• DidoAeneis

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Hej!

    Jag fick barn för fem månader sedan och helammar just nu. Men vi vill gärna ha syskon tätt, så jag är ivrig att få tillbaka ägglossningen. Har barn sedan innan, då tog det hela tio-elva månader! Det var dock ett magbarn, så jag ammade mycket. Hon sov även dåligt på natten, så det blev mycket amning då med. Jag hoppas ju innerligt att det ska gå snabbare den här gången, och det här barnet har inga problem med magen. Gillar mat, bajsar som hon ska och för det mesta utan problem.

    Jag vet inte riktigt vad jag vill med den här tråden... Hur snabbt kan man trappa upp maten om magen tycks hänga med hyfsat? Barnet har fått lite smakportioner, och ibland får vi ta ett steg tillbaka när det går någon dag mellan bajsningarna. Har någon något annat tips för att få tillbaka ägglossningen snabbare? Eller är det någon som sitter i samma sits som vill bolla tankar och känslor?

  • Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning
  • DidoAeneis

    Skönt att kalaset är överstökat nu iaf! Hoppas du fick sova bättre i natt. Det där med sömn, alltså... Min stora unge vaknade 5.30 de senaste fyra dagarna hos mig, så nu i natt skulle jag ääääntligen få sova ut. Nä, då är bebisen vaken en timme mitt i natten, mycket missnöjd. Och vaknar sen 6.30 ändå. Man får vila när man är död, typ.

    Ja, man vet ju knappt nånting om mannens reproduktion, känns det som. Men min nuvarande partner har säkert power sperm, han är en sån där okomplicerad typ, haha, så jag tror att eventuella problem handlar om min hormonella balans just nu. Tror faktiskt inte så mycket handlar om ålder i mitt fall ens, visst att jag är 35, men vi har bra ägg i min familj. Aldrig varit nåt problem att bli gravid liksom. Men ingen har försökt så här nära en förlossning, så förmodligen handlar det om det.

    Jag börjar ju så sakteliga närma mig äl nu, typ en vecka kvar, och den där lilla gnagande ångesten börjar komma. Ska bli skönt när det är över.

    FAAAAN för mens!! Kom den??? Men ändå - en dags längre lutealfas denna gång då? Och så en dag längre nästa månad, och sen är du på "normal" längd ju! Behöver inte vara 14 dagar. Räcker väl med 11. Bra med kortare cykel också, haha. Min blev ju skitlång nu denna gång, 30 dagar. Kräks, väntan väntan väntan.

  • DidoAeneis

    Fast iofs, om äl fortsätter komma så sent för dig, så blir det ju ändå en rätt lång cykel. Men du, är med i en annan grupp här, där vi snackade amning. Det är en kvinna som har 7 barn som sa att hon alltid fått lov att sluta amma helt för att bli med barn igen. Så frågade jag hur lång tid det tagit att bli gravid efter amningsstopp. Då sa hon att så länge hon ammat har hon haft oregelbunden cykel, sen har det tagit 1-2 månader för cykeln att fixa till sig, och efter det har hon blivit gravid snabbt (iaf som ung, hon är äldre nu). Hoppas din cykel också fixar till sig nu när du slutat amma. Min har jag inte så mycket hopp för, jag har alltid haft rätt oregelbunden cykel, haha. Men jag har ju lyckats bli gravid ändå så.

  • Kvinnan97

    Ja det finns gott om tid för vila när man är död! 


    Skönt med okomplicerade typer! Jag är en ganska komplicerad individ påtal om hormoner? Har ju sagt tidigare att jag är ganska sentimental lagd. Att vara just det, plus ha mens är inte en favorit-kombo. Sambon har Tappat bort ett viktigt smycke för mig, tappat bort som att det finns inte kvar mer. det är billigt skräp som inte längre säljs. Men som jag Burit i över 10år. och jag som relativt ung fortfarande innebär ju detta att jag haft den i hela min vuxna livstid. Det va en present från min pappa. Och det har varit med Från tonåren, genom heartbreaks, lyckliga stunder, vinster, begravningar, förlossning, skolavslutningar, studenten, ja you name it. Sonen har lekt med det under hela sin amningstid Från att han lärde sig lyfta på armarna. Har typ nästan aldrig behövt ta av det. Och nu är det bara borta. Och tårarna SPRUTAR när jag tänker på det, och haha ja men får skratta åt eländet. För det är ju bara ett billigt skräp. Men det va mitt billiga skräp. </3 

    Aah tack för att du delar med dig Om det, ja 1-2mån vore ju PERFEKT! Då har vi ju sagt att vi kör igång igen! men fattar att det kan ta ett tag. 7 ungar är imponerade, där har vi en säker källa på vad denna tråd handlar om! känns så märkligt på något vis att vi två hamnade i denna tråd och upplever typ samma issues. Tänker att då är det väl kanske mycket vanligare att det är svårt att bli gravid vid amning, än vad man kan läsa om på tex 1177 och alla möjliga sidor när man googlar runt. tycker man bara läser om dom som blev gravida trots amning. 


    min cykel blev 32dagar denna gång, så längst hittills! men Som sagt en längre lutealfas är en vinst, även om det bara blev en dag längre.

    Ja jag tycker ändå veckorna springer iväg lite nu. det som går segt är just dagarna innan positivt äl Test. Hoppas du kan hålla undan stressen och ångesten så gott det går inför äl. Det är vad det är och blir vad det blir. 


    nu ska jag försöka sörja mitt smycke och ta mig vidare från det haha. Trauma 

  • DidoAeneis

    Men ååååh. Jag har också ett långtidssmycke, från konfirmationen, så över 20 år gammalt nu. Trots att jag INTE är sentimentalt lagd skulle jag nog bli lite ledsen om nåt hände det, har aldrig tagit av det heller typ. Förstår verkligen, satan också. Men ja, det är ju bara en sak, så man får väl bryta ihop och gå vidare. Jag har märkt mycket tydligare svängningar i måendet genom cykeln nu efter detta barn. Har aldrig märkt av PMS eller extra kåt runt äl eller nånting, men nu är det så sjukt tydligt alltihop. Gillar det inte, så jag hoppas att det lägger sig igen efter ytterligare ett barn 🙈

    Jamen eller hur, det är ju typ omöjligt att hitta info om hur det är att försöka bli gravid trots amning!! Står bara: var försiktig - du kan bli gravid trots att du ammar. Tydligen inte!!! Puckon. 1177 borde upprätta en sida för de som faktiskt vill bli gravida när de ammar också. I den andra gruppen jag skriver i är det liksom de som har försökt länge (typ ett år) men som har delammat hela tiden. Nu har jag informerat dem om att det kan vara en bra idé att sluta iaf, så jag hoppas att de lyckas nu snart.

    Skönt att en av oss tycker tiden går snabbt iaf, haha. Nämen det gör den väl också, men... Äh, jag vet inte, varje dag när man räknar ner mot BIM känns liksom evighetslång, men samtidigt rinner tiden en ur händerna på nåt sätt. Månaderna går och går. Vi är snart i april liksom. Trodde verkligen inte det skulle dröja så här lång tid efter att äl väl kommit tillbaka. Tokigt.

  • Kvinnan97

    försöndrades din mens något efter du slutade amma? Jag har blödigt MYCKET mer nu. Och är inne på +1 dag Mer än vanligt. Hoppas det bara är en tillfällighet. Mer kåt dock låter inte som nödvändigtvis något negativt. Framförallt inte i dessa göra barn tider haha!


    sonens immunförsvar verkar ha dippat totalt efter amningsavslutet. Inne på 2a våndan med feber. Han har fått något virus, Dessutom även svinkoppor. han sover hemskt och har även 4nya tänder på g. Vill bara trycka paus nu. Jag har dessutom börjar med att läsa två kurser nu. Fullt upp! 


    alltså tiden från december tills nu?? Vad hände? Jag tycker det går med rasande fart. Ser fram emot att snart börja försöka få bebis igen. denna äl är för mig den jag mest vill undvika. Sen är det nog egentligen fritt fram Att börja igen. 


    jag tycker generellt att ?svenska delen? av internet är väldigt snålt med information. Eller det är liksom bara en sida av kakan gällande allt. Svårt som privat person att själv kunna läsa på och se olika sidor av ssker. Man måste veta vad man ska söka på för att få mer information. Svårt att förklara. Men det tog ganska många sökningar tex för att få reda på att prolaktin är det som gör det problematiskt att bli gravid. Sjukt irriterande. Man vill ju ha all information, finns säkert fler hormon som ställer till det men omöjligt att googla för man får inga svar. Frågar man vården så är man ju bara som sagt ?super fertil?. 


    Har fortfarande inte kommit över mitt smycke. sambon vill att jag försöker hitta något nytt som vi kan köpa. Men är inte riktigt där än. Det är ju inte samma sak. Vissa grejer är oersättliga. 

  • DidoAeneis

    Nej, den har varit rätt lik alltid, både före och efter barn. Långdragen men ej så riklig. Men alltså mycket annat har ju förändrats på olika sätt, så tror säkert att hormonerna kan ställa till det mesta. Hoppas det var en engångsföreteelse för din del denna gång.

    Haha nä, mer sugen runt äl är väl kul, men jag har varit rätt sugen men jämt förut! Nu är jag typ helt asexuell efter äl. Men kanske också handlar om det psykiska i att jag vet att vi försöker göra barn nu. Hoppas det inte blir så efter nästa barn, för då börjar ju resten av mitt liv!

    Fyfaaan, sjukorna ska väl vara över nu, tycker man. Strongt att plugga nu! Jag tyckte det var lätt när ungen var liten, men nu får man fan ingenting gjort här hemma. Det ska aktiveras konstant.

    Ja, det är supertrixigt att hitta bra information om det här tycker jag. Men jag har kul nyheter! En i den andra gruppen jag är med i här på fl har precis plussat, och hon har ammat! Hon ammade rätt mkt fram till december, januari, sedan har hon trappar ner och nu alltså gravid, trots att hon ammar kanske en gång varannan dag (bara dagtid) än. Hon sa att det tar tre månader för äggen att mogna, så man märker förändringar tre månader efter man gjort dem. Så jag ska inte ha skyhöga förhoppningar för denna gång. Kanske dröjer lite till. Men du borde ju vara hyfsat i fas tills när du ska sätta fart igen! Vi kanske blir gravve samtidigt! Vore mys.

  • Kvinnan97

    Jag upplever också att min sexlust förändrats till det sämre från att vi bestämde att försöka skaffa nästa bebis. Alltid varit ganska kåt person så är inte alls orolig att det inte kommer komma tillbaka. Men det är ju inte ett dugg najs att inte va sugen utöver äl sexet, just nu kan det gå flera dagar innan vi får till det. Men med sonens feber coh allt så har vi verkligen inte varit sugna någon av oss.

    Jaaa! va roligt med glada nyheter! Jättestort grattis till henne! Tänk snart Är det vår tur!
    okej alltså ytterligare information jag inte visste om haha! Okej men tre månader, vad hände för 3 månader sen då, Har sämst minne. Trappde ju ner på amningen i februari iallafall. Undrar om det bara påverkar äggen. Eller om det tar även 3 månader generellt för hela hormonsystemet att ställa om? Eller det kanske är det som händer? Men som du säger så borde jag vara fit for fight när det är dags att sätta igång verkstaden. 


    Det hade varit skit kul att bli gravida samtidigt! Få följas åt från början liksom! 


    mensen tog slut igår!! ish 5 dagar istället för mina vanliga 2.5dagar haha suck!

Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning