• DidoAeneis

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Hej!

    Jag fick barn för fem månader sedan och helammar just nu. Men vi vill gärna ha syskon tätt, så jag är ivrig att få tillbaka ägglossningen. Har barn sedan innan, då tog det hela tio-elva månader! Det var dock ett magbarn, så jag ammade mycket. Hon sov även dåligt på natten, så det blev mycket amning då med. Jag hoppas ju innerligt att det ska gå snabbare den här gången, och det här barnet har inga problem med magen. Gillar mat, bajsar som hon ska och för det mesta utan problem.

    Jag vet inte riktigt vad jag vill med den här tråden... Hur snabbt kan man trappa upp maten om magen tycks hänga med hyfsat? Barnet har fått lite smakportioner, och ibland får vi ta ett steg tillbaka när det går någon dag mellan bajsningarna. Har någon något annat tips för att få tillbaka ägglossningen snabbare? Eller är det någon som sitter i samma sits som vill bolla tankar och känslor?

  • Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning
  • Kvinnan97

    Hmm, hur såg äl testet ut idag? Ja flyttningarna har väl med östrogen ökningen att göra, så gissar att det kan väl komma lite flytningar någon dag innan.. i guess!
    mina äl stegringar går från lågt till högt på en och samma dag. Så jag har en kort stegring. dagarna innan är lite hokuspokus.


    ja man blir ju nöjd oavsett hur barnskaran blir. Dom är ju olika individer oavsett kön ändå!


    Va smidigt! Och lyxigt att kunna göra så! Jag tog hela föräldrar ledigheten denna gång, sambon fick precis en ny tjänst strax efter sonen föddes och då blev det så. Nästa barn lägger vi nog upp det annorlunda. 

    jag känner mig än inte ett dugg stressad inför äl denna gång. men det är ju några dagar kvar, det hinner nog ikapp!


     

  • DidoAeneis

    Fortfarande svagt! Ja, det är ju sånt man är rädd för, att man ska missa toppen för att den försvinner inom ett dygn. Men jag läste nånstans att lh-hormonet stannar i kroppen längre ju äldre man blir, så förmodligen har jag längre topp än du. Fan, skulle ha fortsatt testa förra månaden för att se hur länge jag fick positivt. Brukar du testa två gånger om dagen då?

    Ja, vi har verkligen haft det väldigt lyxigt, det är väl också en anledning till att jag vill skynda på nästa barn - det kan ju hända att mannen blir "påkommen" och får mer jobb, och då blir det inte lika kul. Det är ju nästan som att vi har varit hemma båda två. Idag är han iväg och jobbar, och jäklar vad mycket roddande det blir direkt. Bara en sån sak som att bebisen måste följa med vid dagislämning liksom... Jag inser verkligen hur tur vi har det, sen får vi ju möjlighet att umgås väldigt mycket också, vilket är toppen för relationen. Minns hur det var förra gången, då mannen kom hem från jobbet typ 17-17.30, och sen somnade bebisen 19 och vaknade stup i kvarten, så jag var typ parkerad inne i sovrummet. Inte konstigt det sprack.

    Men sköööönt med low-stress! Jag mår faktiskt bättre den här gången ändå, nu vet jag ju att jag (förhoppningsvis) kan lita på äl-testen och har hyfsat regelbunden cykel, så ligger vi bara nån gång när jag fått positivt blir det nog toppen! Har bra känsla ändå.

  • Kvinnan97

    Så fort jag får en liten ökning, känningar i magen, eller massa flytningar så testar jag ytterligare en gång. ibland även ytterligare en. jag använder appen premom som registrerar alla äl test, vilket jag tycker är super smidigt och roligt. Nu när jag fått hem mina 100 äl test så känns det som jag kan leva loppan haha! 


    det är ju verkligen toppen för alla att kunna vara hemma tillsammans så mycket som möjligt! Så ni är verkligen lyckligt lottade! Sambon va hemma hela förra sommaren, det va helt fantastiskt! Han har dock väldigt flexibelt också på sitt jobb och kan äta lunch hemma varje dag och är hemma på mindre än 10min om det är något. Och kan ta ledigt i sista sekund och haka på till simhallen mitt i Veckan om han känner för det. Så jag är så tacksam, hade det varit tvärtom så hade jag varit den som kommit hem sent från jobbet och missat all tid med bebis. Hade inte alls kunnat vara flexibel och hade suttit med jobb även hemma på kvällarna.  bara att få ut mina semester dagar under fl har varit knepigt pga dålig arbetsplats. 


    Härligt med bra känsla!! Ja din cykel har ju verkligt klockren! Jag hoppas jag känner så också när det närmar sig. Vet ju egentligen inte om äl kommer denna vecka, eller om den dröjer sig till nästa. Imorgon sticker vi iväg, så det blir 5 dagar med barnvakt tillgänglig från morgon till kväll när vi vill. Så jag hoppas äl kommer denna vecka. haft lite flytningar idag, men inte riktigt äl flytningar.

    to be continued 

  • DidoAeneis

    Ja, jag såg att du hade nån app för att fånga upp toppen. Coolt coolt, fan det är häftigt att tracka kroppen ändå. Den säger oss mycket. 100 äl-test låter toppen, haha! Men jag känner att det börjar bli ett beroende, det här. Jag har 13 äl-test kvar, så jag tänker att jag använder dem denna månad och (förhoppningsvis inte) nästa, och sen får det vara för min del, så länge cykeln fortsätter att vara regelbunden. Men vid oregelbunden cykel känns det viktigt med äl-test, särskilt om man av olika anledningar (mest liten bebis kanske) inte ligger superofta.

    Härligt att din sambo också är flexibel! Mitt ex satte jobbet framför allt och fortsätter att göra det nu (har också en ny bebis med sin nya partner), så jag är såååå glad att jag fått uppleva något annat den här gången. Häftigt att vara med nån som verkligen VILL umgås med mig och sitt barn.

    Jag hade ju egentligen lite önskat att den inte var såååå regelbunden, för om det fortsätter så här inträffar ju alltid äl på barnvecka, men det är klart att det är tacksamt med regelbundenhet, särskilt om man slipper äl-testa varje månad. Men det blir inga fler månader för oss nu, det är bestämt! Snart är vi preggo, Kvinnan! Jihoo. 

  • Kvinnan97

    Wooho!! Hoppas du inte känner dig allt för pressad nu när äl är här, gör det ni kan och sen pusta ut! 


    Jag har haft trådiga flytningar idag, inte hunnit ta äl test än då vi suttit i bilen nästintill hela dagen, men så fort vi är framme så ska det kissas!! men räknar med neg någon dag till iallafall 

  • DidoAeneis

    Ja, min partner är lite mer med på bollen också den här månaden, så det känns lite lättare! Och barnen är i skolan om dagarna, så vi är generellt lite mer avslappnade, haha.


    Spänd på att höra ditt resultat! Vore ju fett kul om du också ägglossade nu.

  • DidoAeneis

    Vi har fått till det igår och idag nu. Väldigt okomplicerat och enkelt denna gång, så skönt! Känner molvärk just nu, så jag tror jag ägglossar här inatt. Som sagt - morgondagen blir bara en bonus om det blir av, kan ju till och med vara för sent om det inte blir av förrän på kvällen. Jag lutar mig lite halvt tillbaka för denna gång. Oerhört skönt när äl är över och det hela är utom min kontroll.

  • Kvinnan97

    Härligt att det varit så okomplicerat denna gång för er!
    jag fick lite stegring på äl test tidigare idag, ej positivt än. Har lite svårigheter med hinna testa då vi är på vift hela dagarna. men vi fick till det igår och inte helt omöjligt att det blir även ikväll. Så om jag missar när det blir positivt så har vi ändå förhoppningsvis prickat dessa dagar bra! Om nu inte äl kommer ännu senare vill säga, hehe!

Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning