• Protea

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Maddie-haller tummarne for dig!

    Karolina - hejsan! Visst ar det du som bor i Danmark?

    Turkisk - nu blir jag impad - tror jag helt glomt hur man virkar och stickar!!! Mamma har stickat en hel 'outfit' till lillkillen i min mage...hoppas nu bara han inte ar for stor nar han kommer ut!

    Nu har mitt blodsocker lugnat sig efter jag hojde nattdosen.....skont, jag mar pest nar det hoppar. Varre an nar jag inte ar gravid men vet inte om det ar endast psykiskt for att man vet att bebisen kan ta skada?

  • Protea

    TurkiskP - Om jag hamnar pa sjukhus som du kankse jag far lara mig igen! Mamma bor ju i Sverige och hon kommer inte att vara har precis i borjan och ville att han skulle ha stickade klader fran henne nar han var nyfodd! Mina foraldrar var har forra helgen och de hade med sig en massa smatt o gott fran Sverige!

    Maddie - grattis till TUL resultatet, hoppas blodtrycket gar ner. Mitt har legat bra an sa lange for val se hur det ser ut pa fredag.

    Idag kanns det som jag har konstant hall, maste vara vextvark.

  • Protea

    Minifer - det var det jag misstankte...har inte haft nagot sant innan men nu kommer det visst.... Sa du virkar ocksa, vad impad jag blir.....jag bakar mest och gor sylt.....plus funderar pa vilkn matberedare som vi ska kopa for julklappspengar!?

    Imorgon ska jag ga pa pregnancy fitness pa mitt gym for forsta gangen - spannande....

  • Protea

    Villhabarnigar - sylt ar superlatt! Kokade svartvinbarssylt hemma hos mamma och pappa i sommras...det jobbigaste var att plocka men det gick snabbt det med! Har i England finns det eller snarare fanns det massor med bjornbar sa det kokade jag sylt pa har! Jag alskar att baka, bade komplicerade surdegsdegar och annat enklare och att laga mat ar en hobby....sticka och virka har jag dock inte gjort sedan syslojden...

    Havandeskapsforgiftning...ar det samma som pre-eclampsia?

  • Protea

    Maddie - da har du inte langt kvar. Lycka till och hoppas allt gar bra! Jag ar 'bara ' i vecka 30.

  • Protea

    Jag har aldrig hort talas om flodesUL sa det ska jag fraga dem om pa mitt nya sjukhus pa fredag. De kollar protein/aggvita varje kontroll jag gar pa och har allti haft negativt. Nar jag gjorde 'cardiac' och 'anomaly' scan i vecka 20 gjorde de aven ett VUL for att kolla risken for prematurfodsel och preeclampsia och fick lag risk pa det sa jag hoppas att jag slipper det.

    Har i England ar det ocksa otrolig skillnad pa vilken NHS trust du tillhor, mitt forra sjukhus skickar alla diabetiker till King's college hopsital for att gora cardiacUL men nar jag registrerade mig pa mitt nya fick jag fragan - varfor skickades du dit? Diabetes UK har en bra tidning med en massa info om just diabetes och graviditet och vilken vard man bor fa. Pa deras hemsida har de aven en hel del info som kan vara intressant att lasa www.diabetes.org.uk/

    En fraga till er som har erfarenhet, fortsatter insulinbehovet att ga upp anda fram till fodseln?

  • Protea

    Maddie, tack! Menar du att behovet gar ner igen eller att det forblir lika?

  • Protea

    Tack Jul1, det verkar ju vara olika for alla.... Det ar nog det klurigaste med att vara gravid...jag vill vara valplanerad och ha koll pa allt....och sen funkar inte dte helt plotsligt pga att behovet hoppar!

  • Protea

    Turkiskp - da har du verkligen nagot att sikta pa! Hur kanns det?

  • Protea

    Karolina - vi ska pa foraldrakurs en hel formiddag 9.30 -13.30 pa varat sjukhus. Man kunde valja att ga torsdagkvallar i ett par veckor eller en lordag och da blev det lordag. Sen ska jag pa en amningsworkshop nasta mandag med en extra kurs for diabetiker efterrat.

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare