• Melva

    Augustibebisar 2008, del 8

    sthlmstjejen: ja, vem vet . Fast jag har inte fått mensen nu, bara pmsen som startat .

    Lina S: vilket fint ställe!

    Idag var vi då på bvc. A har inte knäckt 10-kilosgränsen än och knappt vuxit något på längden, men läkaren var nöjd ändå. Gjorde ju 10-månaderskontrollen idag också (var ju semesterstängt när han var 10 månader). Han ville inte riktigt vara med på den . Sen när vi kom hem började jag med lunchen med en gång. Bvc-besöket var mitt i As tupplur så det blev ingen tupplur på fm idag. Han somnade i matstolen medans han väntade på lunchen stackarn .

  • Melva

    Sitter och funderar på utbildningar. Är inte realistiskt att jag försöker mig på vad jag egentligen vill plugga till.
    Revisor, kan det vara något? Kanske man kan starta egen firma också. Fast jag är egentligen inte så överdrivet intresserad av siffror på det sättet. Å andra sidan är det nog något jag klarar ok iallafall. Det borde man kunna plugga till på distans också, eller?

    Hade ett prat med maken ikväll. Jag är nere och känner att det är inte värt att få en liten till. Det tär för mycket på oss. Jag vill så gärna och gråter floder, men L vill ju inte. Det går inte att göra något åt. Vilken fin start på semestern, not.

    Iallafall, imorgon blir det en tripp med småärenden, sen får vi se hur det blir. Kommer nog inte titta in så mycket på ett tag.

    Sorry för ego...

  • Melva

    sthlmstjejen och VT: jag vill helst plugga till Civilingenjör i Teknisk Fysik. En bred utbildning som man kan göra mycket med, men det är inte så stor efterfrågan på såna och så bor jag ju i en liten stad så skulle jag få jobb skulle inte lönen bli så bra som på andra ställen och det känns ju också surt. Att flytta är inget alternativ.

    Ja, jag sitter gärna själv på ett kontor någonstans, men är inte sådär superintresserad av siffror egentligen. Försöker kombinera en utbildning som ger jobb, lite pengar och något jag kan tänka mig syssla med . Inte lätt .
    Hittade en distansutbildning på 6 år (halvfart). Då skulle jag ju kunna jobba under lite (som maken vill) och slippa csn-lån kanske. Kan jag plugga på distans är jag nöjd . Eller kombinera csn-lån med fp . Måste ta reda på om man kan plugga på vårdnadsbidrag också.

    Nu väntar jag på att A ska vakna så vi kan äta lunch. Sen ska vi iväg och handla lite förnödenheter inför vår lilla tripp. Som vi inte riktigt vet när den blir av eftersom det regnar så förbaskat!

  • Melva

    Lina S: haha, ja det finns ju en del original. Speciellt inom naturtekniska ämnen tycker jag, dom är liksom lite "borta" och räknar med att kan dom så kan alla .

    Jag började den utbildningen för flera år sen, men hoppade av. Jag och maken hade det väldigt tungt då och jag orkade helt enkelt inte lägga ner det arbete som krävdes. Fast jag är gott imponerad av mig själv att jag ens kom in . Men vill ju som sagt gärna fortsätta den, men det är inte realistiskt längre.

  • Melva

    Jaha, nu vaknade A och för fem minuter sen deklarerade V att han skulle sova så ni sover hann istället. Ingen samkörning idag inte

  • Melva

    Strözzel: låter bra det .

    Ni ekonomer får gärna berätta lite om vad ni jobbar lite mer specifikt med . Jag kan ärligt talat inte så mycket om det.

    Pling84: kommer ihåg dig. Allt väl?

    Jag är som vanligt sist i säng. Har packat en massa och väntar på att en tvättmaskin ska bli klar så jag kan lägga mig också. Imorgon tänkte vi åka till La och stanna några dagar, men allt beror på vädret. Barnen var iallafall gott uppspelta här ikväll när vi höll på att fixa iordning. Det är spännande att vara liten .

  • Melva

    Nu är vi hemma . Vi kom hem igårkväll, men då orkade jag inte med annat än slappa .

    Det har gått bra, men skriver mer senare i bloggen om det hela.

    Grattis till dom som fyllt/fyller . Stora som små .

    Även om jag bär mycket så tycker jag absolut det är skönt att kunna ha barnen i vagnen också. Inte alltid jag orkar bära en hela tiden när vi är iväg någonstans.

    Välkommen, Sockertopp.

    Mareld: ha det så trevligt .

    Idag regnar det gott. Vad ska man hitta på...

  • Melva

    Grattis till Ebba!

    Lyx idag, jag har haft sovmorgon (gick nyss upp ) och väntar nu på att L ska med barnen och göra lite ärenden så jag blir helt själv! Ska ta den tiden att åka iväg till affärer själv tänkte jag. Ska nog träna först dock. Men jag har inte haft lust att träna på flera veckor. Inte bra. Det tar bara emot att sätta mig på motionscykeln.

    MissH: säger som dom andra, kolla om han är allergisk mot något.

    sthlmstjejen: det var jättemysigt att campa, men vi hade behövt mer plats i tältet. L vill ha husvagn, det vill inte jag . Jag växte upp med att tälta och det gillar jag . Fast vår familj hade ett riktigt stort familjetält och det är nog inte troligt att L går med på att köpa ett sånt. Dom är ju inte billiga direkt.

  • Melva

    Jag behöver prata om något privat, ni får gärna komma in på fb i vår grupp och kommentera. Vill inte ta det här.

Svar på tråden Augustibebisar 2008, del 8