• DidoAeneis

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Hej!

    Jag fick barn för fem månader sedan och helammar just nu. Men vi vill gärna ha syskon tätt, så jag är ivrig att få tillbaka ägglossningen. Har barn sedan innan, då tog det hela tio-elva månader! Det var dock ett magbarn, så jag ammade mycket. Hon sov även dåligt på natten, så det blev mycket amning då med. Jag hoppas ju innerligt att det ska gå snabbare den här gången, och det här barnet har inga problem med magen. Gillar mat, bajsar som hon ska och för det mesta utan problem.

    Jag vet inte riktigt vad jag vill med den här tråden... Hur snabbt kan man trappa upp maten om magen tycks hänga med hyfsat? Barnet har fått lite smakportioner, och ibland får vi ta ett steg tillbaka när det går någon dag mellan bajsningarna. Har någon något annat tips för att få tillbaka ägglossningen snabbare? Eller är det någon som sitter i samma sits som vill bolla tankar och känslor?

  • Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning
  • Kvinnan97


    Alltså jag blir bara knäpp nu med äl testen 😂 blir aldrig positivt, idag var det lite starkare igen. Kanske kroppen som försöker men misslyckas, återstår att se. 
    ska 

    Det vore skönt om vi va två som inte Har svårt att bli gravida. Jag har flera i min närmsta familj som blivit gravida bara av tanken på bebis, där bland min mamma som blev oplanerat gravid 2ggr med preventivmedel inom 2år. nu är väl fertilitet kanske inte genetiskt, men jag vill tro så. Jag inbillar mig nästan att man kanske har svårt att bli gravid när man läser i dessa forum, känns ju jätte vanligt att folk kämpar. Men det kanske är för man inte lika ofta pratar om när det är enkelt 

    god fortsättning! Äntligen januari <3
  • DidoAeneis

    Haha ja mina äl-test gör mig också mest konfunderad. Imorgon är beräknad äl, CD15 för mig, tyckte testet var starkare nu på fm idag, så jag testade på em också, men då lite svagare igen. Men min cykel är säkert längre, så jag tror absolut att jag kan ha äl senare än CD15. Jag fortsätter helt enkelt att testa.

    Jamen precis, alla i min familj har haft lätt och jag också ju hittills, så jag tror det ska gå bra den här gången med, trots att jag nu är 35 (var ju 34 sist, så...) Vi hoppas på det! Nu är jag mest orolig för att vi inte ska få till det när vi behöver! Tre lediga barn i åldrarna 4-11 här hela veckan, vakentid typ 07.00-22.30, plus bebis som sover jävligt oroligt. Det gör det svårt, haha! Men vi får låsa in oss på toa eller nåt. Sexigt...

  • Kvinnan97

    Åååh vilken opassande tajming med alla barn Hemma, typiskt! Ring någon släkting/vän som får gå ut och roa barnen en stund i pulkabacken 😉 
    Eller kanske kan ni passa på att duscha tillsammans om de andra barnen kan passa bebisen under tiden? Man vill ju gärna att göra-barn-sexet ska vara lika härligt och hett som annars, inte va så påtvingat och allvarligt , ni vet säkert vad som funkar för er, men kan föreställa mig oron att inte hinna få till det nu när det väl är dags! 



    jag är själv 26år. Var 24 När jag blev gravid med första. så jag lever väl under mina bästa fertila år egentligen. Fick lite starkare äl test igen idag. Ska testa senare i em, kan va så att man cykel också är längre än vad jag trott, haha! Återstår att se 😄 Tyckte mig dock reagera över lite känningar kring äggstockarna igår kväll. så fortsätter testa med äl sticker fram tills mensen. 

  • DidoAeneis

    Haha, ja, ofta kan barnen passa bebisen på nedervåningen medan jag måste "hjälpa" min partner med nåt på ovanvåningen. Ja, gud, en reell rädsla att inte få till det. Igår vägrade bebisen somna om efter uppvak på kvällen, men till slut så!

    Jag fick precis positivt äl-test!!! Så nu är the pressure on ännu mer. Räcker det med ikväll eller måste vi köra imorn med? Låg alltså igårkväll - vilket är viktigast att fokusera på om vi nu inte får så många chanser? Varannan dag ska väl räcka, men känns som vi kan missa den om det blir imorgon kväll. Satsar nog på ikväll definitivt. Hoppas din äl har varit, att du bara har missat toppen med testningen.

  • Kvinnan97

    Woohoo!! 
     Man säger ju att ägglossningen sker om 12-48h efter pos. så jag hade satsat på ikväll och kanske även på torsdag Om det går att få till, Spermier lever ju upp till 5dygn. så då känns det som man täcker upp rätt bra!! 


    ja jag hoppas också att jag bara har missat stegringen, men man hade ju velat ha koll på när den va ungefär så man vet att man gjort det man kan. men men! Vi fortsätter att ligga 😄

  • DidoAeneis

    Fick till det nu ikväll, haha. Skönt ungarna är rätt små ändå, så de inte fattar när jag måste gå och hjälpa partnern på ovanvåningen stup i kvarten. Får se hur det blir imorn och torsdag, men en av dagarna borde gå. Skönt att veta att man gjort vad man kunnat.


    Jag pratade med en kompis om det här, om att jag känner mig liksom pressad att få till det, och hon sa att det väl säkert är för att vi har väntat så länge på att ens få försöka liksom! Vi bestämde detta för ett halvår sen, men sen har vi bara väntat på äl. Därför känns det nästan som att vi redan har försökt i ett halvår. Men jag fattar ju att det inte behöver ske direkt bara för att jag nu äntligen fått äl, men det är iaf gött att få kliva av avbytarbänken.

    Fler äl-känningar? Tycker inte jag har så mkt alls, eventuellt lite molvärk till och från, men det är mest om jag känner efter.

  • Kvinnan97

    Fattar! Jag kan känna igen mig litegrann, men mer att verkligheten inte stämmer ihop med mina förväntningar och drömmar. Min förhoppning va att bli gravid snabbt efter förlossningen, och nu när det inte blev så, så känner jag stress till att få det så snabbt som möjligt, men för mig hjälper det att hela tiden tänka ?allt sker av en anledning? när jag känner stress och det känns bättre då. För vi gör ju allt vi kan! Vi kan inte påverka resultatet, och är det inte menat nu, så är det menat för något annat 


    nä nu har jag inte mer känningar, eller hade lite mer äl flytningar på kvällen igår. men idag ingenting. även äl testet var mycket svagare idag. vi fick till mys igår och nu tror Jag äl antingen uteblivit eller redan varit så nu ska jag försöka slappna av och försöka uppehålla mig lite tills bim, som för övrigt känns som den kan komma om 10-20dagar haha!


    Kommer du vänta in bim eller kommer du våga testa lite tidigare? ☺️

  • DidoAeneis

    Ja, det var en fin tanke. Jag brukar be sinnesrobönen när jag känner mig stressad. Haha, som idag, min förmodad äl-dag och vi har ännu inte fått till det!! Ah. Men det blir som det blir, som det är.menat att bli, du har rätt i det.

    Jag hade rätt mycket smärtor inatt och på morgonkvisten, så jag tror jag ägglossade rätt tidigt idag, och så borde ju gårdagens ligg "räcka", tycker man. Kanske får till det idag eller imorgon, men kommer inte jobba jättehårt för det. Jag har alltid fått rätt svagt positivt på BIM, så jag kommer nog att vänta till dess. Men vi får se! Har tre billiga stickor, kommer säkert testa upp alla, haha.

    Min BIM är 17:e, när är din om du nu ägglossade när du "skulle"? Kommer du testa tidigare?

  • Kvinnan97

    Har fått för mig att ligga före ägglossning ger bäst chans, be inte om källa för vet inte vart jag fått det ifrån hehe! Satt tro på att ni gjort det ni kan nu! :) 

    Jag fick också väldigt svagt på BIM, fick åka i ilfart då och köpa ett digitalt test, för sambon hade aldrig trott mig annars haha! så jag kommer nog vänta så länge som möjligt iallafall. det Känns lite rörigt nu med vilken dag det blir, men om BIM kommer när den ska så är det 12/1. men vi får se! ☺️

  • DidoAeneis

    Jaa, nu är det överstökat! Vi fick till det sent på kvällen också, så vi har verkligen gjort vårt för denna gång. Nu återstår väntan! Spännande. Hade du symtom innan plus sist? Jag hade typ bara mycket flytningar innan plus med båda barnen. Men tycker jag har mycket flytningar generellt just nu, så det är nog ej ett sånt säkert symtom längre.

    Bim den 12:e alltså!! Gud vad kul att vi får följa varandra så här ☺️ Hoppas det går direkt, vore så gött!

Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning