• DidoAeneis

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Hej!

    Jag fick barn för fem månader sedan och helammar just nu. Men vi vill gärna ha syskon tätt, så jag är ivrig att få tillbaka ägglossningen. Har barn sedan innan, då tog det hela tio-elva månader! Det var dock ett magbarn, så jag ammade mycket. Hon sov även dåligt på natten, så det blev mycket amning då med. Jag hoppas ju innerligt att det ska gå snabbare den här gången, och det här barnet har inga problem med magen. Gillar mat, bajsar som hon ska och för det mesta utan problem.

    Jag vet inte riktigt vad jag vill med den här tråden... Hur snabbt kan man trappa upp maten om magen tycks hänga med hyfsat? Barnet har fått lite smakportioner, och ibland får vi ta ett steg tillbaka när det går någon dag mellan bajsningarna. Har någon något annat tips för att få tillbaka ägglossningen snabbare? Eller är det någon som sitter i samma sits som vill bolla tankar och känslor?

  • Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning
  • DidoAeneis

    Haha, jag har ju 21 äl-test, hade kunnat skicka dem? Kan man skriva privata meddelanden här 🙈

    Jag tycker man glömmer illamåendet så snabbt! Alltså jag ville typ dö sist, det minns jag. Sa att jag aldrig skulle göra om det. Tji fick jag. I övrigt har jag rätt mycket molvärk till och från. Livmodern växer, antar jag. Annars inget speciellt.

    Okej, det bär av hemåt alltså. Jag har klarat första jobbveckan med alla barn här hemma - det har gått över förväntan, så jag känner mig riktigt taggad inför våren!

  • DidoAeneis

    Coolt med ett syskon så tätt! Är ni tajta idag också? Själv har jag sex år till mitt närmsta syskon, och min äldsta syster är 12 år äldre än jag. Men vi är typ bästisar nu, haha! Hon som är så sjukt insatt i mina gravplaner. Hon gladare än jag nu 😂

  • DidoAeneis

    Blödde efter sex nu. Gjorde det mellan typ vecka 6 och 16 sist, så jag vet ju att det förmodligen är samma grej nu, bara att det kom tidigare pga ännu skörare slemhinnor denna gång (detta VET jag ju, kunde ju inte ens ha menskopp). Ändå inte så ball 😅 Man vill liksom inte se blod från fiffi när man är gravid. Men men. Med största sannolikhet - ingen fara.

  • Kvinnan97

    Ingen aning om man kan skicka pm, försökte klicka runt och på ditt användarnamn men får endast upp en fel sida typ! Så vet inte riktigt, köper dom gärna av dig. testa om du på något vis kan skriva till mig? 

    Jag minns så starkt hur varmt dusch vatten va någit som triggade mitt illamående rejält hahah! 


    Gud va skönt med en bra start med jobb och alla barnen! Det Låter som allt flyter på fint hos er!
    såå skönt att va hemma! Vårt flyg vart super försenat så vi kom hem typ 4 inatt. känner mig nästan bakis idag

    oj vilka utspridda åldrar haha! Syskon är ju verkligen livets vänner! min bror och jag va tjata många år, sen under tonåren blev det väl naturligt att vi gixk vår egen väg. Men nu när sonen kom så har vi blivit närmare igen, han tycker det är så kul att va morbror! 


    skönt ändå att graviditeten följer samma mönster, det känns som ett bra tecken!! Även om blod suger i alla bemärkelser. 


    för övrigt är jag på äl+7 idag. Så det är nu det börjar bli spännande! Ingen känsla än att mensen skulle va på g. 

  • DidoAeneis

    Jag skickade ett meddelande till dig nu, tror jag.

    Jaaa, och alla lukter. Stekos. Herregud. Men nu längtar jag! Det jag kände på morgnarna i några dagar har släppt. Men inget mer blod eller nåt, så jag antar att allt går som det ska. 4+6 idag, tiden fortsätter att snigla sig fram 😅

    Åååh drygt med försening, men skönt att vara hemma! Är ändå gött att komma hem dit man har sina rutiner. Och sååå spännande med äl+7 idag. Minst 4 mensfria dagar till tycker jag vi hoppas på.

  • Kvinnan97

    Det kom fram! Smidigt! 


    wow tänk ändå, starten på en ny resa! Helt otroligt! minns att jag tyxkte första trimestern gick sååå långsamt, sen gick det snabbt och sen sista 3månaderna va Såå sega med. 4+6 är bättre än noll! 


    ja jag känner mig väldigt hoppfull med att mensen håller sig undan nu. Det glädjer mig! 

  • DidoAeneis

    Jaa, känns så sjukt. Tänk om det skulle vara en pojke!! 🙈 haha. Men ställer in mig på flicka. Inte för att jag skulle bli besviken för det, men vore så skoj att få avsluta med en grabb! Också för balansen i familjen som sagt (just nu två killar och fyra tjejer).

    Ja, men nu är det väl första helt amningsfria cykeln för dig? Då borde ju lutealfasen förlängas! Alltså jag blev ju gravid min första amningsfria! Så din borde skärpa sig också, tycker man.

  • Kvinnan97

    Det är ju en 50/50 chans! oavsett vad så blir det ju perfekt! Hur känns det att detta är sista graviditeten? Om ni inte bestämmer er för en till sen dvs. 


    jaaa första cykeln, hoppas på samma resultat som för dig hehehe men är ödmjuk över att det även kan ta tid! Men shit va skoj om det funkar nu!!!!

  • DidoAeneis

    Vet inte om det är 50/50 för mig, som redan har två flickor. Tror oddsen ändras lite då. Kommer från en släkt med extremt mkt flickor, så jag nästan förväntar mig en till. Har redan namn uttänkt, tror jag 😅 Alltså det känns rätt skönt. Vill ha tillbaka min kropp nu och "gå vidare" med mitt liv. Komma igång med jobb ordentligt och så. Sen äre klart att det säkert kommer att kännas som man är uttjänt som kvinna efteråt, vad ska jag duga till om jag inte ska ha fler barn liks. Men när jag separerade från äldre barnets pappa var jag övertygad om att det bara skulle bli ett barn för mig, så jag är helt lyrisk över att det blev tre! Wow! Blir icke fler, min partner kommer att ha fyra och vara (nästan) 44 år när denna unge kommer, så han är mycket nöjd och kommer att sterilisera sig efter den här. Jag kommer också att vara sååå nöjd! Jiho!

    Ja, klart man kanske tänker att du kommer att vandra samma väg som jag, men ja, vi får vara liiiite ödmjuka. Det är ju helt sjukt vad mycket som ska klaffa för att det ska gå vägen, det har jag verkligen insett den här våren.

  • DidoAeneis

    Guuud, Kvinnan, har gjort nåt lite busigt nu. Har lovat min syrra att inte testa mer, och jag har ju inga fler test. Men det skulle bara vara så najs att få 3+ på veckoindikator typ imorgon (5+0), så jag köpte ett clearblue idag. Sen läste jag lite om det på fl och såg en massa som inte fått 3+ förrän senare i vecka 6 eller tom i vecka 7, så nu ångrar jag mig lite 😅 Får se hur jag gör...

Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning