• Melva

    Augustibebisar 2008, del 8

    sthlmstjejen: ja, jag får försöka fokusera på att börja plugga nästa höst. Det va rju planerna från början. Lite svårt kommer det ju bli ändå eftersom jag kommer gå hemma ett är med A (och V) på vårdnadsbidrag.

    Nu har dom ändrat reglerna också så from 2010, hösten, så gäller allmän förskola även för barn som fyller 3, men fortfarande gäller det för barn som fyller 4 (alltså allmän förskola start hösten då). Så E borde verkligen inte kosta något nu. Jag hittar dock inte pappret med direktnumret, finns bara en i kommunen som har hand om det här. Vill gärna prata med henne med en gång, men om jag hittar det imorgon så lär hons äkert vara på semester . Behöver ju prata med henne om Vs placering, och så.

  • Melva

    Carina: om du fått plus så är du ju gravid. Illamående kan man bli med en gång. det var ju en av anledningarna till att jag ens testade med A.

    Jag har inte varit inne på ett par dagar, har inte orkat. Jag tog "ledigt" den här helgen, behövde komma ifrån "allt". Så i fredags drog jag till en syster i gbg och sov över. I söndags tog maken barnen till sina föräldrar så jag var själv då också. Det gjorde gott, nu är jag på bättre humör igen.

    VT: ja, jag hoppas vi ska komma fram till något vi båda kan leva med, men det tror jag nog vi gör.

    Vad jobbigt med ännu ett cancerfall, och så nära. Hoppas han inte får tillbaka det.

    Jag har inte läst ikapp så jag kan inte kommentera allt. Hinner inte göra det nu heller.

    A har börjat gå när man håller honom i händerna.

  • Melva

    VT och sthlmstjejen: ja, det gjorde gott att gå komma ifrån lite. Det blir lätt en nedåtspiral där jag och maken tär på varandra när vi har så svårt att prata med varandra. Men igårkväll var mysig efter han lagt barnen. Vi såg på film och myste. Sen tittade syrran in och lämnade tillbaka stolar dom lånat. Efter det hann vi tom få oss lite innan vi båda stupade i säng . Var väl år och dar sen iom att läget är som det är .

    Angående plussa. Jag plussade ju mycket tidigt med A, fast svagt förstås.

    sthlmstjejen: vad jobbigt att han ska jobba så mycket. Ni får njuta extra mycket när han har semester sen.

  • Melva

    goshheidi: har läst ikapp och oj. Vet inte vad jag ska säga. Ni får glädjas åt varandra, åt F och hoppas det blir ett plus på lördag då.

    sthlmstjejen; grattis Ja, jag känner allt igen dom där kommentarerna om att man jobbat på bra. Och man är gott svett sen när man varit ute med alla själv

    KaOl: ha så kul i Portugal

    Idag tänkte jag rensa kylskåpet, alltid tråkigt, men behövligt ibland. Kanske ska ta en koll över frysen också. Brukar alltid ligga nåt som bara blir gammalt ju.

    (Jag och maken har pratat lite till. Men det är fortfarande inget samma dödläge, men hoppet har tänts lite ändå.)

    Just nu kryper V runt och kör en bil, A följer efter körandes en egen. Men tydligen inte så bra för E va där och rättade till det hela innan han fick fortsätta .
    Och så kom han hit och jag känner att det är bajsblöjebytedags!

    Rimfolina: mår tjejerna bättre nu?

  • Melva

    Rimfolina: vad skönt att höra!

    A har precis börjat vilja gå när man håller honom i händerna, går inte att sätta ner ungen på golvet längre, han spjärnar emot , så han är också långt ifrån att gå själv än.

    Tänkte köpa en lära-gåvagn till honom i tidig födelsedagspresent nu när han börjat visa intresse.

    Vet inte om jag berättat att jag skulle ha tag i hon som har hand om förskoleplaceringarna i kommunen (bara en!) och hon var på semester. Iallafall, jag skickade ett mail till, till kommunens allmänna e-mail och fick svar av henne idag! Mor har jobbat med henne och säger att hon är bra och jag måste hålla med. fick bra info och ja, det ska vara gratis för E. Det som skulle betalas nu skulle justeras i efterhand när jag lämnat till förskolan hur ofta hon ska vara där. Imponerad är jag. Hon tog det här på sin semester.

    sthlmstjejen: är ju inte så svårt för mig att sätta mig in i situationer du berättar om, ser ju precis likadant ut här hemma

    Jag väntar på att tvättmaskinen ska gå klart, sen ska jag lägga mig.

  • Melva

    VT: ja, fast jag menade att A vill bara gå nu, inte vara i famnen . Så jag kan inte ens sätta ner honom för att fixa tvätten, han sätter ner benen med en gång och vägrar böja på dom

    sthlmstjejen: ja, jag tänkte inte heller på det, tänkte att det var något dom skulle se automatiskt (varför jag nu tänkte det vet jag inte). Och som hon skrev till mig nu så kan hon makulera hela räkningen nu eftersom V inte ska börja alls och hon nu vet om att E inte ska gå mer än 15h/v. Hon ville jag ska ringa henne den 21/7 så vi kan ordna allt.

    Jag känner mig änna lite utvilad idag. Hör ju inte till vanligheterna .

  • Melva

    Tessiej: välkommen. Jag har A född i början av sep och sen har han två storasyskon.

    Angående storasyskon. V är ju blöjfri, men idag har han varit helt tvär och kissat på golvet femtielva gånger. Jag tycker inte det är ok att han kissar på golvet bara för att han är sur, men hur komma ifrån det? det går ju inte att ignorera och säga det till honom resulterar bara i motsatsen. Jag provade och 2 minuter efteråt kissade han, rakt framför mig .
    Kanske skulle prova motsatsen, säga att han får kissa på golvet så mycket han vill, men han får torka det själv då?
    För han vet mycket väl när han är kissnödig (om han inte fått i sig iallafall jordgubb som vi vet att han reagerar på).
    Nåväl, behövde bara klaga lite.

    A badade förut och han brukar ju se på sina syskon när dom badar. V badar helst bara om han får duscha sig själv så det vill naturligtvis A också göra. Han fick duschen och satt så nöjd med den (fast det var kom inget vatten ) och oj vad sur han blev när det var dags att gå upp. Eller ja, jag tyckte det var dags, vattnet var kallt.

  • Melva

    lille08: åh, en natt på hotell hade ju varit underbart! Tänk att få kunna prata i sängen utan att väcka någon...

  • Melva

    Buschi: välkommen.

    Idag har vi varit i Gbg, hämtat äldstas nya bältesstol och gått en sväng i Slottsskogen. Det var varmt och halvstressigt då äldsta börjat rusa i förväg, men vet ju inte var hon ska så hon springer lätt bort sig...

    Vi är helt slut nu, väntar på att barnen ska somna. Imorgon tänkte vi oss en lugn tågtripp till Strömstad. Bara för att . Litet äventyr för barnen .

    Och naturligtvis har inte V kissat på sig en enda gång idag...

  • Melva

    S u s s: vad duktig hon är!

    Buschi: A går utmed möbler och vill att jag ska hålla honom i händerna nu, men han är långt ifrån att gå själv eller ens stå själv.

    Satt och tänkte på det förut när jag "såg" att babyskyddet inte står inne längre. Nu börjar han bli stor, lille A.

Svar på tråden Augustibebisar 2008, del 8