• DidoAeneis

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Hej!

    Jag fick barn för fem månader sedan och helammar just nu. Men vi vill gärna ha syskon tätt, så jag är ivrig att få tillbaka ägglossningen. Har barn sedan innan, då tog det hela tio-elva månader! Det var dock ett magbarn, så jag ammade mycket. Hon sov även dåligt på natten, så det blev mycket amning då med. Jag hoppas ju innerligt att det ska gå snabbare den här gången, och det här barnet har inga problem med magen. Gillar mat, bajsar som hon ska och för det mesta utan problem.

    Jag vet inte riktigt vad jag vill med den här tråden... Hur snabbt kan man trappa upp maten om magen tycks hänga med hyfsat? Barnet har fått lite smakportioner, och ibland får vi ta ett steg tillbaka när det går någon dag mellan bajsningarna. Har någon något annat tips för att få tillbaka ägglossningen snabbare? Eller är det någon som sitter i samma sits som vill bolla tankar och känslor?

  • Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning
  • DidoAeneis

    Ja, kanske är hela apparaten som tar tre månader att påverka. För jag trodde ej amning påverkade äggkvaliteten. Men kanske det också.

    Guuud, kvinnan!!! Jag har märkt av lite äl-flytningar här, men det brukar jag ju ha rätt långt innan. Så tog jag mitt första äl-test idag, cd13. Positivt!! Tycker jag! Säg du! Ska ta ett nytt här ikväll och se. Men sjukt! Vi har legat på bra och får ligga idag och imorn då. Barnfritt idag, det var ju skönt. Bara en dag kvar sen. Väldigt skönt! Men som sagt; lite oklart om positivt. Men myyyycket äl-flytningar idag.

  • DidoAeneis

    Testade igår kväll igen (fortfarande rätt starkt), men nu på morgonen blev det max max utslag. Brukar vara typ 12-24 h från det för min del. Förmodligen äl nån gång ikväll eller inatt då. Ett ligg ikväll så är äl avklarad för denna gång! Gud vad skönt. Sen sätter nästa väntan igång.

    Hur går det för dig nu? Mensen över, den dryga väntan till äl. När börjar du testa? Ni får ju verkligen vara försiktiga denna gång då, så det inte blir en liten julklapp 🙈 Hur går det med amningsfriheten? Fortfarande bra?

  • DidoAeneis

    Jag kommer dock att testa imorgon igen, cd15, bara för att se att lh minskar igen, nu när det blev så konstigt. Men äl förmodligen cd14! Asnajs!

  • Kvinnan97

    va skönt att få äl överstökat!!! 

    amningsfriheten har gått strålande! Sonen trycker ner händerna innan för min tröja bara men nöjer sig med att klappa på tuttarna. Dock har jag nog fått lite mjölkstockning eller något i ena bröstet. En hård knöl har kommit iallafall som inte ger med sig. Försökte släppa ut lite mjölk i duschen igår men får nog göra samma ikväll också. Suck 1år av amning coh aldrig haft problem tills nu

    jaa det blir nog en blandning på svårt coh lätt att hålla sig undan sex denna månad. Har en svullen körtel där nere precis vid infarten som jag upptäckte igår. känns inte super kul. Men tackar för tajmingen. Blir inte jätte sugen på att föra in något där förrän jag vet om det är ofarligt eller känsligt. Känns spontant som att jag inte ska utsätta området för onödiga påtryckningar heheh. Dock kan det va så om äl kommer när  den brukar så kommer det ske under vår resa. men annars borde den väl komma nästa vecka, så lite blandade känslor för äl denna månad. men jag LÄNGTAR ihjäl mig för att få sätta igång verkstaden. en graviditet känns ju orimligt långt bort när man inte försöker.
    kommer börja testa i helgen, typ söndag, får se. Måste iallafall ha lire koll denna månad 

  • DidoAeneis

    Skönt att det fortfarande går bra! Jaa, min unge har också börjat försöka ta på brösten, mest nattetid. Tror jag måste sova med nåt över dem ett tag nu igen. Vill INTE att de ska bli snuttisar. Med förra barnet fick jag sova med silvertejp på tuttarna läääänge. Drygt med lite stockning, men jag hade också lite bekymmer ett bra tag efter avslut. Ja, lite smärta och ont sådär. Men så bara slutade det plötsligt. Men ja, nog bra att handmjölka lite.

    Jaa, det var ju tur i oturen att körteln är inflammerad just denna månad då. Även om sånt där aldrig är kul förstås. Men fattar att ni är sugna på att köra igång nu igen. Hoppas denna månad går fort! Gör den säkert, så härligt med våren ju. Ska bli 13 grader här i helgen. Och reser ni bort blir det ju ännu ljuvligare förstås! Hoppas äl håller sig borta under semestern 🙈

  • Kvinnan97

    Hur såg äl testet ut idag? Är äl officiellt över? jag håller tummarna att detta går hela vägen nu!! 


    jaa våren är så välkommen! tittade nyss ut, här kom det lite snö alldeles nyss. Tröttsamt! Men det va nog bara en tillfällighet, i hope. 


    jag använder sambons tröjor på natten och lär göra det ett tag till. Sonen vill gärna ligga på mitt bröst och sova så jag tar inga risker än haha! 

  • DidoAeneis

    Ja, testet var negativt idag, så jag antar att allt har gått som det borde! Äl kom och gick och guldägget blir befruktat lagom till påsk 🙏 Vi manifesterar det nu.

    Sjukt vilken väntan det har varit. Vi började liksom prata om det här när vår bebis var tre månader. Det är alltså snart nio månader av hopp och förväntningar. Även om vi ej har försökt så länge, så gör all denna väntan att det känns som det.

    Ska bli spännande att se om din äl kommer snabbare denna månad! Var är du i cykeln på söndag då? Bara så du inte missar den nu, bara för att du är så van vid att den kommer lite senare. Som jag nästan gjorde, haha. Nu låg vi ju ändå rätt regelbundet iom att vi var barnfria förra veckan, men tänk om jag missat den. Tyvärr börjar jag undermedvetet planera för nästa månads försök redan (det ska ju inte bli något!!!) och funderar över när jag måste börja äl-testa... 🤦?♀️

  • Kvinnan97

    Håller med om att det känns som vi försökt i en EVIGHET. oändlig väntan inför något konstant. Men tänk vad mycket vi lärt oss hittills! men såklart hade vi ju kanske valt en bebis i förstahand före kunskapen inför det. Men men! 


    alltså jag är på CD14 på söndag, du har rätt, kanske borde börja testa redan imorgon, CD10. Fick pos äl på CD24 sist. är tacksam att jag köpte mitt 100pack med äl test haha! Det har gått åt en hel del? 

    paus! Nej nej stop! planera inför kommande dagar med eventuella symtom/känningar!Sen planerar vi inför testdag! Och sen planeras det för kommande månad. Vi är inte där än!!!!! 


    nu manifesterar vi att det blir en bebis denna gång! heja heja! 

  • DidoAeneis

    Jaa. Och så skönt att vi inte har varit ensamma på resan! Vi har ju hängt ihop länge nu, fan.

    Jaa, låter bra med lite tidigare teststart. Eftersom du inte har ammat kanske äl kommer mycket tidigare. Hoppas det. När brukade du ha äl före barn?

    Haha jag veeet. Men känns liksom så osannolikt att det plötsligt skulle ta sig. Varför denna gång liksom? Fattar inte det här med graviditet. Tycker att det antingen borde gå varje gång eller aldrig. Kan inte förstå varför det plötsligt skulle gå när det inte gått tidigare.

  • Kvinnan97

    Jaa! man kan nästan likna detta som brevvänner haha! Alltid spännande att komma in här och se att du skrivit. uppskattat som fan oavsett att ha dig att bolla med!

    alltså innan sonen så hann jag bara testa med äl stickor den cykeln som jag blev gravid. Sen innan har jag mer haft ett hum om när äl varit då jag inte gick på några preventivmedel innan Utan vi körde säkra perioder utifrån gissningsleken, typ. Men lutealfasen var väl regelbunden med kanske 12-16dagar. aldrig haft en cykel längre än 32 dagar så länge jag haft någon typ av mens app. 

    börjat testa äl idag, uppdaterar när det börjar stegra sig. 


    hur mår du? Hur har det gått med uppkörningen?

Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning