• DidoAeneis

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Hej!

    Jag fick barn för fem månader sedan och helammar just nu. Men vi vill gärna ha syskon tätt, så jag är ivrig att få tillbaka ägglossningen. Har barn sedan innan, då tog det hela tio-elva månader! Det var dock ett magbarn, så jag ammade mycket. Hon sov även dåligt på natten, så det blev mycket amning då med. Jag hoppas ju innerligt att det ska gå snabbare den här gången, och det här barnet har inga problem med magen. Gillar mat, bajsar som hon ska och för det mesta utan problem.

    Jag vet inte riktigt vad jag vill med den här tråden... Hur snabbt kan man trappa upp maten om magen tycks hänga med hyfsat? Barnet har fått lite smakportioner, och ibland får vi ta ett steg tillbaka när det går någon dag mellan bajsningarna. Har någon något annat tips för att få tillbaka ägglossningen snabbare? Eller är det någon som sitter i samma sits som vill bolla tankar och känslor?

  • Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning
  • Kvinnan97

    Kan faktiskt inte heller minnas att jag hade äl flyningar när sonen blev till.  Jag känner inte heller igen från tidigare, även innan graviditeten, att jag någonsin har haft en så här stark äl? Har haft molande värk i typ 2-3dagar nu. nästan att det stålar i ryggen och ner i benen. BIM är runt 23/1. Kommer nog testa söndagen 21.  Blir perfekt egentligen, har lite planer veckan efter och då är det skönt att veta om man kan unna sig ett glas gott eller om man ska avstå. 


    Jag va inställd under graviditeten att här ska det inte sovas på många år framöver! Men sen fick jag en bebis som, bortsett från kvällsoro i början, gärna sovit 2-3 långa vilor per dag och 12h/natt med något uppvak för käk, satt när det kommer krångligare nätter så är jag lika oförberedd varje gång haha. Men istället har jag en sambo som väcker döda med sitt snarkande. Det håller mig vaken många nätter. Men han kan jag åtminstone slänga ut från sovrummet.


    ja och symtom redan nu säger ju egentligen varken bu eller bä! Men givetvis känner man ju efter och man reagerar ju såklart när något upphör eller plötsligt börjar kännas! Är det mer än molvärk du känt?


    Nu är vi timmar ifrån fredag och helgen närmar sig med stormsteg! 

  • DidoAeneis
    Jamen precis, jag fick mycket starkare äl-känningar efter barn (även om det inte är superstarkt nu heller). Kul att kroppen funkar så. Okej, då är ju BIM inte så långt borta ändå! Fan, tiden går snabbt nu. Fredag redan. Ännu inga fler känningar här. Flytningarna är rikliga, men som sagt mer rikliga generellt efter denna förlossning, så det säger inte så mycket.

    Haha, ja, jag hade också mardrömsnätter från förra bebisen starkt i minne, men det har varit avsevärt bättre den här gången ändå. Fram till kanske 5 månader sov hon asbra - ett eller två uppvak, men när hon blev större blev hon också lite mer "komplicerad" sömnmässigt, känns det som. Haha, jaaa, säg de par som sover ihop varje natt efter att de har fått barn. Här är det hela havet stormar med sängarna, i alla fall barnveckorna. Man vet aldrig var man ska vakna.

    Molvärk och flytningar är allt jag har känt nu. Sist kände jag inte ens molvärk innan plus. Sedan brukar illamåendet komma vid vecka 5-6 tillsammans med luktkänslighet och extrem trötthet.

    Men jag känner liksom verkligen att det vore för bra för att vara sant att lyckas på första försöket! Samtidigt förstår jag inte hur man ska kunna göra om det här, kanske månad efter månad, om det inte går så lätt denna gång. Det är ju en oerhörd väntan! Och anspänning just kring ägglossning. Rädsla för att missa det perfekta tillfället. Men om spermie och ägg är bra borde tajmingen inte vara SÅ viktig, tycker man. De verkar ju rätt tåliga, spermierna.

  • DidoAeneis

    Mayday mayday!! Hade sex precis, tyckte jag kände lite smärta liksom, och efteråt blödde jag lite rosa! Vet ju inte vad detta är än, men senast jag var gravid blödde jag typ varje gång efter sex fram till vecka 12 om vi inte var jätteförsiktiga. Känsliga slemhinnor, antar jag, eller livmoderhalstapp. Men kan ju också vara mensen som "legats igång??" Är cykeldag 25, och lutealfasen skulle isf bara ha varit typ 9 dagar... Men inte omöjligt. Får väl bara vänta och se antar jag?? Eller tar jag ett gravtest redan imorgon bitti om jag inte blött mer?

  • Kvinnan97

    ojojoj!!! Nej va spännande!!! Jag hade nog testat imorgon bitti bara för att, jag hade inte kunnat koncentrera mig på någonting annat, Haha! 

    Eftersom du varit med om det under tidigare graviditet så låter det ju faktiskt som ett lovande symtom! Ingenting är omöjligt! 


    jag håller mina tummar och hejar på! <3 


     


     

  • DidoAeneis

    Nämen precis, kan inte inte testa! Inget mer blod, så ingen mens är här än iaf. Fick så där lite rosa med förra barnet också, testade dagen efter och fick plus... Gud så spännande. Återkommer imorgon!

  • DidoAeneis

    Vaknade skittidigt förstås, och kunde inte hålla mig. Tycker fanimig att det är nåt där!! Jävla skittester! Jag ska gå och köpa ett ordentligt idag och hålla mig några timmar. Men vad tror du??

  • Kvinnan97

    Woohooo!!! Jätte stort grattis! Wow! 
    chockad?? Hur känns det? 


    jaaa nu känns dagarna långa haha! Vill också testa nuuuu

Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning