• DidoAeneis

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Hej!

    Jag fick barn för fem månader sedan och helammar just nu. Men vi vill gärna ha syskon tätt, så jag är ivrig att få tillbaka ägglossningen. Har barn sedan innan, då tog det hela tio-elva månader! Det var dock ett magbarn, så jag ammade mycket. Hon sov även dåligt på natten, så det blev mycket amning då med. Jag hoppas ju innerligt att det ska gå snabbare den här gången, och det här barnet har inga problem med magen. Gillar mat, bajsar som hon ska och för det mesta utan problem.

    Jag vet inte riktigt vad jag vill med den här tråden... Hur snabbt kan man trappa upp maten om magen tycks hänga med hyfsat? Barnet har fått lite smakportioner, och ibland får vi ta ett steg tillbaka när det går någon dag mellan bajsningarna. Har någon något annat tips för att få tillbaka ägglossningen snabbare? Eller är det någon som sitter i samma sits som vill bolla tankar och känslor?

  • Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning
  • DidoAeneis

    Men skoja inte. Varför nojar man alltid så där? Tänker typ: åh jag kanske inte ens fick ägglossning, fan jag borde tempa osv osv... Kan man inte bara njuta? Jag nojar emellanåt nu också, men jag tänker: jag blöder inte - allt är bra. Det får man ju ändå utgå ifrån. Och det är ju toppen att du inte har fått mens än! MÅSTE ju bero på att du slutat amma. Min lutealfas blev ju jättelång första månaden där. Goda förutsättningar för en bra miljö för ägget!

    Jag veeeet såååå mysigt med en sån där liten lagom kula på sommaren. Så kan man ta tjockismagen på hösten. Skitårstid ändå 😅 Imorn fyller min dotter ett. Sjukt att jag är snart 6 veckor gravid. Shit asså.

  • Kvinnan97

    Hallå!!! 


    Kom kyss hem, kände fuck it, jag kan köpa fler, och tog precis mitt sista g-test. 


    säg till mig att jag inte se i syne?

  • DidoAeneis

    Men alltså jaaaaaa!!! Hahaha åh jag dör!! Va?? 😂😂😂 Hahah... So much för att undvika en julbebis!! Hur känns det? Vad tänker du?? Berätta allt!

  • Kvinnan97

    Alltså jaaa haha! Finns ju säkert en liten chans att det ägget släppte lite senare än jag trodde och där kom ett stimm med 500 miljoner spermier. haha!

    det blir som det blir! jag har ju haft mellan 32-36 dagars menscykel så räknar jag på typ 33dagar och min senaste mens så är bf 27/12. Sonen  föddes 9 dagar efter bf så allt kan ju hända. Känner väl lite oro oxh stress över att det blir där runt jul. Men det är något jag får hantera. En bebis är ju såklart välkommen!

  • DidoAeneis

    Okej, förmodligen ligget efter äl då. Fan vad coolt! Här har vi detaljplanerat alla ligg, och så bara händere! Gött att slippa stressa runt sånt 😂

    Okej, så kan ju bli januari då. Guuuud vad spännande och roligt! Att vi får följas åt också. Shit asså, vilken saga. Allt händer verkligen av en anledning. Grattis!!!

  • Kvinnan97

    Tack!! Ja det blir nervkittlande dagar där i december för att se om det ens blir en 2024 bebis haha! Oavsett när så blir det nog bra! 

    Jaaa och jag som va sååå redo att sätta igång så fort mensen kommit och gått! Vi får verkligen göra hela denna resa side by side, från ligg till förlossning! coolt!

  • DidoAeneis

    Jaa! Nu fick vi inte ens veta hur lång din lutealfas var 😂 Tyckte väl det var lite konstigt att den gick från 8 till 12 dagar! Vad sa din partner? Chockad?

Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning