• DidoAeneis

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Hej!

    Jag fick barn för fem månader sedan och helammar just nu. Men vi vill gärna ha syskon tätt, så jag är ivrig att få tillbaka ägglossningen. Har barn sedan innan, då tog det hela tio-elva månader! Det var dock ett magbarn, så jag ammade mycket. Hon sov även dåligt på natten, så det blev mycket amning då med. Jag hoppas ju innerligt att det ska gå snabbare den här gången, och det här barnet har inga problem med magen. Gillar mat, bajsar som hon ska och för det mesta utan problem.

    Jag vet inte riktigt vad jag vill med den här tråden... Hur snabbt kan man trappa upp maten om magen tycks hänga med hyfsat? Barnet har fått lite smakportioner, och ibland får vi ta ett steg tillbaka när det går någon dag mellan bajsningarna. Har någon något annat tips för att få tillbaka ägglossningen snabbare? Eller är det någon som sitter i samma sits som vill bolla tankar och känslor?

  • Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning
  • Kvinnan97

    Ja utglesning känns svårt! Min son är älskar att amma, och nu även ännu mer under nattetid. han är snart7mån och vi har väl börjat med att ge honom en liten portion gröt till frukost och kvällsmål för att bara börja någonstans. 


    så det känns för oss att det kommer krävas ordentligt utfasning med amning
    aldrig haft denna längtan efter att få min mens, någonsin haha! 

    sexlusten är dock på min sida, även om tiden inte finns så hittar Vi enstaka tillfällen och jag bara hoppas att man kanske någon gång prickar ägglossningen innan första mensen, lever på hoppet! Haha Tungan ute

  • DidoAeneis

    Ja, det är segt första året att introducera maten. Det är ju krångligt också sen när de ska ha mat och man är iväg och måste ta med burkar eller klämmisar eller frukt och allt vad det är. Haha, om jag inte ville ha syskon snabbt hade jag nog låtit det ta ännu längre tid än jag gjorde sist.

    Men gött att du är sugen! Vi är också igång rejält här, och man känner typ efter dagligen om man har några symtom på antingen ägglossning eller tom graviditet. Man hoppas ju att det ska gå direkt! Men jag är ju 35 också, har alltid blivit gravid lätt, men tänker att så kanske inte är fallet nu... Kände du av din ägglossning tydligt innan? Jag undrar om man liksom kommer att märka av det nu. Jag har inte lika stor sexlust som innan, vilket jag antar beror på amningshormon, men ägglossning brukar ju få igång en, så undrar om man kommer att känna av det! Eller genom äl-smärta. Eller ägglossningsflytningar.

    Jag har drömt grejer, typ att jag mått asilla och att jag väntar tvillingar. Skitläskigt, och man framstår ju som lite galen, så jag håller det för mig själv. Har många i min bekantskapskrets som ska ha barn eller försöker, så jag har det lite på hjärnan.

  • DidoAeneis

    Min bebis är idag sex månader! Ännu absolut ingen ägglossning i sikte. Jag har dock fått tillbaka ännu mer lust, så det bådar ju gott, mindre amning, mindre prolaktin = mer lust. En nära vän berättade igår att hennes IVF-försök lyckades, så hon är nu gravid i vecka 8. Vill såååå gärna vara mammaledig med henne och ha ett barn i nära ålder. TAGG TAGG TAGG! Hoppas på senast december iaf. Då är bebisen ju...8 månader.

  • DidoAeneis

    En fråga som faktiskt kan vara intressant att få höra lite svar på är denna:

    Ni som har fått två eller fler barn och har helammat, fick ni tillbaka ägglossningen snabbare med andra barnet? Säg gärna hur lång tid det tog med första och andra.

  • Kvinnan97

    kan ej citera från mobilen, men fattar att du vill få igång verkstaden och tajma vännen, tyckte själv det va super trist att va den enda i kretsen som var gravid! 


    snart är sonen 8nån, och vi ammar för fullt! Gröt och välling funkar inte alls och han visar noll intresse för mat. men av ren magkänsla gjorde jag äl test 2dagar sen, fick utslag men ej pos. Till min för våning gjorde jag idag också och fick glad gubbe på clearblue test. 


    vet inte om jag vågar lita på att det är ägglossning på g, men här ska vi inte chansa ;) men haft lite konstiga känningar (inte alls mycket egentligen?) i tjej magen. får se om mensen dyker upp innan månads skiftet 

    är också intresserad att höra från andra ?erfarna.? så pushar upp tråden lite <3

  • DidoAeneis

    Men guuuud vad spännande! Vill veta hur det går! Symtom osv osv! Haha. Får leva genom dig.

    Ammas här med, men inte pga brist på matintresse. Återigen verkar jag ha fått ett barn som får kämpa med bajset!! Det stoppar liksom upp med mat. Det funkar, men vi kan inte bara köra på för fullt, det är uppenbart.

    Imorgon drar vi iaf utomlands, jag, mannen och bebisen. Skönt med sol och värme! Vi har barn sedan tidigare också, men de får hänga med våra ex, stackars dem...

    Och ja, vill nån annan svara.på min tidigare fråga: kör!

  • DidoAeneis

    Hur gåååår det, Kvinnan97? Nu är man bra nyfiken! Här händer inte så mycket mer än att jag börjar noja över att inte ens kunna bli gravid när äl kommer tillbaka. Vi bestämde oss för att försöka för så länge sen känns det som, när ungen var typ 2,5 månad, och så bara dröjer det och dröjer. Känns som en evighetslång väntan, och då är hon bara 7 månader nu liksom!! Kan dröja 3-4 månader till ju 😩 Vi har iaf bytt ut ett mål nu, och magen hänger med rätt bra. Men du då?? Är du gravid?

  • Kvinnan97
    DidoAeneis skrev 2023-11-22 09:39:42 följande:

    Hur gåååår det, Kvinnan97? Nu är man bra nyfiken! Här händer inte så mycket mer än att jag börjar noja över att inte ens kunna bli gravid när äl kommer tillbaka. Vi bestämde oss för att försöka för så länge sen känns det som, när ungen var typ 2,5 månad, och så bara dröjer det och dröjer. Känns som en evighetslång väntan, och då är hon bara 7 månader nu liksom!! Kan dröja 3-4 månader till ju 😩 Vi har iaf bytt ut ett mål nu, och magen hänger med rätt bra. Men du då?? Är du gravid?


    jag är mer förrvirad än någonsin! Haha! Fick som sagt innan glad gubbe på mitt äl test, hade även äl flytningar 6/11-7/11. men den 10/11 kom min mens? Blödde lite under 3dagar, ingen mensvärk, kan ha varit en annan typ av blödning? Sjukt oklart haha! men har sen dess tagit äl test varje dag utan pos. så vet nu inte om min mens kommit tillbaka eller om jag bara blödde? Och varför fick jag då positivt äl test? Förvirrad som sagt! 


    fattar känslan med att det bara dröjer! Känns som vi också bara väntar på att något ska ske. Väntan på äl är ständig och ibland känns det som man tappar hoppet. Men maten för bebis går bättre, vi ammar fortfarande mycket men sonen äter 1-2 halva portioner gröt. Och lite mer smak portioner av vår mat.


    men liten sidenote hehe, min mormor gick till en spådam i veckan som hade sagt att det är en till bebis på gång! Det gav mig hopp haha! 


    Hur var det att resa med bebis?? Hoppas ni hade en otroligt skön semester! 

  • DidoAeneis

    Men oj, vad skumt! Har du gjort gravtest?? Det kanske var en märklig nidblödning... Jag gjorde ju ett test, tyckte jag hade jättemycket flytningar och mådde illa. Negativt och sen magsjuka, haha.

    Ja, vi har väl bytt ut 1,5 mål kanske. Känns som jag ammar mindre dagtid, men istället känns det nu som jag ammar KONSTANT på natten. Vår bebis som tidigare sovit så bra sover nu sjuuuuukt oroligt. Vrider och vänder på sig mest hela natten fram till 6 då hon sover lugnt i några timmar. Sjukt jobbigt. Men men, this too shall pass.

    Jag fick lite känningar häromdagen tyckte jag, eller framför allt hade jag glajdiga flytningar och det gjorde ont vid sex. Så brukade jag känna när jag hade äl förr i tiden. Men jag har inga äl-test!! Så kunde inte testa. Förmodligen var det väl inget, jag är helt inställd på att jag måste vänta mina 10 månader igen även denna gång. Då får jag ägglossning i februari!!! Det vore såååå trist. Har en vän som fick barn i mitten på oktober, de var på sjukhuset i förrgår för att bebisen hade feber. VILL inte ha senhöstbarn, det kommer att bli sjukt direkt! Haha, har liksom fyra andra barn som springer här, varav tre åker mellan hushåll med andra barn - det är omöjligt att skydda någon.

    On a positive note så var det helt magiskt att resa med bebis! Kan verkligen hett rekommenderas - ett varmt land med precis nykrypande bebis. Så skönt att slippa overaller och sånt och bara låta bebisen utforska! Och härligt att kunna gå långa sträckor med vagn, hon var nöjd med att bara titta. 10/10, verkligen.

  • DidoAeneis

    Guuud! Mens idag, prisa herren! Min dotter blir 8 månader imorgon. Klart man direkt börjar fundera över varför jag inte blivit gravid, men det har varit mycket sjuka på sistone, så det har väl inte blivit så mycket åka av... Och jag är ju ändå 35. Men ändå! Kroppen har kommit igång! Jiho!

    Hur går det för dig, kvinnan97?

Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning