• DidoAeneis

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Hej!

    Jag fick barn för fem månader sedan och helammar just nu. Men vi vill gärna ha syskon tätt, så jag är ivrig att få tillbaka ägglossningen. Har barn sedan innan, då tog det hela tio-elva månader! Det var dock ett magbarn, så jag ammade mycket. Hon sov även dåligt på natten, så det blev mycket amning då med. Jag hoppas ju innerligt att det ska gå snabbare den här gången, och det här barnet har inga problem med magen. Gillar mat, bajsar som hon ska och för det mesta utan problem.

    Jag vet inte riktigt vad jag vill med den här tråden... Hur snabbt kan man trappa upp maten om magen tycks hänga med hyfsat? Barnet har fått lite smakportioner, och ibland får vi ta ett steg tillbaka när det går någon dag mellan bajsningarna. Har någon något annat tips för att få tillbaka ägglossningen snabbare? Eller är det någon som sitter i samma sits som vill bolla tankar och känslor?

  • Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning
  • Kvinnan97

    oj vet inte hur jag kan ha missat att du svarat tidigare!

    nej jag blev tyvärr inte gravid då! Det va en så konstig cykel så man började ju undra såklart!

    men 12/12 fick jag min mens igen och har ägglossning runt 28/12 om den nu hunnit bli någorlunda regelbunden, men det kändes som mensen nu var riktig mens och förra månaden va det något spratt Som krpppen spelade, men det blir fullspäskat med mys denna månad med hopp för ett Plus i januari! Vi har också legat sjuka hela december men nu är vi friska äntligen! 


    va roligt! Grattis till mensen! Och till dottern På månads dagen! Min son blev 9månader igår faktiskt 😄 

  • Kvinnan97

    förresten, då kanske det va äl flytningar du kände i ditt tidigre inlägg, man kan ju ha fertila flytningar några dagar runt äl, det Va ju den 3/12 du skrev om det 😊 så då kan det va möjligt att du har samma äl mönster igen!

    Kul att det gick toppen på resan! Nu är det inte läge för oss att resa med vår son än, (bortsett från turer vi gjort  till Finland, men det är ju inte samma sak😄) men man vet aldrig i framtiden om man reser med framtida bebis! 

  • DidoAeneis

    Men åh huuuur kul, min ägglossning borde komma i början av januari! Då kan vi ju följa varandra. Sen äre väl önsketänkande att man ska lyckas första cykeln, men jag ska fantamig ta ägglossningstest och försöka få till det ändå, trots kaotisk tillvaro!

    Just nu känns det bara sjukligt nytt att ha mens igen! Riktigt trökigt är det, även om den såklart är välkommen just nu, haha.

    Grattis i efterskott till sonen 9-månaders! De börjar bli så "stora" nu. Mysigt är det.

    God jul! Hur firar ni?

  • Kvinnan97

    Jaa! Så förhoppningsvis har vi en varsin höst/vinter bebis så här dags nästa år! 


    Jag blev sjukt taggad när mensen kom haha! Kände verkligen ?ÄNTLIGEN? haha! Så nu räknar jag ner dagar till äl, tar äl test varje dag nu från igår. Vill se om det är någorlunda regelbundet, så kanske jag hoppar äl test nästa månad om det skulle va så, jag blir lätt test tokig hehe 🙃 men man har ju varit glatt mens fri under graviditeten, inget man saknat direkt 


    Min son har faktiskt börjat äta mer mat nu, vi ammar fortfarande men kanske inte riktigt lika mycket På dagtid. Så jag tror faktiskt att mensen kom pga att han äter mer mat nu, från ingenstans började han vilja äta mer gröt och testa vår mat. Nu är han galen vid matbordet och vill testa allt! Super roligt! 
    Gjorde ni något annorlunda nu innan din mens kom? Ammar ni lika mycket Eller hade ni börjat minska ner på det?  


    God Jul! Vi har bjudit in lite släkt och vänner hem till oss för att kunna starta egna traditioner, jag är inte ett dugg sugen på åka och besöka alla så som vi gjort tidigare år, jag har skilda föräldrar och sambon har sin familj med syskon och allt vad det är, så vi har sagt att alla som vill eller är ensamma får komma till oss så bjuder vi på mat och häng hela dagen. Det är ju vår sons första jul så jag vill inte spendera dagen i en bil mellan olika familjer. så vi hoppas att det blir en mysig tradition där våra familjer kan mötas och umgås. Hur firar ni? 😊

  • DidoAeneis

    Jaaa, det får vara målbilden. Känns otroligt just nu, känner mig lite pessimistisk, men jag har blivit gravid lätt förr, så förhoppningsvis går det snabbt igen. Bara lite press att få till det särskilda dagar när ägglossning förmodligen kommer att inträffa när vi har alla fyra barn (har tre varannan vecka).... Men det ska bara gå.

    Jamen gud, skoja inte att man är taggad!! Tog mitt första äl-test igår, dag 7. Haha. Ska inte missa äl! Har du fått utslag än?? Äl den 28:e sa du, så lite tidigt än. Jamen visst, det är ju verkligen frågan om det är regelbundet direkt. Sist var det väldigt oregelbundet i början. Hade typ 21 dagars cykel vissa månader. Sen blev den lång andra, över 30. Hoppas på en kort nu, får jag äl denna vecka är vi (hyfsat) barnfria 🙈

    Alltså jag har generellt ammat mindre med detta barn, tror det var därför det gick snabbare. Inte ammat till sömns lika mycket. Och nu, ja, hon har ätit rätt bra på sistone. Avbrott för världens sjuka bara, men sen fick jag mens veckan efter, så kroppen kom väl igång innan det då. Nu är hon stormförtjust i mat, det enda som håller tillbaka oss lite är magen. Men känner inte samma "stress" nu när äl är igång ändå.

    Vi har tagit det lugnt hemma, min mamma kom på besök från min hemstad. Det är åtta timmar dit med tåg, jag orkade inte med det med två relativt små barn. Det blev väldigt lyckat här iaf - avslappnat.
    God fortsättning!

  • Kvinna1989

    Min yngsta är bara 6 mån nu och helammar, hon är inte alls intresserad av fast föda men fick nyss veta att jag är gravid. Så allt är möjligt :D

  • DidoAeneis

    Lyllos dig, grattis! Ja, jag vet folk som fått tillbaka ägglossning 6 veckor efter förlossning trots helamning, så att allt är möjligt kände jag till ☺️

  • Kvinna1989
    DidoAeneis skrev 2023-12-25 23:04:19 följande:

    Lyllos dig, grattis! Ja, jag vet folk som fått tillbaka ägglossning 6 veckor efter förlossning trots helamning, så att allt är möjligt kände jag till ☺️


    Tack! Jag är förvånad för tänkte att detta händer "bara andra" . Visste inte ens jag var gravid föräns dom tog massor av blodprov på akuten pga njusten, så blev en positiv överaskning 
  • DidoAeneis

    Oj vilken kul överraskning! Jag hade också hoppats att det bara skulle hända, utan att man fick en mens emellan. Så mycket utrymme för besvikelse nu. Jag har också kontrollbehov, så det hade varit härligt att slippa "ha koll" och planera. Vilken vecka är du i nu då?

  • Kvinna1989
    DidoAeneis skrev 2023-12-26 10:11:22 följande:

    Oj vilken kul överraskning! Jag hade också hoppats att det bara skulle hända, utan att man fick en mens emellan. Så mycket utrymme för besvikelse nu. Jag har också kontrollbehov, så det hade varit härligt att slippa "ha koll" och planera. Vilken vecka är du i nu då?


    Vecka 7 nu :)
Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning