• DidoAeneis

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Hej!

    Jag fick barn för fem månader sedan och helammar just nu. Men vi vill gärna ha syskon tätt, så jag är ivrig att få tillbaka ägglossningen. Har barn sedan innan, då tog det hela tio-elva månader! Det var dock ett magbarn, så jag ammade mycket. Hon sov även dåligt på natten, så det blev mycket amning då med. Jag hoppas ju innerligt att det ska gå snabbare den här gången, och det här barnet har inga problem med magen. Gillar mat, bajsar som hon ska och för det mesta utan problem.

    Jag vet inte riktigt vad jag vill med den här tråden... Hur snabbt kan man trappa upp maten om magen tycks hänga med hyfsat? Barnet har fått lite smakportioner, och ibland får vi ta ett steg tillbaka när det går någon dag mellan bajsningarna. Har någon något annat tips för att få tillbaka ägglossningen snabbare? Eller är det någon som sitter i samma sits som vill bolla tankar och känslor?

  • Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning
  • DidoAeneis

    Äh men skönt ändå att slippa förkylning tycker jag! Vår bebis blev frisk i typ onsdags förra veckan, och nu igår natt blev hon snorig igen. Orkar ej. Vill ha våååår!

    Jaha men gud! Jag var också rätt svullen där nere nu senaste gången, men märkte inga smärtor. Fan vad drygt! Vet inte om sexet var mer intensivt men jag var kåtare än normalt, så det upplevdes väl som skönare av den anledningen. Hoppas det inte blir likadant för dig denna gång!

    Jag fick en rosa flytning igår kväll, äl+9, precis som förra månaden och tänkte yes, ett gott tecken! Men nu tror jag att jag fick min mens idag?? Stoppade in menskoppen direkt, blev så besviken, så jag har inte kunnat bedöma mängden, men det var klarrött blod, så jag kommer ej att hoppas. Skittrökigt! Och också lutealfas på bara 10 dagar? Vad är dessa konstiga cykler? Tror inte min kropp är redo för graviditet än ändå. Och hjälpte nog inte med antibiotika och väldiga magsmärtor denna gång. Men suck!

  • Kvinnan97

    Åh nej! nu har de gått några timmar sen du skrev, någon förändring?? Hur känns det? Tror du hoppet är borta? eller kan det bara va en inplanterings blödning? 


     

  • DidoAeneis

    Åhhh vill inte ha det så här otydligt, men sedan imorse har det inte kommit mer blod?? Tog ett gravtest med 2 h sparat urin nu i em som var negativt. Får väl vänta och se. Tänker att oddsen är typ 85 procent att det är mensen som bara kommer igång lite segt. Har jag inte blött mer på onsdag kanske jag testar då. Hatar att man ska ha nåt slags hopp nu ändå! Vet inte så mkt om nidblödningar. Det var ju inte MYCKET, men det var absolut rött blod liksom. Ska inte nidisar bara vara rosa eller bruna?

  • Kvinnan97

    Men åh vilken luring, du befinner dig lite i limbo, retsamt om inte annat. men då ä iallafall chansen för graviditet inte helt utesluten. Möjligheterna finns fortfarande! men fattar att det känns drygt att va mitt i mellan 

    kan inte så mycket om nidisar, tänker att det, som allt möjligt kan variera från person till person.. 

    idag har jag haft lite flytningar och ilande känsla är kvar på just höger sida. Men inget mer än så här hos mig än 

  • DidoAeneis

    Ja. Men jag förväntar mig att mensen kommer igång imorgon, så blir jag iaf inte besviken om den gör det. Känns konstigt att jag plötsligt skulle få nidblödning när jag aldrig har fått det tidigare. Har visserligen inte heller haft en sån här långsam start på mens nånsin förut heller, men känns ändå troligare.

    Du är på äl+...4? Lång väntan!! Men, den som väntar på nåt gott. Nu får du vara framgångshistorian för oss båda den här månaden!

  • DidoAeneis

    Jag tror det är mens, det har fortsatt så där...fjunkigt. Inte så konstigt kanske med så kort lutealfas. Din var väl också väldigt lätt förra månaden? Kroppen verkar inte redo, tror jag ska försöka sluta amma helt. Psykande dock att jag fick pos gravtest förra månaden! Men tror ändå amningen stör i mitt fall. Min partners ex var också tvungen att sluta helt för att kunna bli gravid igen. Hur går dina tankar kring amning?

  • Kvinnan97

    Hmm ja det va samma för mig förra månaden. fan va trist! Kommer du skippa testa på onsdag? Man måste bara lita på att kroppen har koll, den vet vad den gör. Även om vi inte alltid håller med. Sämst med mens ändå. Hade verkligen hoppats att detta skulle va vår tur nu!


    ja det är väl möjligt att amningen stör, även om en ägglossning är en ägglossning. Kroppen behöver ju vara stabil och balanserad med alla hormoner som spelar in. alltså jag är nog redo personligen att sluta amma, men sonen ÄÄÄÄÄLSKAR att amma, jag behöver bara säga tutte och han kommer i ilfart mot mig oxh sliter i tröjan haha. har sagt från början att jag ammar i 12mån sen får det va. Och det lutar åt det fortfarande, han blir ju snart 11mån så det är väl dags snart att försöka trappa ner. Tråkigt nog. Amningen har verkligen underlättat hans sömn. Målar upp skräckhistorier om hur det kommer bli när han inte får amma? jag får väl va den vuxna av oss och bara bestämma mig om ett tag, för han är nog inte redo för att sluta förrän han börjar högstadiet eller något. 


    jaop äl+5 idag och känner mig inte jätte hoppfull, 
    Sovit så dåligt 2kvällar nu och intalar mig själv att ingen graviditet kommer vilja frodas i en kropp som sovit så dåligt. Sonen sover kanoners, det är bara jag som inte somnar. Ligger vaken och bara blundar Nätterna igenom, Helt stört. Borde va helt slut. sover på dagtid när sonen vilar 1-2h. Kanske det som ställer till nattsömnen nu Haha! 

  • DidoAeneis

    Ja, mensen har tilltagit i styrka nu, så jag ger upp helt. Trök, men så äre. Kommer fler chanser - rätt snart ju!

    Jamen precis, äl är äl - men allt annat... Jag tror att befruktning sker lätt för mig, men alla andra förutsättningar ska ju också vara rätt. Amning frigör ju massa hormoner som säkert för vissa kan ställa till det om de vill bli gravida. Sen GÅR det ju absolut ändå, men kanske kan försvåra. Eller så är det nåt helt annat i mitt fall, men lutealfas på 10 dagar känns skumt! Men hade oregelbunden cykel efter förra barnet också, då även efter amningsavslut, så det kanske bara är så det är ett tag för mig.

    Haha oj, vad mysigt ändå med amningsfantast, men ja, då är det kanske svårare att sluta. Min unge är inte så intresserad förutom nattetid. Tar inte napp och dricker inte välling, så det lär bli kaos att sluta. Men nästa barnfria vecka ska vi göra ett försök. Ska till BVC på fredag, tänkte be om lite tips där.

    Drygt att sova dåligt! Att sova på dagen hjälper kanske inte, men det är ju så gott, så fortsätt med det du. Tror säkert inte det påverkar gravchanserna, är kroppen redo så är den, och det hoppas vi verkligen på. Vi behöver en framgång nu!

  • Kvinnan97

    okej va tråkigt!! Ja det är ju bara att ladda om! ny chans kommer ju snart igen, men det är ju inte jättekul detta, att börja om, äl test och tajma äl sex Återigen. Skönt att vi har varandra, sambon hade ruttnat på mitt tjat för längesen hehe

    hur sover ni nu? Sover dottern själv i egen säng eller samsover ni? Vi samsover, Det känns jätteknepigt att få sonen att sluta amma då, samt att han bara skrattar när man lägger honom i sin spjälsäng. Han tror det är en lek. men att samsova och att inte amma känns omöjligt Då han sköter det där helt själv på natten. 


    ja jag hoppas verkligen verkligen på ett plus! Har dock inte super bra magkänsla, vet inte varför då jag inte har några symtom alls, vilket egentligen inte betyder något, men hade nog blivit chockad om jag plussar denna månad. återstår att se. 

  • DidoAeneis

    Nej, inte så skoj med all press, men har nästan börjat känna att jag njuter lite av spänningen, haha. Invänta positivt test, se när vi hittar tiden att ligga. Sjuk man är. Men ja, skoja inte om att det är tur vi har varandra! Pratar typ nada med mannen om detta, mer än nu typ att jag var besviken över mensen och att jag kanske borde sluta amma. Har min syster också som jag pepprar med tankar, hon är värsta detektiven, googlar upp en massa info om allt.

    Vi samsover, ja. Och ja, hon roddar väl rätt bra med tutten själv, men sätter jag bara på mig behå så har hon ju inte direkt access. Hon somnar rätt bra om man har henne i famnen och bär eller guppar, så det är väl vårt hopp. Hon kommer säkert vakna så fort vi lägger ner henne igen, men så småningom inser hon väl att det är lönlöst, att tutten inte är ett alternativ. Känns lite hårt, men det ger nog bättre sömn för oss alla i längden också. Sist slutade barnet självmant vid ett år, så det är ju inte så mkt tidigare nu. Hon fick dock välling på natten länge, så det var väl typ det jag tänkte fråga BVC om, om man ska typ erbjuda nån annan mat eller tom ersättning, eller om det är lugnt att hon inte får mat nattetid nu.

    Alltså dåliga magkänslan beror säkert bara på att det gått skit för mig!! Du är fan tio år yngre än jag, bara en sån sak! Kommer gå lätt för dig, jag tror det tom går lätt för mig när allt ordnar upp sig i kroppen. Vi har lätt för att bli gravida, Kvinnan. Glöm inte det.

Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning