• Protea

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Villhabarnigar - nar har du BF?

  • Protea

    Med tva sma - jag sankte min basal ganska mycket i borjan. Fran 16 till 10 och nu har jag varit tvungen att hoja till 18.

    Na96gen - grattis vad kul att allt sag sa bra ut! Alltid lika skont varje gang!

    Villhabarnigar - da ligger jag dryga manaden innan dig! Kanns valdigt SNART for mig! Sen jag bytt sjukhus har jag inte haft nagra riktiga kontroller heller men allt gar bra sa det galler att inte klaga. Fast jag skulle garna ha velat prata igenom forlossningen med lakare...det kan ju handa innan vecka 40!

    Johjo - valkommen hit! Hoppas blodsockret blir mer stabilt. Mitt hoppade ocksa  iborjan. Har du en diabetes och graviditetsdagbok att fylla i sa du kan se trender?

  • Protea

    MCL - oj vilken hojning! Jag har tycket att mina dubbla doser ar hoga men min lakare sager att det ar fullt normalt att ta aven myclket mer - nu forstar jag att det inta ar nagot han sager for att halla mig lugn!

    Minifer-Vad spannande! Jag har tid med min forlossninglakare pa fredagformiddag....ska bli spannande vad hon sager...ar da i vecka 36... Pga snon har jag inte traffat nagon lakare eller BM pa 3 veckor och det borjar ju narma sig!

    Villhabarnigar - jag har nasta TUL den 13e ska bli sa spannande!!!!! Lycka till pa ditt!

    Ha en trevlig sondag!

  • Protea

    Johjo - jag fick en liten dagbok som Lilly gjort till gravida diabetiker och dar maste jag fylla i mina varden innan frukost, efter frukost, innan lunch, efter lunch, innan middag , efter middag och under natten plus mina doser. Det gor det lattare att se hur det ligger under ett par dagar och om jag behover justera mina doser. Du kanske kan be om en san?

    Jag brukar inte ha nagra speciella problem med rekyler nar jag varit lag men jag vet att det kan vara sa, det verkar vara manga av er som verkligen har det tufft med rekyler.

    Eeska - vad skont att du blev sjukskriven och att du kunnat ata lite igen. Hoppas du mar battre snart.

    Idag ska jag till BM, har en massa fragor angaende fodseln....det borjar ju narma sig....

  • Protea

    Hjojo - Det later ju bra med sadana listor - min lilla bok har verkligen varit bra. Jag maste aven fylla i hur manga kanningar under 3.5 jag har per dygn. DEn har boken tar jag med mig pa varje besok - det ar ju lattare att diskutera doser osv da.

    Jag har haft problem med mina varden efter frukost, ligger ofts runt 10 och sjuker sen till kanning inom en timma. Knepigt att just det vardet ska vara sa svart att fa ordning pa!!!

  • Protea

    Jokoo - oj da, ingen narmare kontakt med hajarna hoppas jag! Jag var tvungen att hoja runt vecka 20-25.

    Mayalotta, jag ar v35+3 och ligger pa runt 6 i Hba1c, det ar de nojda med har i England men de vill ha lagre i Sverige tror jag.

  • Protea

    Boomie - nej jag har inte provat att dela upp frukosten dock har jag forsokt att ta insulinet tidigare aven om det ar snabbverkandande med det ar ju inte alltid det fungerar det heller. Jag har varit otroligt sugen pa nyttiga saker sedan jag blev gravid och det ar val tur det!

    Jokoo - vad harligt det later med en hajfri pool! Jag langtar redan till sommaren!

    Jul1 - da har vi BF nastan samtidigt! Jag ska pa mitt vecka 36 TUL pa mandag....far se vad de sager da. Jag har klarat mig utan forskylningar sedan jag slutade jobba! Annars ingar det ju liksom i jobbet som larare!

    Sen jag slutade jobba har mitt blodsocker legat bra sa det ska bli spannande att se vad mitt hba1c ar nu.

  • Protea

    Minifer - GRATTIS!!!! Vilken lycka!

    Emmisen - grattis till lycket UL! Alltid like skont att se den lilla rumla runt darinne!

    Jag har varit bade pa diabetesavdelningen idag och pa MVC och traffat min nya forlossningslakare. De vill hellst inte att diabetiker gar fullt ut till vecka 40 har sa jag har fatt tid till igangsattning den 3e januari. Jag ska aven pa aterbesok den 24e december (det ar ju vanlig arbetsdag har...) sa om han inte kommer av sig sjalv innan den 3e sa startar allt da men det kan ju ta lang tid om kroppen inte ar med pa noterna har jag forstatt. Hoppas dock pe nagot i stil med Minifers - 2.5 timme vilekn lycka!!!!!

    Hjojo - vad jobbigt att ha ett sadant hoppande blodsocker. Lycka till med allt och skot om dig!!!

  • Protea

    Hjojo - trodde det bara var har de var snala med pumpar. Jag kollade lite smatt pa det iborjan av min graviditet men mitt blodsocker lag alldeles for bra. Maste vara jattetufft att ha ett sant svajande blodsocker.

    Eeska - vad skont att du fatt larmet. Att sova utan att stressa ar guld vart!

    Jag har blivit forskyld och samtidigt fatt otrevliga forvarkar som inte ger sig!!

  • Protea

    Minifer - vilken underbar forlossningberattelse - tack for att du delade med dig! Min man vill inte heller klippa navelstrangen nar det val kommer till det! Jag kommer att bli igangsatt den 3e januari ar da i vecka 39+2 om det lilla pyret inte kommer innan....hoppas min forlossning gar lika snabbt men det kan jag ju knappast rakna med!

    Hjojo - grattis till bra TUL! Alltid like skont att se att allt star ratt till darinne!

    Peony - vad skont att bade hjart UL och det vanliga sag bra ut. Jag var sa sjukt nervos infor mina att jag borjade stortgrata i vantrummet nar de kom och gav oss resultaten.... Vad jobbigt nar pumpen strular och att ligga sa hogt mar man ju pest av. Jag mar sammre av konepiga varden under graviditeten - tycker jag i alla fall eller ocksa sa ar det sa att jag tror det for att det ar sa viktigt just nu!?

    Eeska - hoppas du fortsatter att ma battre sa du kan ata och dricka som vanligt igen! Jag madde inte illa i borjan men nu mot slutet har jag haft illamaende speciellt pa morgonen - knepigt men sa kan det ju vara!

    Jag var pa mitt vecka 36 TUL igar och allt sag jattebra ut, han ligger precis pa viktkurvan dar han ska ligga och de beraknar att han nu i v36+2 vager ca 2.7 kilo sa det kanns jattebra! Sa nu far vi se om han kommer innan den 3e januari annars satter de igang mig da.... Pa julafton ska jag traffa forlossningslakaren igen for en sista bedomning.

    I helgen fixade vi hans rum och det blev sa fint!!! Allt ar nastan fardigt sa nu kan han fa komma!

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare