• DidoAeneis

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Hej!

    Jag fick barn för fem månader sedan och helammar just nu. Men vi vill gärna ha syskon tätt, så jag är ivrig att få tillbaka ägglossningen. Har barn sedan innan, då tog det hela tio-elva månader! Det var dock ett magbarn, så jag ammade mycket. Hon sov även dåligt på natten, så det blev mycket amning då med. Jag hoppas ju innerligt att det ska gå snabbare den här gången, och det här barnet har inga problem med magen. Gillar mat, bajsar som hon ska och för det mesta utan problem.

    Jag vet inte riktigt vad jag vill med den här tråden... Hur snabbt kan man trappa upp maten om magen tycks hänga med hyfsat? Barnet har fått lite smakportioner, och ibland får vi ta ett steg tillbaka när det går någon dag mellan bajsningarna. Har någon något annat tips för att få tillbaka ägglossningen snabbare? Eller är det någon som sitter i samma sits som vill bolla tankar och känslor?

  • Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning
  • Kvinnan97

    Hmm kvällsfundering...

    Är obviously fortfarande kvar i min tidiga mens händelse, men funderade lite på det och min ?sena äl?. 


    Min äl var ju från början beräknad runt 28/12-30/12 men fick aldrig stegring på äl test. Mensen första dag var 17/1. vilket skulle göra spannet äl -mens till ca 17-20dagar. så i teorin är det mer rimligt att äl skulle vara kring nyår, med några dagar senare mens än de ?normala? 14 dagar.


    Men Äl stegringen kom istället 8/1 och mensens första dag kom då på äl+8. hinner man ens bygga upp en sån hinna och få ?Vanliga mens blödningar? på så kort tid? 

    Men jag fattar ju att det har noll betydelse idag, men vill försöka förutspå kommande äl. Är aningen orolig för att hela min cykel är upp och ner. Antingen lång eller super kort cykel. Heja! 
    oroar mig säkert i onödan, men har känt mig lite deppig över situationen idag. 


    Har för övrigt börja testa äl test nu dagligen. här ska den inte missas! 

  • DidoAeneis

    Skriver mer sen, njuter här för fulla drag - men ja, förstår att du är konfunderad över den sena ägglossningen och korta lutealfasen! Hoppas det blir tidigare äl nu och längre tid mellan äl och (förhoppningsvis ingen) mens. Kommer börja testa på fredag kanske, beräknad äl 31 jan. Hoppas cykeln fortsätter vara 28-30 dagar här.

  • DidoAeneis

    Fem minuters "ledigt", så nu skriver jag lite. Alltså gud, man borde alltid resa bort mellan mens och äl, tiden går grymt fort! Snart åker vi hem igen ju, och då är det bara att köra. Jag har fått uvi här dock, men har ordnat antibiotika! Tur det hände före äl, men det känns ändå trist för semestersex är ju bäst! Men men, förhoppningsvis släpper symtomen snabbt och vi kan få till det, haha.

    Jaa, alltså din cykel konfunderar fan mig också. Jag funderar över om du fick äl tidigare ändå... Men varför fick du då stegring och känningar och flytningar där runt 8:e?? Mycket mystiskt. Hoppas cykeln är mer "normal" denna gång. Har du redan börjat äl-testa då? Jag kanske börjar imorgon redan. Stressar ju att flo säger: ägglossning om 6 dagar. Haha.

    Men under den här resan har jag verkligen känt: gud vad allt blir bra även om vi (mot förmodan) "bara" får ett gemensamt barn. Då är hon snart större och det blir billigare och enklare att ta sig iväg så här. Alltså den här resan har typ BARA handlat om att se till att hon inte sväljer något dumt. Väldigt lite "vila". Men det är ju ändå kul att hon får utforska och slippa sitta i overall i vagnen hela tiden när hon är ute, som hemma.

    Usch, mår lite illa när jag tänker på att komma hem och försöka göra barn. Tänker inte på det nu. Det blir som det blir.

  • Kvinnan97

    Fy va Trist med uvi! Hoppas det går över fort!

    Ja tiden av någon anledning springer förbi så fort man är iväg på skoj! Här står tiden helt still, räknar ner dagarna till vår resa, men vi ska ut på kallare breddgrader så vi blir inte av med overall inte Haha! 


    va fint att du kan se de positiva i det, det är ju inte ristat i Sten att man kan få fler barn. så man ska vara ödmjuk över situationen. och vi har ju varsina perfekta barn, allt annat är en bonus! 

    ja jag har testat i 2 eller 3 dagar nu, tror att det är lika bra att börja tidigt så man inte missar den 😂 inget förvånar mig nu. 


    Gör det som funkar bäst för dig, orkar man inte satsa all in varje månad så behöver man inte det, bara för man prickar äl dagen så gott man kan så garanterar det ingenting. ibland är det kanske skönt att bara få ha sex för att man är sugen, även om det råkar vara inom den fertila perioden. Det som är menat är det som kommer ske. 

  • DidoAeneis

    Ja, det har släppt redan, så vi är på't igen! Jihoo!

    Ja, man måste ha lite annat att tänka på tror jag. Jag är i jobbsökarstadiet, så jag ska satsa på det när jag kommer hem nu, tror jag. 

    Jaa, men det är väl också lite för att skydda mig själv som jag tänker så, haha. Fattar ju att det förmodligen kommer att gå, men ändå. Katastroftänker gärna.

    Jamen bra! Jag började testa igår, ännu inget positivt. Hoppas det kommer så tidigt som möjligt så vi kanske kan få till det innan barnen kommer på måndag tom. Men annars löser det sig säkert, vår bebis sover bättre och bättre om kvällarna, och nu är ju alla i skolan igen (min sambo jobbar mkt hemifrån), så vi kan säkert få till det på dagtid också om det skulle krävas.

    Ja du, jag vet inte hur många månader av sånt här planerande jag pallar. Fast känner mig mycket mer avslappnad denna gång ändå. Finns mycket annat att njuta av än barnalstringsplanerande! Vi ligger ju väldigt regelbundet, så jag har svårt att tro att vi skulle missa äl ändå... 

  • Kvinnan97

    jag känner mig också mer avslappnad denna gång, har faktiskt inte hunnit tänka så mycket på barn verkstaden senaste dagarna, otroligt skönt! som du säger så gäller det att vara sysselsatt. Men gud så jag längtar efter ett syskon. Det är så starkt. Min son kommer alltid duga och vara allt för mig, Om jag inte skulle få fler barn, men jag känner att få vara mamma är nog det bästa jag fått vara med om. 


    Men jag ser fram emot nästa vecka, lite ensam tid med sambon Medans sonen får busa med sin mormor. få äta middag i fred. bara skönt att få komma ut från vardagen och rutinerna lite. Se annan miljö.

    Jag skulle också behöva sätta igång med att skaffa nytt jobb, planen är att inte gå tillbaka till mitt nuvarande när föräldrarledigheten är slut. Men jobb tankar ligger så långt i från min verklighet än så länge. Vill tro att en till bebis hinner komma innan det är dags att börja arbeta igen. 

    Nu var jag ganska duktig med att anteckna alla känningar förra månaden, ska bli intressant hur det känns denna månad. Den där molande värken jag hade från äl va kvar tills efter mensen. Ingen aning vad det var, kanske är en del av min cykel nu. Vem vet. Nu är jag symtom och smärtfri! Vi har varit jätte dåliga på ligga sista 1.5 veckan, en gång tror jag. haha! vi har varit så trötta. Förhoppningsvis så blir det perfekt med ägglossning under semestern. 

  • DidoAeneis

    Skönt att du också har kunnat "tänka bort" det lite. Men känner mig redan mycket mer rastlös nu när vi är hemma. Kom hem igår, och nu kommer barnhopen idag. Bebisen har också lyckats dra sig på en förkylning och sover piss, så jag känner liggpressen, haha. Åh. Alltid så jävla ooptimalt.

    För mig är det kanske snarare den biologiska klockan som tickar. Jag vill inte vara klar med allt det här redan. Vill uppleva allt igen och framför allt se vad nästa unge blir för en. Drömmer lite om en son, har två tjejer sen innan.

    Jaa, jag känner också att alla tankar på framtiden liksom hakar upp sig för att man tänker att man snart kommer att vara gravid. Tänk om det dröjer länge, och så står livet bara på vänt. Fy! Nej, jag ska ta tag i saker och ting nu.

    Alltså jag har noll koll på allt vad symtom, flytningar, molvärk heter just nu. Tar äl-tester och hoppas de kan leda mig rätt. Ännu inget positivt, hur går det för dig?

    Ha en jätteskön semester, låter perfekt att förvalta relationen samtidigt som ni (förhoppningsvis) skapar nytt liv!

  • Kvinnan97

    Åh stackars! Vi har precis passerat ännu en förkylnings episod här hemma, där av allas trötthet och brist på ligg. haha ja det ska ju inte va lätt att skaffa barn, Tur att det inte behöver va som på film, med levande ljus, musik, sexiga underkläder, utan en snabbis räcker gott och väl. tack och lov för det haha!

    jag tar äl test varje dag, inget händer här än. inga flytningar, nada. Äl är beräknad runt 3/2 enligt app. Men det litar jag inte ett dugg på haha! Jag drömmer också om 3 barn. Gärna med variation på könen. Skulle jag få tre samma, så kan jag även tänka mig att försöka med en fjärde. Inte för att det inte skulle vara fantastiskt med tre söner, utan att jag har en önskan om att få ha en dotter, en mini-me. 


    Hur ser det ut i dagsläget med er dotter, när har ni tänkt skola in henne? Ska sambon också vara fl ledig något? Vi har tänkt skola in sonen i augusti, känns som jag Bara komma blunda och sen poff är det dags för inskolning. känns vemodigt. lilla lilla bebisen har plötsligt blivit så stor.

    Tack! Det ska bli fantastiskt skönt! På alla vis 

  • DidoAeneis

    Helt galet vad sjuka vi har varit här senaste månaderna bara. Galet. Första vintern som "storfamilj", så det kanske beror på det. Men man har tröttnat nu, längtar efter våren och mindre snoriga näsor.

    Jag har fan äl-flytningar nu! Hur långt innan brukar man ha det? Jag har beräknad än på onsdag, men isf borde jag ju få positivt test imorgon? Känns osannolikt, det var rätt svagt idag. Jobbar på att ej känna liggpress innan positivt test, men när man ser flytningarna känner man sig lite jagad!

    Ja, tre barn känns kul! Blir det tre tjejer blir ju det asbra också, är inte så, men klart det vore skoj med grabb å! Vi har redan tre flickor totalt här och bara en pojke, så för den sakens skull vore det också kul.

    Vi ska också skola in i augusti, sambon kommer att vara fl typ 50 procent så att hon får korta dagisdagar. Men han har jobbat hemma 4 dagar i veckan hela tiden och har ett rätt slappt jobb, så han har redan varit oerhört involverad. Kanske att jag börjar jobba i vår nån gång, och i så fall går han kanske ner lite då också. Men ja, det går snabbt. Därför också man känner syskonpressen komma, men som sagt - två år mellan barnen är också tajt!

Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning