• DidoAeneis

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Hej!

    Jag fick barn för fem månader sedan och helammar just nu. Men vi vill gärna ha syskon tätt, så jag är ivrig att få tillbaka ägglossningen. Har barn sedan innan, då tog det hela tio-elva månader! Det var dock ett magbarn, så jag ammade mycket. Hon sov även dåligt på natten, så det blev mycket amning då med. Jag hoppas ju innerligt att det ska gå snabbare den här gången, och det här barnet har inga problem med magen. Gillar mat, bajsar som hon ska och för det mesta utan problem.

    Jag vet inte riktigt vad jag vill med den här tråden... Hur snabbt kan man trappa upp maten om magen tycks hänga med hyfsat? Barnet har fått lite smakportioner, och ibland får vi ta ett steg tillbaka när det går någon dag mellan bajsningarna. Har någon något annat tips för att få tillbaka ägglossningen snabbare? Eller är det någon som sitter i samma sits som vill bolla tankar och känslor?

  • Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning
  • Kvinnan97

    Oj det va tidigt med hemorrojder! Men ja dessa hormoner gör ju alla möjliga saker med våra fantastiska kroppar, om du nu inte varit förstoppad? Det kan få fram dessa jävlar. Jag fick en hemorrojd i samband med förlossningen som inte velat ge med sig, men den ger inte heller några bekymmer så sambon och jag har förlikat oss med att vi får leva tillsammans med den, haha. 


    inga fler symtom, fortfarande väldigt tidigt. Äl+6 nu, men har verkligen denna molande värken konstant. Känns ibland som mensvärk värk, och ibland så känns det endast mot sidorna av magen, äggstockarna, typ. 

    Jag är mer sentimental av mig, sambon not so much, haha! Men här har vi öppen coh rak kommunikation gällande sånt här, det behövs inte tisslas och tasslas och överraskas, han vet ju va målet är och om önskat resultat, så här berättas det bara när plusset dyker upp. gällande övriga människor så får dom veta vid behov. Haha. Jag väntar gärna med att berätta. Men de flesta vet ju om att bebis verkstaden är igång 

  • DidoAeneis

    Ja, kan ju vara orelaterat till grav, men har inte varit förstoppade, så det känns skumt!! Oavsett jävligt trök! Men men, får ordna kräm och hoppas det går över. Skönt din ej är smärtsam iaf 😅

    Men wow, konstant molvärk på äl+6 känns ju ändå jäkligt lovande?? Du kände inte så förra månaden, antar jag? För egen del har symtomen helt lagt sig här. Men det är rätt skönt, bävar för illamående, det är såååå hemskt fram till vecka 16 typ. Hur mådde du din förra grav?

    Jamen precis, det är ju annat om man inte har försökt riktigt eller varit lite mer "händer det så händer det". Är ju ingen vidare överraskning nu direkt när man haft sex på beställning 😂

  • Kvinnan97

    Förra månaden hade jag inget liknande alls, endast noterat huvudvärk några dagar efter äl, men det är inget Ovanligt. Dock gick jag tillbaka till förra graviditeten, äl+5 har jag noterat ilningar i äggstockarna. (enda noteringen typ öht) 

    Förra grav hade jag sjukt illamående från v7-8 till kanske v20. Ingenting hjälpte. Morgon till kväll. hemskt! Sen va jag väldigt väldigt trött, ville bara sova. Efter v20 hade jag nästan daglig huvudvärk som jag tillslut blev deltids sjukskriven  för. Sen hade jag även högt BT från start och sen foglossning sista tiden. Haha! Man va ju inte den piggaste gravida 25åringen? 

    ja men verkligen! suuurprise!!! 😂🎉 
    äl+7 imorgon, nu närmar det sig testdag hehehe

  • DidoAeneis

    Jag tror du är gravve, kvinnan. Vi har lätt för att bli gravida.

    Usch jobbigt med så seg graviditet! Hoppas denna blir bättre! Jag märkte dock lite skillnad på första och andra i det att jag fick mycket mer foglossning andra gången. Men jag blev å andra sidan mycket mindre svullen andra gången! Blir spännande att se hur tredje blir nu.

    Ja, testdatum närmar sig med stormsteg! Imorgon ska jag ta mitt sista test också för att lugna nerverna lite. Men inget talar för att mensen är på väg. Lite molvärk, men det brukar jag ej ha innan mens. Jag försöker övertyga mig själv om att det går vägen, det här.

  • Kvinnan97

    Jag hoppas verkligen! idag känner jag typ ingenting. Vill bara få detta lite överstökat nu haha, tålamod är noll atm 

    ja det va jobbigt till och från, värst va illamåendet, det va så påtagligt. Men jag minns min graviditet som mysig och ändå okomplicerad På något vis. Vet inte vad jag hade föreställt mig innan haha 

    ja va skönt att kunna testa oxh lite gå vidare med att det faktiskt är en riktigt graviditet! 

  • DidoAeneis

    Ja, jag har också så sjukt dåligt tålamod. Var nära att ta det sista testet idag bara för att jag var uttråkad, men stod emot.

    Alltså om jag inte hade testat redan så hade jag känt mig koko idag. Jag var ute och gick en lång promenad på förmiddagen. Mot slutet kände jag smärta i ligamenten typ nederst i magen. Hade extrema problem med det mot slutet av senaste graviditeten och även några månader efter förlossningen. Blir nu lite rädd för att det ska bli illa snabbt denna gång för att kroppen inte har hunnit läka ordentligt. Hoppas det bara var en engångsföreteelse... Men bådar väl ändå gott för att det är "på riktigt".

  • Kvinnan97

    Som du säger så är det väl ändå ett tecken på en graviditet i ditt fall. men man vill ju inte behöva ha ont, kanske framförallt inte redan från start! jag Kan inte minnas att jag hade något sånt, vad hjälper? Sjukgymnastik? Mer rörelse? stillasittande?


    varit så fint väder idag! önskade att jag också tog mig ut på en promenad, men varit iväg hela dagen. Så nu vill jag bara få hänga hemma resten av dagen, kanske få slumra till en stund med sonen tills sambon kommer hem, haha. 

    får höra om flera bekanta runt omkring mig nu som väntar bebisar. Man blir ju inte alls bebissjuk!!  

    jag mår typ lite illa nu, men har ätit sushi idag och vet inte om det är den som inte riktigt lirar med min mage.
    Halva dagen är förbi snart! Snart onsdag! snart snart får du testa! Du får gärna lägga ut bild på testet! 

  • DidoAeneis

    Gjorde massa yoga och stretching sist, det var typ det enda som hjälpte. Så färväl börja med det tidigt denna gång.

    Ja soligt här också idag men kallt! Fick oväntat stå i pulkabacken i 1,5 h efter dagishämtning, och det var INTE varmt.

    Nämen gud, så äre ju! Så fort man hör om nån som blivit gravid blir man lite avis. Hon som jag hoppades att jag skulle kunna hålla jämna steg med är nu i vecka 21 typ. Aja, vi verkar ju iaf bli föräldralediga tillsammans. Men fyra månader är MYCKET i bebistid, haha. Vi hängde med en tremånaders bebis häromdagen, det är ju bara ett litet kolli.

    Jaaa imorn testar jag igen! Blir spännande, hoppas på ett starkare test. Och snart är halva veckan över, sen är det helg och test för dig! Är så spänd!!

  • Kvinnan97

    Dags att sova, men pendlar mellan hopp och förtvivlan!

    färskt blod på pappret när jag torkat mig nu på kvällen. Rätt sparsamt än och försöker hålla hoppet uppe. Men känns rätt trist faktiskt! hela den här cykeln har ju varit konstig från start så man kanske bara är dum som förväntat sig något. 

    vi hörs imorgon! Ser fram emot att se ett fint plus från dig! 

Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning