! Men inget gjorde ont, jag stallde mig upp och da gled allt pa plats igen!

    Nu ar det bara 2.5 vecka kvar till mina 2 ultraljud pa specialsjukhuset KIng's...spannande! Forst ultraljudet dar de kollar hjartfunktionen pa bebisen och sen det vanliga v20 ultraljudet. Spannande.

    Vad jobbar du med och hur lange jobbade du innan BF?

  • Protea

    Vad jag forstar sa galler dett packa snacks for sjukhuset....men jag har inte fragat sa mycket om det annu. Jag ska pa ammningskurs pa sjukhuset i november och dar gor de en extra tillaggskurs efter den enbart for diabetiker. Annars ska vi aven pa en halvdags 'antenatalkurs' en lordag i november. Jag tackar och tar emot. Mitt sjukhus har bra ryckte men ar lite slitet. Diabetes centret och deras personal ar toppen och det ar jag tacksam for!

    Annars undersoker jag barnvagnar for tillfallet...usch vad svart det ar att valja!

  • Protea

    Villhabarnigar - Jag vill ocksa veta vad det blir nar jag ska pa mitt ultraljud den 31a agusti. Spannande! Jag tror att det blir en pojke, kanner det pa mig pa nagot konstigt satt! Vi far se!

    Imorgon flyger vi till Sydafrika sa jag borde egentligen packa istallet for att sitta har....

  • Protea

    Tack villhabarnigar! Det ska bli superkul - vi ska halsa pa min mans familj.

    I min slakt finns det ungefar 50% av varje! Sa det kan bli precis vad som hellst! Ska bli sa spannande! Hoppas bara vi kommer tillbaks nar det ar planerat....nu planerar flygplatsarbetarna att strejka har och precis nar vi flyger hem! Bast att ta med telefonnummret till King's sa jag kan ringa och meddela om det nu blir sa.

    Vi ses har igen i september nar jag ar tillbaka!

  • Protea

    Go'morron!
    Jag kan visst inte halla mig borta! Aker inte till Heathrow forran vid 3 sa jag har u lite tid kvar!

    Jul1, jag har blivit radd att hoja doser om jag har fatt 3 liknande resultat jag ligger fortfarande pa samma doser som jag hojde till ganska snart, tar ca 2 enheter mer till frukost, lunch och middag men har blivit tillsagd att jag kan rakna med drastisk hojning runt vecka 20....ar vecka 19 precis imorgon sa gar da in i vecka 20 sa det galler att vara beredd och inte stressa nar det hander tanker jag!

    Jag gillar inte heller att fa kanningar nar jag jobbar, vet att det kommer att bli tufft nar terminen startar igen den 2a september men det ar bara att bita ihop!

    Det politiska laget i Sydafrika ser inte sa bra ut sa jag vet inte hur lange jag kommer att ha familj dar. Det lutar lite at att det blir som Zimbawe sa min man onskar hellst av allt att hans foraldrar pensionerar sig i Europa. Nar de var har forra aret sa akte vi buss och tag - de var chockade att vi kunde gora det utan att bli anfallna....tog en prommenad i vara parker pa eftermiddagen och de kunde inte slappna av, undrade om det verkligen var sakert. Min man vill visa mig en blandning av det Sydafrika turister normalt ser och det som han kallar 'riktiga' Sydafrika for att jag ska fa en balanserad bild. Ska bli mycket intressant!

    En fraga till er alla - hur manga TUL gor man pa diabetiker i Sverige och i vilka veckor?

  • Protea

    Tack Jul1, jag alskar att resa och har rest mycket och tycker det ska bli jattespannande att resa dit! Angaende TUL sa ar det precis lika har i England, jag har TUL bokade den 19 oktober, 18e november och 16 december. Spannande! Jag har sen forra veckan borjat kanna bebisen sparka och ar helt faschinerad!!!

  • Protea

    Hej igen!

    Nu ar jag tillbaka i London efter mina 2.5 veckor i Sydafrika! Blev hipp som happ uppgraderade 2 klasser till busniess class pa hemresan med BA....hur underbart som hellst da man kunde ligga ner och sova och slapp sitta! Ibland har man tur!

    Imorgon har jag mina 2 ultraljud.... ett 'cardiac' och det vanliga vecka 20 ultraljudet - jag ar nu i vecka 21+2 och borjar jobba pa torsdag... Mar bra och har annu inte behovt hoja nagot extremt men vet att det kan bli sa nu runt vecka 20...

    Ar lite nervos infor ultraljuden imorgon...vill ju att allt ska se bra ut....

  • Protea

    Kim-Grattis till bebisen!!!

    Jag var pa RUL och cardio UL for en vecka sedan och allt sag bra ut! Det ar en liten kille som sparkar runt darinne och han ligger precis mitt i normalkurvorna...forrutom narmare den ovre kurvan pa huvudets storlek...men bade jag och min man har stora huvuden! Hjartat fungerar som det ska och det kanns ocksa skont! De gjorde aven ett VUL for att kolla min 'cervix' (vad heter det pa svenska?!) och nagot annat for att kolla risken for ev for tidig fodsel och pre-eclampsia och min risk var lag.

    Var helt slut efterrat pga all spanning att jag borjade stortjuta nar vi kom ut och det slog mig att allt faktist ar bra med den lille killen dar inne! Sa tokig man kan vara!

    Nasta UL ar i v28 och den 19e oktober och det ar ju inte langt dit!

    Borjade jobba i forra veckan, ar hogstadielarare och borjade med 2 studiedagar och i mandags vaknade jag med jatteont i halsen fast jag inte ens borjat undervisa annu! Typiskt , jg gick till jobbet och lat som jag andats helium nar dagen var slut. Madde annu sammre igar...men gick anda...blev hemskickad da det inte gick att jobba som jag madde och idag ar jag hemma. Mar inget vidare och blodsockret hoppar...ligger hogre an vanligt och det kan ju vara sa att mitt insulinbehov har hojts samtidigt som jag ar rejalt forskyld och det ocksa paverkar blodsockret. Typiskt.

    Ar nu i v22+4 och har gatt upp 7 kilo....fragade mitt team pa sjukhuset och de sa at mig att det var inget att oroa sig for....vill ju inte bli en val...

    MCL - vad skont att RUL var bra!

    Boomie och turkiskpeppar - hoppas allt gar bra!

  • Protea

    Hej pa er alla igen!

    Jag har en fraga, jag ar larare i London och terminen borjade den 6e september och jag akte pa en rejal forskylning, tappade rosten och gick hem tidigt redan pa tisdagen. Blev sen sangliggande tills helgen och kande mig verkligen inte frash men kande mig tvungen att aka till jobbet och jobba pa mandagen. Blodsockret hoppade pga forskylning och jag ar nu i vecka 24 sa doshojningen har borjat! Jag madde pest pa jobbet mandag till onsdag men kampade pa. Pa tosdagen hade jag min vanliga diabetes och graviditetskontroll pa sjukhuset och natten innan sa vansinnigt ont i huvud och bihalor att jag nastan akte till akuten. Mitt diabetesteam sa att jag hade bihaleinflammation och pga av att det pagatt nastan 2 veckor fick jag penicillin. Jag var sedan hemma torsdag och fredag forra veckan. I helgen forsokte jag ga ut en svang bade lordag och sondag men blev helt slut och var tvungen att ga hem och lagga mig. Jag ar hemma idag med och har tid att traffa min huslakare imorgon.

    Problemet ar att mitt jobb behandlar mig som om jag amar mig och overdriver. Jag blir jattestressad av det och det kanns som de inte forstar min situation med diabates och graviditet och att vara sjuk. Usch!

    Hur ser ni andra diabetiker pa min situation? Har ni varit med om liknande?

  • Protea

    Maddie och villhabarnigar - jag blir kollad valdigt regelbundet men det ar forst nu som jag har haft problem med sjukdom.

    Ska som sagt ga till min huslakare imorgon och allrahellst vill jag bli sjukskriven veckan ut sa jag kan aterhamta mig och fa ordning pa blodsockret igen. Skriver han det intyget blir det inga problem. Dock jobbigt att de har den installningen de har pa jobbet.

    Nu ar jag val ocksa lite extra kanslig och tar at mig for minsta lilla men jag gillar inte nar de pratatr skit bakom ryggen och far mig att kanna mig som om jag gor fel for att jag ar hemma nar jag ar sjuk.

    Hoppas nu bara det gar bra hos lakaren imorgon, har inte traffat honom forut.

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare