• DidoAeneis

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Hej!

    Jag fick barn för fem månader sedan och helammar just nu. Men vi vill gärna ha syskon tätt, så jag är ivrig att få tillbaka ägglossningen. Har barn sedan innan, då tog det hela tio-elva månader! Det var dock ett magbarn, så jag ammade mycket. Hon sov även dåligt på natten, så det blev mycket amning då med. Jag hoppas ju innerligt att det ska gå snabbare den här gången, och det här barnet har inga problem med magen. Gillar mat, bajsar som hon ska och för det mesta utan problem.

    Jag vet inte riktigt vad jag vill med den här tråden... Hur snabbt kan man trappa upp maten om magen tycks hänga med hyfsat? Barnet har fått lite smakportioner, och ibland får vi ta ett steg tillbaka när det går någon dag mellan bajsningarna. Har någon något annat tips för att få tillbaka ägglossningen snabbare? Eller är det någon som sitter i samma sits som vill bolla tankar och känslor?

  • Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning
  • Kvinnan97

    Minns inte riktigt hur det va sist, vi va precis nyinflyttade och hade fullt upp med allt vad det innebär. Men jag har noterat i min app att jag på äl+5 hade ilningar i äggstockarna, och några dagar med huvudvärk innan BIM. 


    kan även se i appen att vi va inte lika ambitiösa med försöken den gången som nu, då låg vi två dagar innan äl och på äl. Har dock noterat att jag hade ont vid sex på äl dagen! Det har jag inte haft nu någonting, inte för att måste betyda något såklart! 

    ja det känns väldigt spännande faktiskt att få följas åt såhär på första parkett! Det vore verkligen jätte Roligt om det tog sig 😊 

  • DidoAeneis

    Jaa, det där med ont vid sex hade jag när båda mina blev till! Kände ej så mkt denna gång. Eller jag tycker generellt att jag efter denna graviditet har mer känslig livmoderhalstapp än innan, så nu kan det alltid smärta lite i vissa positioner.

    Okej, ja men generellt känner man väl inte så mkt före utebliven mens. Tråkigt, dock, vill överanalysera massa "symtom", haha!

  • Kvinnan97

    Att överanalysera symtom är ju steg två nu!! Först ägglossning, sen symtom, sist är det BIM. Det är en stor del av processen haha! 


    jag tycker generellt att min kropp är väldigt ?symtomfri? överlag, känner inte av att mens är påväg med ömma bröst eller mensvärk dagar i förväg. Utan den har tidigare varit otroligt regelbunden och kommit coh gått som den ska. Så tycker att så fort jag känner något ?avvikande? så hakar jag lätt upp mig på det och googlar satan. Som sagt, jag gillar att ha koll, så vi får se vad kommande veckor erbjuder oss För spännande! 


    ska bli duktigare på skriva ner om jag känner något inför denna graviditet, vill i framtiden ha en 3a, och då kommer jag nog uppskatta att ha skrivit ner mer än vad jag gjorde vid första gången 


     

  • DidoAeneis

    Haha ja, men som sagt - brukar aldrig känna nåt! Okej, ska känna efter lite extra denna gång. Men jag är ju fortfarande bara på äl+2, så än är det jävligt tidigt här. Om en vecka kanske.

    Jag har aldrig påverkats särskilt mycket alls av att få mens, inte känt PMS, inga symtom åt varken ena eller andra hållet. Efter första barnet hade jag knappt nån mensvärk ens. Det enda som känns under menscykeln är ägglossning (vilket också det kom efter första barnet). Så min kropp är tyvärr extremt svårtolkad. Graviditetssymtom brukar jag ej få förrän typ i vecka sex 🤦?♀️ Men vi får leva på dina symtom då, så kan jag vara den svaga som testar tidigt.

  • Kvinnan97

    Verkar som att jag ligger efter dig Ändå trots allt! Har fortsatt tagit äl test nu och idag fick jag positivt äl test! Har dock inga äl flytningar, så vet inte vad som sker hehe men vi får mysa kommande dagar och så får det bli som det blir! Haha men det är så mysko detta, kanske får unna mig lite dyrare äl test till kommande månad 

    hur mår du än så länge? 


  • DidoAeneis

    Men oj! Tur att du fortsatte testa! Ligg järnet nu och optimera chanserna, jiho!
    Äl-flytningar är fan jävligt överskattade, har inte haft det efter första barnet. Allt är bara rätt liknande där nere, haha. Det blir ingen nästa månad, kvinnan!! Då är du gravve.

    Jag har börjat överanalysera! Tyckte jag kände molande i magen igår kväll (äl+5) och tänker så klart att ägget fäste då. Idag kom grotesk flytning (sorry om TMI), så känslan förstärktes. Men förmodligen är det bara hittepå. Tänker kanske testa på söndag (äl+11). Ungarna kommer igen på måndag, så då blir det hett om öronen, svårare att samla in morgonurin utan att behöva smyga allt för mycket, men får väl testa i veckan också om det är negativt på söndag (vilket det ju säkert är; som sagt, brukar bara få SVAGT positivt på äl+14-15).

  • Kvinnan97

    Tack för pepp!!!! Kände hur dessa nya 14dagar till Bim kom som en käftsmäll haha! Vi fick till det igår och vi kör på några kvällar till! tur att det inte är allt för tråkigt att skaffa barn haha! 

    lärde mig dock något nytt inatt, satt och googlade (läste gamla fl trådar 😂) när jag inte kunde sova, tydligen kan man få positiva äl test dagar innan BIM och att det då kan betyda att man är gravid, att äl testen Kan reagera på hcg hormoner innan grav testen gör det, men det är ju såklart inget svar man kan lita på om man inte tar grav test. Men jag tror detta inte gäller mig, utan bara jag hade en mycket senare äl än vad jag trott då jag aldrig fick något positivt äl test när jag trodde den skulle komma.. men men några dagar hit eller dit 😄

    åååh låter ju lovande!! Kan ju vara ?skönt? oavsett resultat att testa innan barnen kommer, om det är positivt kan det ju vara mysigt att få fira det lite med sambon innan barnen kommer, och är det negativt så kan det va skönt att få ladda om inför att testa senare i veckan igen! Jag väntar ivrigt oavsett hur du väljer att Göra! 


    Har för övrigt min 9mån som varit ganska Hård i magen så nu ett tag, så blir det backa lite med maten och amma lite mer igen, vet inte hur amningen påverkar hormonerna nu när äl kommit igång igen efter förlossningen, men tycker att jag hade ganska tydliga känningar på äl igår ändå, och det va lite ömt när vi hade sex, men inte som jag mindes att det gjorde ont när sonen blev till. Och flytningarna kom i mängder till slut iallafall haha! Må dessa nya 14dagar gå snabbt 

  • DidoAeneis

    Javisst, väntan är alltid dryg, men ändå skönt att (förmodligen) ha fått bekräftad ägglossning! Systemet är igång och funkar, liksom. Och ja, ligga är ju najs alldeles oavsett.

    Men oj, det med att äl-test kan visa positivt vid graviditet visste jag inte. Du har ingen billig sticka att testa med?? Haha. Men allt tyder väl på äl ändå, smärta och flytningar och att du inte fått positivt innan.

    Jamen precis, lite så jag har tänkt - att mer info innan barnens ankomst är bra, även om det är för tidigt för att utesluta graviditet om testet är negativt. Men mest har jag svårt att hålla mig!! Ju! Förstås! Kan inte fatta att det bara är tisdag, tiden går så långsamt.


    Jaaa, sånt där har jag också funderat över - är det svårare att bli gravid om man fortfarande ammar mycket men ändå har ägglossning? Tror inte det ändå. En ägglossning är väl en ägglossning, liksom. Är det bra ägg och bra spermie borde det väl funka ändå. Jag ammar fortfarande kanske 3-4 gånger på dagen och en miljon på natten.

  • Kvinnan97

    Tog ett grav test i samband med mina Googlingar haha! och det va tok negativt så släppte den tanken ganska fort! haha 


    här försöker vi skynda på dagarna nu med träffa vänner och aktiviteter och få tänka på annat (försöker iallafall haha!) Men sonen har nu hamnat i något språng och sover så kasst! så nu är man helt klar som människa. Men det känns som dagarna litegrann har skyndat på för oss, tack och lov för det! 
    Senaste nätterna känns det som vi också bara legat och ammat non stop. fått Erbjuda vattenflaska tillslut då bröstvårtorna protesterar. Dagtid har det varit mycket mer sällan. Men hans mage är fortfarande inte bättre så nu kör vi endast en portion mat, resterande amning. håller tummarna att det inte påverkar bebisverkstaden nu! Haha 

    Men vi fick till tre ligg nu tre kvällar I rad så känner att vi gjort det vi kan iallafall! haft super tydliga äl flytningar. aldrig varit med om liknande mängder tidigare! Och känt mig öm i äggstocks/livmoder regionerna efter sex. tycker det är ytterst märkligt påfund att det under ägglossning att det nästan ska göra ont att ha sex, konstigt att mänskligheten överlevt så länge haha! men jag känner mig hoppfull idag! Jäklar va kul om det tar sig!


    Snart snart är det helg och sen poff kommer det va söndag!! 

  • DidoAeneis

    Jaaa, min unge är också helt galen på nätterna. Vaknar och gallskriker typ fem gånger per natt, som om hon drömmer mardrömmar. Men jag är så van vid uppbruten sömn vid det här laget att jag bara går vidare med mitt liv. Hon vaknar i alla fall inte helt och ska vara uppe mellan 2 och 4 som mitt första barn gjorde. Tradigt med hård mage, men nä, jag tror inte det borde påverka när ägglossning väl har kommit igång.

    Wow, låter ju toppen med massa äl-flytningar! Nu börjar jag noja - jag hade ju inga alls tyckte jag. Men jag kollade nog inte så noga. Och vill som sagt minnas att jag inte hade särskilt mycket efter första barnet heller. Ja, sjukt att ligget ska vara smärtsamt, graviditeten ska vara vidrig, förlossningen är en nära-döden-upplevelse, första året är kaos. Man kan undra varför man vill gå igenom allt igen, haha. Men de är rätt söta, barn.

    Jaaa, torsdag nu! Gud, jag kommer inte våga på söndag. Jag tycker att "symtomen" har försvagats. Hade molvärk om kvällarna några kvällar, men nu tycker jag inte jag känner ett skvatt. Tänker att man inte kan ha sån tur att man blir gravid på första försöket. Men vi får se! När har du bim nu med detta nya äl-datum?

Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning