• DidoAeneis

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Hej!

    Jag fick barn för fem månader sedan och helammar just nu. Men vi vill gärna ha syskon tätt, så jag är ivrig att få tillbaka ägglossningen. Har barn sedan innan, då tog det hela tio-elva månader! Det var dock ett magbarn, så jag ammade mycket. Hon sov även dåligt på natten, så det blev mycket amning då med. Jag hoppas ju innerligt att det ska gå snabbare den här gången, och det här barnet har inga problem med magen. Gillar mat, bajsar som hon ska och för det mesta utan problem.

    Jag vet inte riktigt vad jag vill med den här tråden... Hur snabbt kan man trappa upp maten om magen tycks hänga med hyfsat? Barnet har fått lite smakportioner, och ibland får vi ta ett steg tillbaka när det går någon dag mellan bajsningarna. Har någon något annat tips för att få tillbaka ägglossningen snabbare? Eller är det någon som sitter i samma sits som vill bolla tankar och känslor?

  • Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning
  • Kvinnan97

    Jag är på äl+4 och har haft molande mensvärk varje dag nu, hoppas hoppas det betyder något haha! Än tidigt men idag har det varit så påtagligt! suttit hos frisören i 3h och kanske Dumt nog, känt efter mer än innan. Men har tydlig molande värk i magen. 


    annars inga andra symtom än, men som sagt, tidigt fortfarande! 


     

  • DidoAeneis

    Ja alltså gud vad kul! Och skrämmande. Jag är väl inte SÅ chockad. Visste att jag har lätt för att bli gravid, men detta var ju verkligen över all förväntan! Hoppas nu bara allt går bra, men har ingen historia av missfall, så jag är optimistisk.

    Jamen gud ja, vet hur långt det känns. Men det är ju bara en vecka till testdag nu! Och snart kan du börja överanalysera symtom. Vill höra allt!

  • DidoAeneis

    Haha gud, det mest poetiska också då: jag startade den här tråden 24 september, och nu är 24 september mitt bf 🙈

  • DidoAeneis

    men oj jag missade ditt andra meddelande om molvärken! Låter ju som livmodern iaf förbereder sig på nåt! Att ta hand om ett befruktat ägg, kanske?? Eller kan det fästa så tidigt som äl+4?

  • Kvinnan97

    Wow! Jag gillar verkligen såna Sammanträffanden, det ger liksom en tydligare känsla för mig att allt som sker är menat att ske. 


    ja jag hoppas på det iallafall!! Det om något känns ju knepigt nu när man inte haft ägglossning på över ett år, Att jag minns inte riktigt hur det har varit tidigare. och allt förändras efter graviditeten och allt vad det heter. Men jag som knappt haft mensvärk vid mens, så känns verkligen annorlunda att ha som mensvärk såhär ?Mitt i månaden?. 


    jag hoppas såpå att det är en liten i magen!! 

  • DidoAeneis

    Jaa, man märker ju allt som är avvikande extra tydligt när man försöker. Jag har också känt mer molvärk innan plus än sist, men då var det ju helt oplanerat, så det kan bero på att jag helt enkelt känt efter mer denna gång, haha.

    Just idag funderar jag lite över att jag testade så jävla tidigt 😂 Vet ju att många får missfall "direkt" liksom, så att man knappt märker att man varit gravid. De får alltså mens typ när de skulle ha fått. Vill att de närmsta två veckorna ska gå snabbt. Har en sista sticka, så jag tänkte ta den på onsdag (när jag egentligen skulle ha mens), bara för att se att styrkan har ökat. Om den har det är det nog rätt lugnt.

  • Kvinnan97

    Ja du plussade väl på äl+10? Så det är ju relativt tidigt! Haha de flesta plussar nog på själva Bim, vissa även senare! 


    jag har beställt hem några g-test nu så tänker att jag testar nästa söndag. men denna eviga väntan haha! idag har jag varit en bitch i mitt humör och ätit en halv daimtårta. mår bättre nu hehe 😉  i övrigt molande värk, men några googlingar senare så kan det betyda allt möjligt! 

    Hur berättade du för sambon? Ska ni vänta med att berätta för de andra barnen? eller berättar ni direkt? 😊

  • DidoAeneis

    Ja, äl+10, så nu går jag och nojar för att det ska vara en kemisk grav 🙈 Men det är det säkert inte!

    Haha, hade du humörsvängningar sist? Ja, molande värk kan ju tyvärr vara allt möjligt, men om du inte har haft det mellan äl och mens förut är det kanske tecken på nåt! Bra att du har test hemma snart, och du ska se att veckan går snabbt!

    Jag sa det bara rakt ut, haha. Vi är inte så sentimentalt lagda varken han eller jag. Han blev nog lite ställd att det gick så snabbt men sen glad! Men vi är såklart lite försiktiga med att fira alltför mycket iom att det är så tidigt. Hans ex fick ett missfall i vecka 12 innan de fick sina två barn. Några nära vänner vet, men de flesta får vänta ett tag, och barnen får vänta till efter kub. Så gjorde vi sist, det kändes skönt.

  • Kvinnan97

    Fattar att det känns nojigt! Men det är ju bara vänta och se, men förhoppningsvis är det faktiskt ett litet knyte! 

    hela denna göra barn process är ju egentligen bestående av olika perioder av att vänta ut tiden. Efter varje seger kommer nästa hinder man bara vill skynda förbi. Nu har du ju ändå ett positivt graviditets test! En seger! Man kan aldrig vara glad i onödan! Så njut Njut njut! 

    Alltså i mina tonår hade jag oroliga humörsvängningar, även under senaste graviditeten, men det kom nog närmare den andra trimetern om man frågar mig. Frågar man sambon kanske han säger något annat haha! Men kan inte minnas att humörsvängningar har varit med i min normala cykel däremellan 
    Men nu var det nog en blandning av stress, trött bebis, hunger och min egen sömnbrist som sattes på prov. jag skrattar åt mig själv såhär i efterhand, för jag har världens snällaste sambo, och jag va verkligen inte trevlig! Missnöjd och tjurig som ett barn. 


    okej ja det är ju skönt att vänta tills den första kritiska perioden är förbi! Vi väntade till v18sist, vi nästan glömde bort att berätta tillslut för att tillfälle att berätta för våra föräldrar kom aldrig lägligt haha

  • DidoAeneis

    Ja! Med största sannolikhet går det ju faktiskt bra!
    Haha ja, man bara väntar och väntar på olika saker. Är så SKÖNT när man har ett levande och friskt barn i sina armar. Då börjar man vänta på andra saker, sluta amma så mkt, sova hela nätter, börja krypa, gå, prata osv osv. Borde leva lite mer i nuet.

    Alltså SJUKASTE och kanske tmi. Jag har aldrig haft hemorrojder under graviditet förut, men nu har jag fan TVÅ stycken?? Redan? Hemskt! Ska jag gå så här nu hela grav? Hoppas salva hjälper. Måste ju bero på hormonerna?? Har alltså aldrig haft det, varken under graviditet eller annars.

    Jamen alltså hormonerna går ju bananas för oss brudar rent generellt under cykeln, så svårt att veta vad som är vad kanske. Men hoppas det beror på hcg! Fler symtom??

    Haha, det var jävligt avslappnat. Nä, jag är lite av en sladderkäft, så jag brukar berätta för folk rätt tidigt. Skiter det sig får man väl säga det efteråt då. Vet du redan nu hur du ska berätta för sambon om det tar sig?

Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning