• DidoAeneis

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Hej!

    Jag fick barn för fem månader sedan och helammar just nu. Men vi vill gärna ha syskon tätt, så jag är ivrig att få tillbaka ägglossningen. Har barn sedan innan, då tog det hela tio-elva månader! Det var dock ett magbarn, så jag ammade mycket. Hon sov även dåligt på natten, så det blev mycket amning då med. Jag hoppas ju innerligt att det ska gå snabbare den här gången, och det här barnet har inga problem med magen. Gillar mat, bajsar som hon ska och för det mesta utan problem.

    Jag vet inte riktigt vad jag vill med den här tråden... Hur snabbt kan man trappa upp maten om magen tycks hänga med hyfsat? Barnet har fått lite smakportioner, och ibland får vi ta ett steg tillbaka när det går någon dag mellan bajsningarna. Har någon något annat tips för att få tillbaka ägglossningen snabbare? Eller är det någon som sitter i samma sits som vill bolla tankar och känslor?

  • Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning
  • DidoAeneis

    Haha, ja, det kanske är för att man sitter här och inte kan göra nåt som man är lugn. Men jag var väldigt nervös runt äl sist, jag HOPPAS att jag ska kunna ta det lite lugnare nu när jag vet att jag förmodligen kan lita på äl-testen. Då kan man ju fokusera på två dagar egentligen. Det blir alltid äl på barnvecka här så länge cykeln är regelbunden, så vi får lär väl få kämpa för att hitta tid (och lust) igen 😅

    Oj då vad lyxigt! Nä, vi importerades av folk härifrån och skaffade barn med dem och nu är vi fast! Men det är mysigt och fint här, om än lite litet, så det finns väl värre ställen att vara fast på!

  • Kvinnan97

    ja men din menscykel verkar ju vara väldigt pålitlig! Både äl och mens kom på beräknad dag, Det är ju toppen! att det dock alltid är äl på barnvecka är ju en liten utmaning haha!

    Jag tog ett g-test idag, helt blankt. är på äl+9 Egentligen om man bortser från mensen, jag släpper den här månadens försök helt. Känns meningslöst att testa i helgen Faktiskt 

    Jaha där ser man! Min sambo ledde mig tillbaka till orten jag är uppvuxen på, jag hade inga planer på flytta tillbaka tills jag träffade honom, 


    Jag håller tummarna att kommande veckor är den sista icke gravida månaden! 

  • DidoAeneis

    Ja, "tyvärr" nästan 😂 Hade gärna fått hända nåt så att äl inföll barnfri vecka istället. Men man ska kanske passa sig för vad man önskar sig. Vi löser det ändå.

    Okej, även om äl+9 säkert för många är för tidigt för att se nåt, så fattar jag om du kastar in handduken om du tänker att mensen är här. Skumt med så kort lutealfas dock! Har du haft regelbunden mens tidigare?

    Men oj, najs att få flytta hem med kärleken! Har ni varit tillsammans länge? Vi är väldigt färska som par, snart tre år. Men det är fan att rekommendera att skaffa barn med nån man är lite nyförälskad i. Då har är det lättare att behålla passionen och ha överseende med saker. Pappan till mitt äldre barn hade jag varit ihop med i 8 år innan vi fick barn. Vi hade tärt lite för mycket på varandra.

  • Kvinnan97

    ja jag känner att jag släpper gärna tanken än att hålla hoppet uppe i onödan nu. Mensen är här; det är Bara att inse. Innan har mensen alltid varit som en klocka, alltid pålitlig! Vi får se hur den ter sig denna månad..  
    förhoppningsvis försöker den bara hitta tillbaka till en rutin asap 

    vi har varit tillsammans i 3år vi med, vi blev med barn samma månad vi flyttade ihop Hehe, Det var planerat men chockerande att det gick så fort, haha! 
    håller Helt med! vi har verkligen grejat dessa första 10mån galant som par! små tjafs såklart, men vi myser och lever forfarande nära i vår relation och tar vara på all tid tillsammans Trots bebis skrik, stökigt hem och en vardag Som ska gå ihop.

    Hur har syskon tagits emot i eran familj bland de ändra barnen?   

  • DidoAeneis

    Ja, men som sagt, efter min första förlossning var cykeln verkligen hejkon bejkon! Att den verkar så regelbunden nu är rätt förvånande. Hoppas det håller i sig.

    Härligt att höra att ni har det bra! Vi har det också toppen. Så häftigt att skaffa barn med nån som man verkligen betraktar som sin partner. En helt annan känsla mot för förra gången då jag kände mig oerhört ensam.

    Min partner har stora barn, 9 och 11, och de har hanterat det väldigt väl! De älskar henne verlligen. Sen är väl bonusfamiljslivet lite jobbigt för dem ibland kanske, men vi försöker anpassa oss och göra det bästa av situationen.
    Min fyraåring älskar också sin lillasyrra, men det var svårt att inte längre få min odelade uppmärksamhet. Men hon börjar också vänja sig.

  • Kvinnan97

    Åh roligt med blandade åldrar på barnen! Framförallt kul att lillasyster har tagits emot väl!  När jag va barn så gifte min Mamma om sig, min största önskan va ett lillasyskon, men det fick jag aldrig, haha. det va en stor sorg för mig att alltid få va yngst, haha! (Stackars mig) 

    mensen är över här nu och jag har njutit av en heldag med familjen, njutit av min perfekta, galna, roliga son. min största önskan är att mitt Barn ska få syskon. det vore så otroligt kul om han kunde få syskon som han ska leva sida vid sida för resten av sitt liv. Njuter av att inte va mitt uppe i barn verkstan just just nu! Det tar vi då!

    hoppas ni får en trevlig helg! 

  • DidoAeneis

    Ja, det är roligt, även om det ibland är påfrestande att alla har så olika tempo och önskningar om aktiviteter.

    Skönt att du har kunnat slappna av och njuta! Just nu är jag faktiskt själv inne i lite misströstan. Jag har pluggat hela hösten, så jag har varit sysselsatt, men nu gör jag "ingenting", så det känns som om jag bara tänker på det här. Oroar mig för att mina ägg ska vara för gamla, men blev ju gravid för bara 1,5 år sen, så det borde ju gå... Äe, vet inte. Ingen bra dag. Men imorgon drar vi till värmen, blir så gött!

  • Kvinnan97

    Fattar! så fort man får lite tid över tycker jag också att jag enkelt hamnar i alla tankar kring att få bli gravid. När sonen somnar på kvällarna så sitter jag och googlar allt möjligt skit, bara för att få en strimla hopp Om vad som helst Som kan eventuellt kanske kan betyda något i form av att jag inom snar framtid blir gravid. Gravid hjärna har en helt annan innebörd innan man ens blivit gravid. 

    idag har jag hängt hemma med illamående till och från. Pendlar mellan tankarna att jag kanske är gravid till ett eventuellt sjukdomstillstånd. Blir gaaalen! 


    Jag har pluggat upp mina betyg en del på komvux nu under hösten, för att eventuellt kunna plugga vidare till något i framtiden. 
    vad har du pluggat för något? 


    Skönt att få komma iväg, det kanske är en möjlighet för dig att koppla bort och tänk på annat ett par dagar! 

  • DidoAeneis

    Haha ja, skoja inte. Jag har funderat över ALLT som kan ha lett till kemisk graviditet - kaffe, amning, ALLT. Men det är ju skitvanligt med tidigt missfall, så förmodligen kunde jag väl inte ha gjort ett piss annorlunda.

    Men gud, ta ett test ändå?? Om du ej gjort. Hur snabbt började du må illa sist? Många blöder ju ändå trots grav. Särskilt om kroppen nu är lite off efter förlossningen så vet man ju inte hur en ny graviditet skulle te sig.

    Jag har läst litteraturvetenskap. Jag är lärare och ville utöka min behörighet med svenska, så jag passade på att plugga nu!

    Ja blir fett najs att resa bort! Tiden går ju så sjukt långsamt, särskilt fram till ägglossning tycker jag, så det blir gött som fan att resa bort just denna vecka som bara är en eländig väntan. Sen när vi kommer hem är det dags att tagga äl!

  • Kvinnan97

    jaa njut massor nu!!! 


    Det är svårt att bara luta sig tillbaka Och lita på att det blir som det är menat, man vill vara med och påverka. Men det kliar i fingrarna. Jag har börjat noja över varför min mens va så tidig. kort tid mellan äl och mens drar ju ner möjligheterna för en graviditet drastiskt. Men förhoppningsvis bara en himla märklig cykel?. 
    jag testade neg igår , kunde inte hålla mig ifrån det. 

    Men att hitta ägglossningen denna månad blir spännande. Såg att amazon sålde 100pack äl test, funderar på köpa det så jag kan gå loss, haha!  Jaaa tiden går just nu i slow motion!! denna eviga väntan! 


    Det är otroligt smart att plugga under föräldraledigheten! Jag pluggade Svenska 3 på komvux nu under hösten för att få vidare behörighet, men att kombinera det med småbarn och vardagsliv var inte alltid lätt! Haha mycket planering och sena kvällar. Har sökt om några kurser till våren nu när sonen fyller 1 så jag kan spara in på lite föräldradagar, win win! 

    På tisdag är/var mitt egentliga BIM. tänk om jag får mens igen? Haha! Återstår att se

Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning