• DidoAeneis

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Hej!

    Jag fick barn för fem månader sedan och helammar just nu. Men vi vill gärna ha syskon tätt, så jag är ivrig att få tillbaka ägglossningen. Har barn sedan innan, då tog det hela tio-elva månader! Det var dock ett magbarn, så jag ammade mycket. Hon sov även dåligt på natten, så det blev mycket amning då med. Jag hoppas ju innerligt att det ska gå snabbare den här gången, och det här barnet har inga problem med magen. Gillar mat, bajsar som hon ska och för det mesta utan problem.

    Jag vet inte riktigt vad jag vill med den här tråden... Hur snabbt kan man trappa upp maten om magen tycks hänga med hyfsat? Barnet har fått lite smakportioner, och ibland får vi ta ett steg tillbaka när det går någon dag mellan bajsningarna. Har någon något annat tips för att få tillbaka ägglossningen snabbare? Eller är det någon som sitter i samma sits som vill bolla tankar och känslor?

  • Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning
  • DidoAeneis

    Kvinnannnnn97! Vad händer? Jag tar äl-test och vi ligger, men inget utslag än. Börjar noja för om jag ens ska få ägglossning. Haha. Såklart. Får jag väl säkert, men det blir säkert en lång cykel bara för att jag går och väntar. Hur går det för dig?? Ägglossning borde vara förbi. Så nyfiken på hur det ska gå för oss.

  • Kvinnan97
    DidoAeneis skrev 2023-12-30 13:49:29 följande:

    Kvinnannnnn97! Vad händer? Jag tar äl-test och vi ligger, men inget utslag än. Börjar noja för om jag ens ska få ägglossning. Haha. Såklart. Får jag väl säkert, men det blir säkert en lång cykel bara för att jag går och väntar. Hur går det för dig?? Ägglossning borde vara förbi. Så nyfiken på hur det ska gå för oss.


    Alltså jag har tagit äl test 1-2ggr dag och de blir aldrig positiva 😭 endast svaga streck? förhoppningsvis var det en snabb stegring som jag bara missat att mäta. Men har inte haft några typiska äl flytningar heller. Men vi har myst massor och förhoppningsvis har vi gjort det vi kan! Satt känner samma som dig, men jag hoppas hoppas att det går för oss!! 


    nu återstår dessa långsamma dagar fram till Bim. 
    sitter redan och drömmer mig bort bland alla gulliga bebis namn. bebis verkstaden gör mig lite tokig haha! 

  • Kvinnan97

    Min telefon vill inte citera.

    Kvinna1989 va roligt! Grattis! man blir ju såååååklart lite Avis haha! Men super kul för dig! Ville ni ha barn tätt? 


    Gott nytt år till er båda! <3 

  • DidoAeneis

    Åhhh ja precis så tänker jag att det ska bli här också, att man är osäker på om man har fått äl ens. Fortsätter du testa? Kan ju vara sen ägglossning om cykeln är längre, så se till att ligga mer! Mitt tips. Mer sex åt folket!

    Ja, man känner sig lite tokig, ja. Hur taggad är din karl? Min är taggad men mycket mer avslappnad än jag, så jag känner mig lite ensam i galenskapen, haha. Han vill typ bara låta det bli som det blir. Vi ligger ju typ minst varannan dag redan som det är. Bara jag som vill ha stenkoll.

    Gott nytt år!

  • Kvinna1989
    Kvinnan97 skrev 2023-12-30 15:18:01 följande:

    Min telefon vill inte citera.

    Kvinna1989 va roligt! Grattis! man blir ju såååååklart lite Avis haha! Men super kul för dig! Ville ni ha barn tätt? 


    Gott nytt år till er båda! <3 


    Mellan mina första är det 1år och 7 måns åldersskillnad så om allt går vägen nu blir det 1år och 2måns åldersskillnad :P

    Ja eller vi har tänkt "det kommer om det kommer" men denna kom verkligen som en överaskning. Var bara chokad i några timmar tills jag hann smälta detta och började längta. :D  

    Är så tidigt än så allt kan ju hända och är på något sätt mer rädd för missfall nu än tidigare, fast jag aldrig ens upplevt ett. Hoppas de går vägen <3

    Gott nytt år! :)
  • Kvinnan97

    Ja känns ju lite surt om man nu har mens men ingen ägglossning, då kan gärna mensen också få vänta haha! Ja jag fortsätter testa några dagar till och ser Om jag får pos, allt känns så osäkert och som att man vandrar i mörker nu när man ska lära känna sin menscykel nu efter förlossningen. jag hade gärna velat att man hade en medfödd instruktionsbok till sig själv, jag gillar att ha koll på saker och ting

    vi har fått till ligg nästan varje dag from 23/12 tills igår och vi kör på några dagar till. Han är med På noterna att det är full fart på bebis verkstaden, men han är inte alls intresserad av att diskutera och planera, det lämnas till mig helt och hållet att ha koll. Jag ?informerar? när det är dags att ligga järnet och han Niger och bockar och fullföljer sin uppgift haha! Men han har inte alls samma behov av att ha koll på allt som jag har, Jag försöker behärska mig nu från att beställa en temp och börja tempa haha! 
    vi är inte ensamma mer, vi har varandra nu! 


    har du fått något utslag på äl än? Vilken dag är beräknad äl? 
    Tar du/ni några kosttillskott Eller andra metoder för att hjälpa kroppen på traven? jag har läst att man kan boosta med d-vitamin,zink, Inositol osv inför ägglossning. 

  • Kvinnan97

    Kvinna1989

    vilken rolig överraskning! Kan tänka mig att det är roligt men tufft med tre små, men gud va mysigt för dom att växa upp så tätt! jag har en bror som är 16mån äldre än mig, och det va sååå kul att alltid ha honom, vi va bästa vänner väldigt länge. Och vi gjorde väldigt mycket hyss tillsammans. Men vi bråkade också en del, som alla syskon. Sen ville jag alltid ha ett yngre syskon men min ensamstående mamma höll inte med haha! jag håller tummarna att allt går vägen för er <3 


     

  • DidoAeneis

    Ja så svårt när man inte vet! Tog du tester med förra barnet? Fick bekräftad ägglossning? Hade du lätt för att bli gravid? Så många frågor!

    Ok, ja, men lite så här också. Vi är införstådda med att det ska liggas ofta, men vi pratar inte så mkt om det för att inte sabba stämningen, haha.

    Jag har inte fått positivt utslag än. Beräknad ägglossning är 2 januari, men kan mycket väl bli senare om cykeln är längre tänker jag. Är nästan förberedd på det. Tar inga tillskott, jo, folsyra, men det hjälper en väl inte att bli gravid. Jag ger det några försök innan jag börjar fundera på sånt. Jaa jag tempade med första barnet, funkade bra. Men det får också vänta lite.

    Så skönt att inte känna sig ensam! Vilken tur att våra kroppar kom igång typ samtidigt.

  • Kvinnan97

    Första barnet var också planerat så körde äl test då också, vi blev gravida första försöket. fick bekräftad äl. Men om det Beror på att jag blir gravid enkelt vågar jag inte svara på. Så jag hoppas det går någorlunda snabbt även denna gång! skillnaden tycker jag är denna gång att på äl testen får jag svagt utslag på stickorna varje dag oavsett vilken tid jag testar. det blir aldrig positivt men ibland starkare än andra dagar. Första barnet så hade jag helt blanka test alla andra dagar, sen såg man tydlig Stegring vid äl. vet inte om jag har lite högre lh i kroppen hela tiden? 
    Hur var det för er?

    nu är vi Timmar bort från januari så oavsett om det dröjer någon extra dag då är vi iallafall inne på rätt månad för dig strax! Heja heja <3 

    jag fick lite äl flytningar nyss? Ska ta äl test lite senare och se haha. Min kropp gör mig förvirrad just nu!


     

  • DidoAeneis

    Första barnet var planerat, då testade jag månaden innan hon blev till och fick aldrig positivt (men svagt sträck varje dag). Sen testade jag bara dagen då det kändes som jag hade den månaden hon blev till och fick positivt då. Vi hade nog missat äl många månader innan, försökte ej så allvarligt.

    Senaste barnet var ej planerat, bara råkade bli till - sååååå skönt för ett kontrollfreak. Men jag blev gravid första månaden vi slarvade lite, så jag tror jag har lätt för att bli gravid. Hoppas det!

    Men gud, spännande med äl-flytningar! Ingen tillstymmelse till sådana här, så jag får nog vänta några dagar till.

Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning