• DidoAeneis

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Hej!

    Jag fick barn för fem månader sedan och helammar just nu. Men vi vill gärna ha syskon tätt, så jag är ivrig att få tillbaka ägglossningen. Har barn sedan innan, då tog det hela tio-elva månader! Det var dock ett magbarn, så jag ammade mycket. Hon sov även dåligt på natten, så det blev mycket amning då med. Jag hoppas ju innerligt att det ska gå snabbare den här gången, och det här barnet har inga problem med magen. Gillar mat, bajsar som hon ska och för det mesta utan problem.

    Jag vet inte riktigt vad jag vill med den här tråden... Hur snabbt kan man trappa upp maten om magen tycks hänga med hyfsat? Barnet har fått lite smakportioner, och ibland får vi ta ett steg tillbaka när det går någon dag mellan bajsningarna. Har någon något annat tips för att få tillbaka ägglossningen snabbare? Eller är det någon som sitter i samma sits som vill bolla tankar och känslor?

  • Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning
  • DidoAeneis

    Går skit. Köpte ett digitalt för att få det bekräftat så att jag kunde släppa det. Inte gravid. Vad faaaan. Nu när lutealfasen var så lång! Och när ska mensen komma nu då?? Åhh, antingen kommer den för tidigt eller för sent. Vi vill ju inte att den ska komma alls! Nu håller jag tummarna för att din cykel den här månaden ordnar upp sig iaf. Själv får man gå och vänta. Inte som att det inte är tillräckligt med väntan som det är. Tror jag chillar lite nästa månad. Orkar inte försöka jaga det perfekta ligget. Vi kanske bara kör varannan dag, det SKA ju räcka.

  • Kvinnan97

    Men vad är detta??? Hur är det möjligt?? jäkla menscykel! intressant och se hur kommande dagar fortlöper för dig. samt konstigt att du får FLERA torksträck? Har du använt såna g test förut? Eller läst om andra som haft liknande med dom testen? 
    kan det va så att din ägglossning uteblev denna månad? Mycket funderingar. Jag önskar man hade ett litet laboratorium tillgängligt hemma för att kunna testa allt möjligt. perfekt att kunna gå och kolla sina värden hur man vill utan att belasta vården haha! Eller typ bara en instruktionsbok till sin kropp. 


    här är läget oförändrat än. Men alltså dessa drömmar jag har? Nästan att man börjar undra hur och varför jag drömmer så sjuka saker. Det är ändå otroligt verklighetstroget men samtidigt helt galna grejer. Det är dessutom varje natt. är helt slut. Haha! 

  • DidoAeneis

    Har typ alltid använt såna, har funkat without fail förut. Neg varit neg, pos pos. Jaaa, jag har också funderat på om äl uteblivit! Om jag inte får mens här imorgon eller så så måste det ju typ varit så? Eller att jag fått äl senare än äl-testen visat. För man kan väl bara ha typ max 16 dagars lutealfas väl? Haha ja, ett hemmalab vore inte fel.

    Alltså gud, jag har också drömt sååå mycket nu. Drömde att jag fick världens finaste plus på stickan inatt. Haha. Tji fick jag. Försökt njuta av mina barn extra mycket idag, men 5-åringen driver mig till vansinne med sina utbrott, och så har ju jag varit deppig i mig själv, så det blev en riktig skiteftermiddag. Men men, imogon tar jag nya tag.

  • DidoAeneis

    Nu kom mensen!! Ackompanjerad av en jävla mensvärk, så börjar nästan tro att det kanske var ett befruktat ägg som försökte hänga sig kvar ändå... Aja, onödigt att spekulera allt för mycket. Skönt att cykeln börjar om!

  • Kvinnan97

    Trist!! Men då välkomnar vi en ny cykel! Din cykel va ju dock bättre denna gång, iallafall i en fertil synvinkel. det går ju åt rätt håll! 

    åh va otajmat med påsklov hehehe kul för barnen och er i stora drag, men kanske inte perfekt för att göra behisar! 


    vi har kört några dagar med endast en amning vid 06 nu. Dagarna går superbra. Men han vaknar 04.30 nu och vägrar sova om han inte får amma. Inatt fick han äta allt möjligt. men va inte nöjd. får nog sova på soffan några nätter snart. men tuttarna har återställt sig till vanligt och tycker att det knappt finns mjölk kvar. Tar en evighet tills mjölken rinner ner När han ammar. och Hade nästan inga tuttar innan graviditeten och hade nästan hoppats på att dom va här för att stanna. Men nääää dom drog sig tillbaka haha! fan 

  • DidoAeneis

    Jaa, man får se det så. Haha, det är så lustigt, första dagen som jag inser att jag inte är gravid går allt i moll och jag tänker det kommer aldrig aldrig gå. Men redan dagen efter känner jag mig typ skithoppfull! Varför skulle det inte gå nästa gång, liksom? Skumt hur kropp och hjärna fungerar.

    Jaa, att sova "borta" är nog inte så tokigt. Även om det blev lite kärvt när jag flyttade tillbaka in igen, så tror jag absolut att det underlättade att vi båda två visste att hon "klarade sig" utan tutte. Mentalt liksom. Så länge han äter bra på dagen bör det ju inte vara nåt problem egentligen. Men sen är det ju en stor trygghet. BVC pratade ju om att ersätta med nåt annat, snutte typ. Funkade inte här, men kanske funkar hos er. Mitt första barn började pilla på bröstvårtorna när jag slutade amma. Det var jävligt drygt, men i fertilitetssyfte är det kanske bättre än amning iaf 😂

  • Kvinnan97

    Ja man är ju duktig på att anpassa sig efter situationen man befinner sig i tycker jag. Man vet ju att man kan bli gravid, frågan är ju bara när. Det är nog kanske Tuffare för dom som aldrig ens fått till en graviditet. Nu går ju jag i väntans tider, och min hjärna ballar ur, känner efter ganska mycket nu efter mens symtom, spänningen är på topp över Hur min lutealfas kommer bli denna månad. vill såååå inte få min mens nu till helgen. Kommer jag förbi söndag utan mens så är varje dag en vinst! 

    jaa alltså sonen tar ju napp! Han älskar sin napp mer än allt. Men den ser Han inte som något substitut till tutten, och har försökt sen han föddes att ha någon snutte eller nalle, men han ratar allt! Vi Ska testa någon helg framöver att jag sover på soffan. Alternativt om vi nyttjar utlandsresan tilll att sluta helt. Det är ju bara 1 amningstillfälle så hur svårt kan det va!! 


     

  • Kvinnan97

    Hur känner du till framöver? tänkte du börja tempa för att ha bättre koll på äl? Eller vill du försöka va chill än så länge? 

  • DidoAeneis

    Jaa, det är ju väldigt skönt. Det bör gå, när kroppens hormoner är i balans igen. Känns dock som att det ska till ett mirakel för att det faktiskt ska bli barn, herregud, allt som ska klaffa.

    Jaaa, torsdag idag ju. Så äl+8 är för dig på...söndag? Hoppas hoppas verkligen att mensen håller sig borta så där till slutet av nästa vecka! Hur känns det i kroppen?

    Nä, man får nog bara ta några nätter då ungen kanske är vaken nån timme mellan 4 och 5, men efter ett kort tag vänjer han sig nog. Alltså gud, lite "hårt" låter det kanske att de ska vänja sig av med en trygghet, men jag måste säga att jag är supertacksam för att vi slutade så här "tidigt" ändå. Nätterna är sjuuuukt mkt bättre 🙏

    Själv tycker jag väl bara att tiden går fööööör långsamt. Den här väntan är trökigast, särskilt när man har mens också. Hatar mens. Börjar testa på cd13 som vanligt, hoppas äl är så regelbunden som den varit hittills. Men jag börjar ju jobba om tre veckor, försöker ändå kräma ur det sista av ledigheten. Synd inte vädret hann bli lite bättre.

Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning