• DidoAeneis

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Hej!

    Jag fick barn för fem månader sedan och helammar just nu. Men vi vill gärna ha syskon tätt, så jag är ivrig att få tillbaka ägglossningen. Har barn sedan innan, då tog det hela tio-elva månader! Det var dock ett magbarn, så jag ammade mycket. Hon sov även dåligt på natten, så det blev mycket amning då med. Jag hoppas ju innerligt att det ska gå snabbare den här gången, och det här barnet har inga problem med magen. Gillar mat, bajsar som hon ska och för det mesta utan problem.

    Jag vet inte riktigt vad jag vill med den här tråden... Hur snabbt kan man trappa upp maten om magen tycks hänga med hyfsat? Barnet har fått lite smakportioner, och ibland får vi ta ett steg tillbaka när det går någon dag mellan bajsningarna. Har någon något annat tips för att få tillbaka ägglossningen snabbare? Eller är det någon som sitter i samma sits som vill bolla tankar och känslor?

  • Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning
  • DidoAeneis

    Första gången kräktes jag varje morgon. Mådde då ofta lite bättre resten av dagen. Andra gången kräktes jag inte men mådde illa konstant. Blir väldigt spännande att se hur det blir den här gången!

    Åååh vad mysigt att inte kolla kön innan. Jag har en dröm om att inte göra det den här gången, men jag är så jävla nyfiken av mig att jag säkert inte kommer att kunna låta bli att titta. Vet ju hur en snippa ser ut på ultraljud nu, så jag kommer att snappa upp de där tre strecken direkt 😂

    Woho, fyfasen vad gött, Kvinnan! Mens tidigast till helgen tycker jag. Sen kommer du säkert bli gravve direkt. Guuud vad jag längtar till din nästa cykel!

  • Kvinnan97

    haha åh, alltså det där illamåendet är ju inte kul, hoppas att om det kommer att det inte blir så långvarigt! 


    det va otroligt spännande att inte veta könet, och en magisk upplevelse jag aldrig glömmer under förlossningen, att efter en evig väntan få veta. Det va så fint! vi sa till innan ultraljuden att vi inte vill veta, så dom bad oss blunda när dom kollade nära Könet för att vi inte skulle se något alls, så det gick jättebra för oss! 


    äl+10 idag och inga känningar. drömde dock inatt att jag fick mens haha! men wow vilken förbättring från förra månaden! Jaaa! Ska bli sååå kul att se hur kommande månad blir! 

  • DidoAeneis

    Jaa, förstår att det måste ha varit häftigt!

    Men guuud, jag har också drömt så hemska drömmar om att jag börjar blöda. Eller typ tar test och får neg. Hoppas allt står rätt till där inne. Så sjukt att man bara får förlita sig på att kroppen vet vad den ska göra liksom.

    Alltså shit, det går ju riktigt bra det här! Håller den sig borta idag också? 10-11 dagar ska ju absolut räcka som lutealfas!

  • Kvinnan97

    Men nej va stressiga drömmar!usch

    fick hem på posten idag! Tack återigen! än ingen mens! Ja men eller hur, har också läst att 10-11 är okej! Idag har jag bara varit väldigt trött, men inga mens känningar än. blir Såå glad! 

  • DidoAeneis

    Jag med, så härligt!

    Själv går jag omkring och känner ingenting 😂 Lugnet före stormen, hoppas jag. Har läst tillbaka hur det var i 5+3 sist, då skrev jag att jag kände mig helt ogravid, piggare och starkare än nånsin. Haha. Så allt går väl enligt plan.

  • Kvinnan97

    Fint med en mjukstart på graviditeten!! känner Du dig även piggare nu? Jag minns min första veckor som nästan dränerade, va sjukt trött! Men jag slutade med koffein, ett tag I samma veva, kan ju varit det också haha 

    ingen Mens än. helt otroligt! heja heja! 

  • DidoAeneis

    Men alltså... Haha. När låg ni senast innan äl då? 🙈 Väldigt trött... Oavsett fantastiskt! Vadå, så om mensen skulle komma imorgon är det 11 dagars lutealfas?? Helt magiskt ju!

    Ja, med första barnet var jag också sjuuuukt trött. Med andra var jag tvungen att vara igång mycket mer och höll mig därför piggare. Men just nu är jag inte så jävla pigg, haft en vecka med låååånga dagar, jobb och sen MC i 1,5 h efteråt två dagar. Och idag slutade jag jobba sent. Sjukt att vara inne i det racet. Men det går jättebra! Nästan lite synd att jag inte ska få jobba där så länge innan jag går på föräldraledigt 😅

  • Kvinnan97

    Vi låg 6 dagar innan äl. Och typ 3dagar efteråt. Så tror ändå risken är rätt liten att det är en graviditet, har ett gtest hemma men vill inte slösa det haha! Jag tror mensen kommer när som! är på äl+11 idag
    så mensen är välkommen!

    kul att det går bra!! Hur ser anställningsformen ut? Är det tillsvidare, eller har man kontrakt på x antal mån/år? Stökigt att behöva hitta nytt jobb om man nu hittat något man trivs på dvs 

  • DidoAeneis

    Ja nä, då ska det vara en superspermie 😅 Aja, men hoppas den kommer till helgen då typ!

    Ja, tillsvidare - såååå gött när jag förhoppningsvis kommer dyka upp med en bula i augusti, när terminen startar igen. Hoppas jag kan dölja det nu fram tills vi slutar i mitten på juni (då är jag i vecka 13 typ). Känner bara att jag sviker teamet, jag hoppar ju in för en kvinna som har stökat och varit sjukskriven till och från läääänge. Och så ska jag vara borta snart också. Men men. Så är ju livet.

  • Kvinnan97

    Ja, äl+12 nu och det slog mig att tänk om det är något annat som bråkar nu, och därför kommer inte mensen. Haha, typ som att jag bara inte kan acceptera att det kanske är bra denna gång. 


    ja så är ju livet! Jag hoppas dom tar emot det bra! Du är ju inte hon. tänk att du ska få leva med en liten baby dump I sommar! Såå mysigt!! 

Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning