• Protea

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Ni hade sa ratt, lakaren var toppen. Forstaende och sjukskrev mig till pa mandag och sa till mig att komma tillbaka om det inte kandes battre da. Skrev ut ett intyg och sa aven att om arbetsgivaren pressar mig och det inte kanns bra sa skulle han skriva ett mer direkt brev angaende graviditet och diabetes mm

    Vilken lattnad att nagon lyssnade pa mig och tog mig pa allvar!!!!

  • Protea

    Tack Jordan!! Det kanns sa skont att inte behova kanna sig pressad att jobba nar jag inte mar bra och nu ar det faktiskt bara 4 veckor kvar innan jag gar pa min tidiga mammaledighet sa det kommer att ga fort! Ska bli sa skont att slippa all denna arbetsplatspolitik!

    Na96 - lycka till imorgon! Alltid spannande med UL! Vi har varat forsta TUL den 19e oktober och jag langtar redan!

  • Protea

    Turkiskpeppar - sag som det ar ock hur du mar. Det gjorde jag men eftersom jag aldrig behovt gora det innan sa visste jag liksom inte riktigt vad jag skulle forvanta mig!

  • Protea

    Boomie - vad jobbigt med ett blodsocker som hoppar sa! Hoppas det fixar sig.

    Det jag tycker ar jobbigt ar att bli klassad som gnallig, overreagerar, inte bry mig om jobbet. Men som alla som forstar sa ska jag inte bry mig om dem. Jag borjar min mammaledigehet tidigt redan den 1a november. Det funkar sa har i England att jag kan borja redan da aven om min BF ar den 8e januari och sen har jag ratt till 52 veckors mammaledighet - dock inte all betalt.

    Jag har jobbat pa samma skola i over 10 ar och det kanns sa trakigt att de beter sig sa har nu, jag kommer antagligen bara att ga tillbaka och jobba de 12 veckor jag maste for att inte bli aterbetalningskyldig sa trist att det slutar sa har. Jag har verkligen trivts. Om jag ska vara forstaende sa tror jag att min chef - huvudlararen med ansvar for sprak forsoker bli gravid och det blir inte sa och huvudlararen med ansvar enbart for spanska kan inte fa barn. Kanske ar det sa att de mar daligt och det gar ut over mig.

  • Protea

    Grattis Dragoness!! Hoppas ni mar bra!

    Turskiskpeppar - vad skont att du blev sjukskriven sa att du kan bli battre nu. Hoppas du orkade ga pa kontrollen idag och att allt gick bra dar!

    Jag borjar nu antligen bli battre och kanna mig normal igen! Har varit sjuk i nastan 3 veckor sa det ar ju pa tiden! Ska bli mycket intressant och se hur 'vassa' mina kollegor kommer att vara nar jag kommer tillbaka men jag har ju bara 4 veckor kvar att jobba dar och efter mammaledigheten maste jag bara jobba 13 veckor inklusive skollov for att inte bli aterbetalningskylldig. Sa det galler inte att ta at sig och stressa om de ar otrevliga.

    Jag ar 25 veckor pa lordag - tank vad fort det gar!! Langtar sa efter att fa trafaf lillkillen...fast inte till forlossningen....

  • Protea

    Tvafem - gattis!!!! Det ska bli spannande att se hur det gar med ammningen for mig. Ska pa ammningskurs den 15e november, 2 timmar med andra 'vanliga' blivande mammor och sen en extra kurs efter amnad at enbart diabetiker. Ar det nagon av er som har varit pa en san?

    MCL - Oj vilka hojningar, jag har hojt fran 6 till 12 och det tyckte jag var mycket.....men mitt diabetesteam sager at det ar normalt och att jag inte ska oroa mig for att hoja. Hur far man i sig 70 enheter per maltider, da maste man val sticka 2 ganger?

    Min lille kille sparkar runt for fullt, kanns underbart....men lite som i en sci fi film ocksa!

    Ni som redan har ett barn, hur lange vantade ni med att forsoka med nummer 2?

  • Protea

    Jordan, vad kul att gora sig fin i haret! Skulle behova tona mitt men det far bli senare tror jag! 3 ar i mellan later ratt lagom. Jag ser sa fram emot mammaledigheten som jag borjar den 1 november. Specielt efter jobbet far mig att kanna mig som jag overdramatiserar och letar fel med allt jag gor nu nar jag varit sjuk och sen blev sjukskriven. Tycker ju om mitt jobb och jag hoppas bara att det inte blir en pina nu de sista 4 veckorna.

    Jag ar sa van att vara som vilken vanlig person som hellst och aldrig be om nagot extra pga av min diabetes och nu nar jag med rattighet behover extra stod sa kanner jag mig skylldig och som jag gor fel! Kanner ni sa?

  • Protea

    Hej!

    Jag har inte varit inne har pa lange kanns det som! Det ar mycket att gora nu pa jobbet innan jag lamnar over alla mina klasser till min vikarie om 2 veckor! Har hostlov sista veckan i oktober och sen gar jag pa min mammaledighet den 1a november!

    Var pa aterbesok forra torsdag och fick da reda pa att mitt BB stanger den 15e december och jag har BF den 8e januari!!! Typiskt! De har verkligen varit toppen dar och min barnmorska ar fantastisk! Jag hade 2 sjukhus att valja pa och det blir ett som ar ganska nytt, bara 10 ar gammalt men det tillhor en annan 'trust' aven bada ar NHS. Sa just ar jag 'mellan' tva sjukhus.....det blir nog bra pa det nya men det aknns trist att lamna det gamla da de varit sa bra.

    Imorgon gar jag in i tredje trimestern.....och jag har mitt forsta TUL den 19e oktober.

    Ha en trevlig helg!

  • Protea

    Vad bra det later Maddie och Camillur! Jag ska pa aterbesok och traffa hela teamet idag och pa tsidag pa mitt forsta tillvaxtultraljud. Da ar jag i vecka 28+3, ska bli spannande att se lillkillen igen - kanner honom gor jag ju sa ofta!

    Jag har blivit sa yr igen, nar jag reser mig upp och tom nar jag lagger huvudet pa kudden! Sa var det under forsta trimestern - konstigt att det blivit sa igen!? Nagon mer som har haft det sa?

    Nu har jag bara lite drygt en vecka kvar pa jobbet - vi har hostlov sista veckan i oktober och sen gar jag pa mammaledigheten den 1a november. Ska bli sa skont - jag ar sa otroligt trott pa skolvarlden! Efter over 10 ar har jag blivit lite cynisk.....heter det sa pa svenska?!

  • Protea

    Maddie - det ska bli sa skont att bli mammaledig, varje dag pressar de mig mer pa jobbet - blir nu dagligen fragad hur det gar med rattningen....jag har jobbat i over 10 ar och har aldrig haft nagra klagomal och sa behandlar de mig som en olydig elev nu. De visar ingen hansyn till att det ar tufft att vara gravid och diabetiker, jag ber inte att de ska tassa pa ta eller nagot sadant bara lite vanligt hyffs. Men nu ar det bara en vecka kvar! Mitt aterbesok gick bra, sista gangen pa detta sjukhus eftersom de stanger BB och jag nu maste byta. Synd for de har varit toppen!

    Pa tisdag ar det dags for TUL.....

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare