• Protea

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Jag har inte anvant TENS och de jag pratat med tyckte inte det var nagot - ett varmt bad ska vara lika bra! Men alla ar vi ju olika! Jag tanker nog....varmt bad, lustgas, epidural....

  • Protea

    Vad jag last har ar att TENS anvands mest i det tidiga stadiet av forlossningen. Vi var pa en jattebra informationskvall om just smartlindring ladd av chefsnarkoslakaren pa varat sjukhus. Far se hur det gar nar det blir dax....

  • Protea

    Emmisen - vad harligt att hora hjartljuden - jag blir fortfarande alldeles till mig nar vi lyssnar!

    Villhabarnigar - pa mitt sjukhus satter de igang diabetiker i vecka 38/39 eftersom de inte vill att vi gar over tiden. Jag kommer att vara 39+2 nar de satter igang mig, eller tja jag ska checka in pa sjukhuset klockan 18.00 och sen kan det ju ta sin lilla tid om kroppen inte ar redo.... Far se vad de sager pa fredag nar jag ska pa aterbesok igen hos forlossningslakaren, hon sa att hon skulle gora en 'internal' pa mig och en svepning sa om det vill sig kan ju allt satta igang da...

    Nu nar det ar sa snart borjar jag undra om jag verkligen ar redo!!????                                                                                                                                               

  • Protea

    Jordan - mina hba1c har legat mellan 6 och 6.6 hela graviditeten och mina TUL har varit perfecta. Precis pa kurvan for 'vanliga' manniskor. Far se vad han verkligen vager nar han val kommer ut men det ser ut att ligga runt 3.2 kilo. Vad jobbigt att vara sjuk - jag hade det tufft innan jag gick pa mammaledigheten tidigt. Var sjuk forra helgen och da svangde blodsockret en ehl del.

    Emmisen - tja kom precis pa att det kan ju satta igang efter svepningen pa fredag...eller tja vilken dag som hellst... Gillar inte att inte kunna saker....ar larare sa det kanske ar en biverkan av jobbet.... (biverkan...heter det sa?!) Men mamma ar barnsjukskoterska sa hon kommer plotsligt att vara valdigt anvandbar! Hon kommr hit den 22a januari sa da hoppas jag att de har oppnat Heathrow igen!

    Haller precis pa att bakar skallade limpor - luktar supergott!

  • Protea

    Kattis - Forst av allt grattis! Jag lag pa 7.3 precis innan jag blev gravid sen mellan 6 och 6.6 och alla mina TUL har varit normala och bebisnes hjartultraljud var perfekt. Jag oroade mig massor i borjan och da blev allt bara varre. Har du bra stod av sjukvarden?

    Villhabarnigar - Grattis till nya tjansten! Jattekul! Jag blir nog hemmamamma ett tag, har inte riktigt bestamt mig annu.

    Camillur - Vad skont att bli deltidssjukskriven. Bra att ha tid och ork att ta hand om sig sjalv och diabetesen! Njut av att lyssna pa hjartat! Ar helt underbart!

    Har har det slutat snoa sa nu kan vi ju ta oss till sjukhuset om det skulle behovas! Ser fram emot mitt oaterbesok hos lakaren pa julafton.... Fick precis ett sms fran min bror - hade varit pa UL med sin bebis och allt sag bra ut! Sa var lille son kommer att fa en kusin i maj! Mina foraldrar har vantat pa barnbarn i 15 ar och nu far de 2 pa ett halvar!

  • Protea

    Hej igen, har inte varit inna har pa ett par dagar!

    Minimoon - vilken knepig lakare du hade, kommer du att ha honom igen? Jag tycker det ar superviktigt att kanna stod av lakaren, man vill ju vara duktig och gora sitt basta men det ar ju inte alltid det blir precis som man vill eller frosker anda. Har i England blir alla erbjudna att gora KUB, fast det ar frivilligt. Det ar val samma hemma i sverige att det ar upp till dig vilka tester du vill gora? Jag har en dagbok dar jag fyller i mina varden innan och efter frukost, lunch och middag samt innan jag lagger mig och en gang pa natten. Dar fyller jag aven i doserna som jag tar. Ibland har jag kollat oftare och ibland missat nagra varden men jag far alltid berom for att jag i genomsnitt haller kollen.

    Kattis - har i England ar malet att liga runt 6 sa nagot hogre an i Sverige. Jag har legat mellan 6.0 och 6.6 hela graviditeten, gjort 7 UL och den beraknade fodelsevikten ar 3.2 kilo. Vikten har ju aven med foraldrarnas gener att gora, jag vagde 3 kilo och min bror 3.8kilo och min man och hans bror ungefar lika sa dar har val generna statt pa min sida!

    Jag kommer att sattas igang pa mandagmorgon.....borjar kannas lite pirrigt nu. Ar i v38+4 idag och det kan ju handa nar som hellst. Undrar hur han ser ut...bla eller bruna ogon?! Hoppas bara att det finns plats pa BB nar det val blir dags, mitt gamla sjukhus stangde ju sa det nya har massor att gora.... Far val anvanda min diabetes for att fa fortur om det nu skulle behovas!

  • Protea

    na96gen - tack! Jattespannande....det har gatt sa fort nu pa slutet. Blev idag tillsagd att skulle jag inte dricka koffeinfritt kaffe nar jag bestallde pa Starbucks! Nej da svarade jag glatt jag haller mig till mina 2 koppar om dagen sa jag 'far' dricka det jag bestallt!

    Hoppas bara att det inte tar allt for langt for forlossningen att komma igang....kommer att bli tokig att ligga pa sjukhus om ingenting hander....

  • Protea

    Hej igen!

    Jag traffar min forlossninglakare varannan vecka sa det kanns som jag haft flera forlossningssamtal! Jag kommer att bli inskriven klockan 9 pa sjukhuset och da undersoker de mig och kommer att borja med sant dar hormongele, det far man max 3 omgangar av under 24 timmar sen far man vila over natten normalt och de gor en bedommning hur de ska fortsatta om inget kommit igang. bebisens hjartslag kontolleras regelbundet. beroende pa hur det gar sa far man sen eventuellt aven dropp om det skulle behovas. Det kan ju ta flera dagar att komma igang om man har otur har jag blivt varnad sa det galler val att ta med sig nagot att sysselsatta sig med.

    Far tyvarr inte satta i nagra egna kontakter pa sjukhuset sa det galler att ta med allt laddat och sa far min man ta med sig allt hem or att ladda nar han blir hemskickad klockan 21 pa kvallen om inget har borjat da.

    Just nu mar jag jattebra, igar borjade vigsel och forlovningsringarna att kannas lite tranga men sa ar jag ju i vecka 38+5! Sen har jag omma handflator de kanns lite svullna och harda men inte extremt. Blodsockret ligger jattebra sa jag hoppas att den lilla grabben inte kommer att ha for svajigt blodsocker nar han kommer ut.

    England ar verkligen hur fjantiga som hellst med vad man far och inte far ata som gravid. Jag har foljt svenska rad i stallet. Sen ar jag redan allergisk mot att folk som inte vet sager at mig vad jag som diabetiker far och inte far ata!

    Undrar nu om det blir en 2011 bebis....det ar ju inte sa langt kvar pa 2010! 

  • Protea

    na96gen - Tja har man tur sa kan det vara fint nu runt 6 plus och sol men jag vet inte om jag ens far ga ut! Blir nog till att prommenera runt pa sjukhuset... Jag har sparat en bok som jag vill lasa om jag nu kan koncentrera mig pa den....sen har vi 2 stycken PSP som min man kan ladda filmer pa sa langa nu batteriet haller.... Sen far jag ju se hur de andra 3 som jag kommer att vara...det ligger ju 4 pa varje sal. Kommer att kannas skumt att vara tvungen att skicka hem maken klockan 21 pa kvallen om inget har hant....och annu skummare om nu bebisen ar har....

  • Protea

    Camillur - Bra fraga - jag vet faktiskt inte om jag ligger pa sal med nyforlosta eller bara sadana som jag som ska sattas igang eller snittas? Om de har och om jag har tur finns det nagot enstaka rum som ar enkelrum men jag tror inte att jag far ett sant. Normalt ar att det finns en 'antenatal ward' och en 'postnatal ward' och mitt sjukhus ar bara 10 ar gammalt sa det borde vara sa men man kan aldrig veta. Tank att jag faktiskt glomde fraga det!!! Dehar varit noga med att upplysa mig om att det kan ta lange och att packa for det plus att min man inte ska ta ut sina 2 veckors pappaledighet forran jag kommer hem fran sjukhuset.

    Na96gen - hur lang tid tog det for dig att komma igang?

    illhabarnigar - vad jobbigt med sjukdom, jag har klarat mig bra sen jag slutade jobba (ar larare och blir da utsatt for en hel del forskylningar mm!) mitt blodsocker hoppar alltid nar jag blir sjuk sa det blir ju da dubbeljobbigt nar man ar gravid och det redan strular lite....

    Kanns nastan som om nagot kan vara pa gang, har haft forvarkar i natt och nu kanns det som mensvark...men det ar nog bara onsketankande! Vore ratt haftigt att ha 1/1/11 som fodelsedatum! 

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare