• DidoAeneis

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Hej!

    Jag fick barn för fem månader sedan och helammar just nu. Men vi vill gärna ha syskon tätt, så jag är ivrig att få tillbaka ägglossningen. Har barn sedan innan, då tog det hela tio-elva månader! Det var dock ett magbarn, så jag ammade mycket. Hon sov även dåligt på natten, så det blev mycket amning då med. Jag hoppas ju innerligt att det ska gå snabbare den här gången, och det här barnet har inga problem med magen. Gillar mat, bajsar som hon ska och för det mesta utan problem.

    Jag vet inte riktigt vad jag vill med den här tråden... Hur snabbt kan man trappa upp maten om magen tycks hänga med hyfsat? Barnet har fått lite smakportioner, och ibland får vi ta ett steg tillbaka när det går någon dag mellan bajsningarna. Har någon något annat tips för att få tillbaka ägglossningen snabbare? Eller är det någon som sitter i samma sits som vill bolla tankar och känslor?

  • Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning
  • DidoAeneis

    Usch, jag har inga goda nyheter. Negativt test. Inväntar mens. Skriver mer sen, roddar barn här. Testa inte före bim!!!

  • DidoAeneis

    Ligger och ammar lillan.

    Vad konstigt med blod, kvinnan?? Du är väl bara.på äl+8? Nidblödning? Det kan väl inte vara mens redan? Berätta hur det har utvecklat sig.

    Alltså guuud. Haha. Jag är ju inte sentimentalt lagd, så jag sörjer inte något "barn" som så, men jag hade bara velat ha äl-sexet överstökat! Oerhört osexigt att ligga på beställning. Men nu förväntar jag mig att vi måste påt igen här om några veckor. Jag vill också liksom bli klar med graviditet och bebistid, jag vill komma igång med livet igen! Men men. Inte än. Kommer aldrig att testa före bim igen. Väldigt onödigt att bli glad över positivt test för att sen bli besviken några dagar senare. Är ju tydligen väldigt vanligt med kemisk grav, runt 50%. 

  • Kvinnan97

    Åhnej!!! Vilken helomvändning detta blev för oss Båda! 


    Får ingen uppfattning om hur en nidblödning ska te sig, enligt herr Google så är den ljusrosa eller brun. Bara där tappar jag bort mig haha, det är ju färger ganska långt ifrån varandra. Sedan att den ska vara ganska sparsam. och för en stor blödare kan man kanske tycka att min blödning nu är sparsam, men jag som inte blöder mycket under en mens skulle jämföra detta med en vanlig mens. Har satt i ett trosskydd och ska se hur det utvecklar sig. Än droppar det mest ner i toan (sorry TMI) 

    nu kommer nästa fantastiska väntan! yey  

    kommer ändå testa mig i helgen, bara för att få ett tydligt avslut på denna tokiga cykel. Kommer du testa dig kommande dagar igen? Eller känner du dig klar för denna gång? 

  • DidoAeneis

    Men faaan vad skumt! Också att det är oklart liksom. Låter vettigt att testa i helgen om du är osäker på vad det är, det kan ju vara graviditet ändå. Blödde du nåt under förra?

    Det är väl det som är jobbigt här också, fick jag bara mens nu så kunde jag gå vidare med mitt liv. Men det är KLART att en liten del av mig tänker: det är fel på testet!! Haha. Men det är det ju inte. Jag har inga fler test hemma i dagsläget, kommer inte att köpa fler just nu. Tror jag! Säger jag nu! Jag tror att jag bara inväntar mensen som förmodligen kommer. Hoppas det blir förr snarare än senare, ska utomlands på söndag, vore tråkigt om hela resan gick åt till att tömma menskopp! Sen är jag lite rädd för att jag ska ha väldigt ont också, som vid ett riktigt missfall...

    Väntan väntan väntan! Och då har vi "bara" försökt en månad. Kan inte föreställa mig hur det är för dem som försöker i år. Hu. Men jag känner mig ändå hoppfull! Kroppen försökte bli gravid, men nåt var fel på embryot, så det fick inte ens fästa. Bra detekterat, kroppen!

  • Kvinnan97

    Blödde inte under graviditeten alls.  
    Nu har nästan  hela dagen gått och jag har inte blödigt igenom bindan, hade klarat mig på ett tunt trosskydd. men sitter jag på toa så kommer det blod. men jag brukar ha ganska sparsam mens som varar 2-3dagar. Detta påminner starkt om det, tyvärr. Men, Hoppet är det sista som lämnar en! Som man brukar säga? 

    fattar att det känns trögt! har du någon känsla Om att mensen är på ingång? skönt med utlandsresa! Kanske lägligt nu för er att få komma bort och tänka på annat! Åker ni hela familjen? 


    så himla surt detta blev då! Ja man vill ju bara få till en graviditet. för oss hade det passat bra liksom nu nu nu med en graviditet för att tajma föräldraledigheten osv utan att behöva återgå till arbete och annat stökigt. Samt att vi har en stark önskan om tajta syskon. men livet har väl andra planer för oss just nu! 


    kan verkligen inte föreställa mig de som kämpar i månader och år. Det går nog inte ens att tänka sig hur det känns. Idag har jag pussats och kramats lite extra med sonen, är såå tacksam för honom! 

  • DidoAeneis

    Jaaa, har också varit så tacksam för min lillunge idag! Tänk att det blev ett barn den gången!

    Mensen har kommit! Är tacksam! Tänk vad bra kroppen funkar ändå. Men sjukt att jag inte hade vetat om nåt om jag inte testat. Idag var ju min BIM. Men är ändå glad att jag visste, annars hade jag väl nojat över att jag inte blev gravid.

    Trist att du förmodligen verkar ha mens också. Men det innebär kanske att vi är exakt lika typ till nästa försök! Ett ljus i mörkret.

    Jaaa är så drygt när man har sina planer och så blir det inte som man har tänkt. När jag fick plus nu tänkte jag perfekt, då kan vi åka på den resa vi har planerat till nästa jul med en fyramånaders typ. Värsta vore ju typ att vara höggravid då så man ej får flyga 🤦?♀️ Men vi ska inte måla fan på väggen. Denna gång åker vi bara "lilla" familjen. Stora barnen har skolplikt och det blir så jävla dyrt när alla ska med 😂

  • Kvinnan97

    Wohoo för mensen! Skönt att den kom nu direkt och inte blev försenad dessutom. Vi får helt enkelt lita på att våra kroppar vet vad dom håller på med, trust the process!


    ja här måste det va mens, nu är det ingen tvekan. Dock märkligt på äl+8. Jag hoppas bara att detta va the one and only konstiga cykel. Detta stök har jag inte tid med. Är på CD37 Liksom. Men man säger ju att mensen synkas med sina tjejkompisar.. detta är ju något helt annat, haha! 


    förhoppningsvis kanske ni har en tremånaders istället!!!
    Behövligt det med kan jag tänka mig, att komma iväg med lilla familjen! 

    vi åker iväg i månads skiftet, såg nyss att det är i samma period då som jag har ?fertila dagar? enligt min kalender. får köra äl test denna månad också och få lite koll efter denna månad haha. men känns skönt att det planerade sexet kanske inte behöver ske på hemmaplan. Utan kanske i en bastu eller bara utan att ständigt lyssna ifall sonen vaknat. hur som så har vi barnvakt, aka mormor på plats, så vi har tillgång Till kvalitetstid. Halleluja!

  • DidoAeneis

    Ja, vi får lita på att det blir rätt i slutändan. Jag kände mig lite lugnare igår kväll, den där jagade känslan släppte lite. Det blir ju tätt även om det tom skulle bli två år liksom. Min sambo har två år mellan sina större barn, de har varit som ler och långhalm länge (olika kön, så nu i förtonåren börjar det bli lite svårare). Nu tror jag inte att det ska behöva ta så lång tid, men det löser sig oavsett hur det blir.

    Gött att ni också ska bort lite! Och kul att ligga på annan ort - med barnvakt! Haha, minns inte senast vi kunde det, vi är båda två inflyttade här i vår stad, så vi har inga släktingar på plats. Men ja, min beräknade äl är också i månadsskiftet. Kommer också att äl-testa tror jag. Känns bara skönt att få den bekräftad. Men får jag äl dag 15-16 även denna månad kanske jag skippar det nästa. Men då är jag väl ändå gravid så! 😎

  • Kvinnan97

    Ja jag känner mig också lite lättare nu, men jag vet att om 10dagar är jag lika inne i allt äl testande och hela faderullan igen. Men men! Det är sån jag är. 

    vi har ju både min mamma och svärmor på 10min avstånd, På gott och ont haha! men vi har på dessa tio månader endast haft barnvakt vid 2 korta tillfällen. Men kan inte föreställa mig att inte ha (lagom) nära till släkten. hur kommer det sig att ni flyttade dit? jobb? läge? 


     

Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning