• DidoAeneis

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Hej!

    Jag fick barn för fem månader sedan och helammar just nu. Men vi vill gärna ha syskon tätt, så jag är ivrig att få tillbaka ägglossningen. Har barn sedan innan, då tog det hela tio-elva månader! Det var dock ett magbarn, så jag ammade mycket. Hon sov även dåligt på natten, så det blev mycket amning då med. Jag hoppas ju innerligt att det ska gå snabbare den här gången, och det här barnet har inga problem med magen. Gillar mat, bajsar som hon ska och för det mesta utan problem.

    Jag vet inte riktigt vad jag vill med den här tråden... Hur snabbt kan man trappa upp maten om magen tycks hänga med hyfsat? Barnet har fått lite smakportioner, och ibland får vi ta ett steg tillbaka när det går någon dag mellan bajsningarna. Har någon något annat tips för att få tillbaka ägglossningen snabbare? Eller är det någon som sitter i samma sits som vill bolla tankar och känslor?

  • Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning
  • DidoAeneis

    Och gällande tempande! Nej, jag skippar nog det. Jag tror att jag har ägglossning när jag verkar ha det, och jaa, vill snarare chilla ner 😂 Ska försöka att inte noja över att få till det perfekta ligget denna månad.

  • Kvinnan97

    Wohoo! första dagen med 0 amning! Sonen sov hela natten och sambon hade sovmorgon och tog sonen vid 8 och åt frukost ihop. Förhoppningsvis går det enklare imorgon nu, tror första steget till 0 amning bara behövde få ske. 


    känns som min kropp nästan redan Nu förbereder sig på mens. Äl+5 idag och känner mig svullen i hela kroppen. Hoppas den dröjer MINST en vecka! Försöker manifestera en normal menscykel Haha 

    ja jag känner också att jag inte vill dra in fler grejer i ekvationen. räcker med äl test och hålla koll på sekret. 


    ja wow vilket väder det bjöds på några dagar förra veckan. Nu är det helt trist. Och kallt. Men förhoppningsvis får du några soliga dagar innan det är dags att jobba! Om inte annat så är det rätt skönt att det åtminstone är plusgrader nu. Minns att hos oss var det massa snö  1år sen. Skönt att slippa det nu haha! 

  • DidoAeneis

    Men jihoo, kvinnan! Strongt! Och gött att det gick så bra. Kan såklart komma bakslag emellanåt, men generellt så blire säkert toppen. Och det gör säkert underverk för lutealfasen också. Men det kan ju dröja innan kroppen är med på tåget, så bli inte fööööör besviken om den inte blir superlång nu direkt. Men hoppas på längre än sist iaf!

    Själv är jag lite deppig ikväll. Tittar på hur cyklerna såg ut efter förra barnet. De var verkligen sjukt oregelbundna länge efteråt. Först typ 1,5 år efter jag fick tillbaka äl (och kanske 1 år efter amningsstopp) blev de något sånär stabila (27-32 dagar). Innan var de väldigt ofta korta, 22-25 dagar. Suckkk. Hoppas det inte blir så denna gång. Orkar VERKLIGEN inte vänta ett år med att ens bli gravid. Nä, deppig känner jag mig... Men såna dagar får man väl också ha ibland. Emellanåt kommer det väl en mer fördelaktig cykel, så man får väl bara ligga i och hoppas på det bästa.

  • Kvinnan97

    Dag 2 utan amning! tacksam att det gått så smidigt! Allt från tanken på sluta amma till att verkställa det har gått så bra. Är så stolt över sonen, han grejade detta så snyggt! Jag också. *klapp på axeln* 

    fattar att det känns deppigt!! men detta är en ny situation. Jag känner att jag har noll erfarenhet av tiden efter förlossning från tidigare. Jag har bara denna erfarenhet från sonen. Så jag har noll koll på hur lika eller olika ens kropp reagerar efter förlossningar. tyvärr kan jag inte komma med tips eller råd och kan inte sätta mig in i din sits. Men jag hoppas så innerligt att det kommer gå snabbare för er denna gång. 

    Men jag som gillar att läsa och googla hehe, tycker mig bara läsa om att man ?Kan bli gravid när man ammar?. Eller att ?kroppen vet hur den ska bli gravid efter en graviditet - så då går det snabbare.?
    Inte alls mycket om hur hormoner påverkar, eller hur dom påverkar. att det kan dröja med ny graviditet. 

    men ja!! man får ha deppiga dagar. jag tror på att det är viktigt att man känner det man känner och inte trycker undan det. 

    hur mår du idag? 

  • DidoAeneis

    Ja! Också stolt över er. Bra jobbat. Det är så häftigt när man har sin plan och verkställer den och allt går i lås. Och för mig personligen var det så skönt att känna den frihet man kanske bara kan känna efter att ha ammat varje dag i ett år. Nu är mina tuttar pytte igen, som innan 🙈 Ska testa att sova utan nåt som täcker dem inatt för första gången! Ska bli såååå skönt.

    Nämen vet inte riktigt hur jag mår. Det skrämmer mig, det här. Ångesten som liksom vilar lite så där i bakgrunden konstant. Har väl med våra åldrar att göra också. Är orolig för att det ska dröja så länge att min partner kanske inte ens vill längre för att han känner att han blir "för gammal". Tror inte det kommer bli så, men du vet, katastroftänk. Tänker återigen varför skulle det hända nästa gång när det inte hänt hittills. Men nån gång kommer det ju hända! Har vänner som det tog sig för på 7 försöket nu liksom. Hon var ung och inte nyförlöst. Ändå tog det lite tid.

    Hur går det för dig? Menskänningar? Gravkänningar?!!? Finns ju en liten chans/risk... Tihi.

  • Kvinnan97

    hmm alltså jag satsar på att mensen kommer imorgon. Har lite mens mol och varit lite låg hela dagen i allmänt. haft huvudvärk typ hela dagen. Men har magkänslan att mensen är på g. Så förväntar mig inget annat. 


    fattar, ja man vill ju så gärna att det ska gå, klart man tycker det suger och man oroar sig och tänker på att det värsta ska hända. Ja man säger väl att allt under 12mån är normalt? snark 


    När är beräknad äl nästa gång??

  • DidoAeneis

    Hoppas du har fel och den dröjer några dagar till! Men har fan börjar känna den där menskänslan jag också. Aldrig gjort förut. Var groteskt surig denna gång inför mens. Fast det kanske bara var för jag insåg att jag ej var gravid. Men jag hade ju ändå hopp tills negativt test dagen innan mens... Aja. Surig var jag iaf.

    Jaaa, 12 månader är väl helt normalt, och särskilt när alla hormoner är i obalans efter förlossning och amning. Det löser sig, ett barn till blire här, det manifesterar vi nu. Fruktansvärt kaosig barnhelg, blir så överstimulerad ibland av alla ungar och deras vänner som droppar in och ut, så jag börjar känna herregud, fem barn hur fan ska vi palla. Men om 7-8 år börjar de ju (förhoppningsvis) flytta ut iaf 😂

    Skitlångt till beräknad äl! Trööök. Cd13 är på söndag om en vecka, börjar väl testa då. Cd16 är väl beräknad, det lär väl vara onsdag vecka 13 då. Glad påsk, liks. Man kan ju hoppas att storbarna inte har sleepover party (som ena ungen har ikväll) då 😅😅😅 Fan inte lätt att få till det då.

  • Kvinnan97

    Ingen mens här än! Förra månaden kom den lagom till läggdags. Det va en riktig mood killer haha! Så får vänta ända tills ikväll innan man kan ropa hejarop. jaja har ändå fullt upp idag, idag vankas det kalas för vår snart 1åring!!! Vi har bara bjudit in närmsta och ändå kommer det inte finns sittplatser till alla. ska bli skönt när denna dag är över och alla har gått hem. Man brukar väl säga att första kalaset är för föräldrarna skull. Hade det varit så hade vi nog inte haft ett kalas. haha! Varken sambon eller jag är mycket för uppmärksamhet eller vara värdar. men det är ett perfekt tillfälle att få träffa släkten, som vi annars är dåliga på att besöka. Sonen älskar människor. han kommer sova gott sen ikväll <3

    vi får se dom som att 1/3 av vårt försökande är över nu! snart kommer det ju komma ett plus! Heja oss! 


    ja du kan ju redan nu uppmuntra kidsen till att hitta sovplats över påsk haha! Berätta om alla sysslor som ska göras, vårstädning, åka iväg med grovsopor osv. jag hade duckat det även i vuxen ålder. Haha! Jag hade tjingat sovplats först. skämt åsido, som tidigare sagt, det behövs ju bara 1 tillfälle EGENTLIGEN. Lärde mig i veckan att det är 100 miljoner spermier per ml Sats. och att vanligtvis kommer mannen ungefär en tesked i storlek, så typ kanske runt 4-500miljoner spermier i en sats??? Galet Mycket. Ändå heeeelt sjukt att det är så svårt ibland att få bebisar. Livets lotteri. Ändå helt galet att det är just våra bebisar som vunnit dessa race en gång i tiden. 

    1h kvar till kalaset, sitter fortfarande i min pyjamas och har handsvett. Halleluja 

  • DidoAeneis

    Gött med mensfritt än! Åhh hoppas hoppas hoppas så innerligt den håller sig borta i några dagar till. Och särskilt ikväll om det har varit kalas hela dan! Haha, fyfan. Jag var på kalas med min stora igår, en dagiskompis fyllde, hon vill inte att jag lämnar henne, så jag var tvungen att sitta där och lyssna på samt bevittna galenskaperna 😅 Kalas är icke min grej, men för släkten kan jag förstå att man håller det. Skönt att riva av alla på en gång 😂

    Det var ett jävligt fint sätt att se på det. Vi har betat av en stor bit av försökandet redan. Woho. Heja oss. Jaaa, alltså gud vad det förmodligen räcker med ett ligg så länge det är hyfsat nära äl. Konstigt att man ska vara så hetsig kring det. Jag och min exman låg som sagt bara varannan dag vi, det gick ju fint. Nu har han dessutom fått reda på att han har slöa simmare, så han och hans nya fick göra ivf. Ändå gick det på första riktiga försöket för oss. Så det är klart att det inte behövs ligg i dagarna tre runt äl. Känner mig mycket mer avslappnad runt just den biten nu. Men mer stressad kring lutealfas, BIM, testande... Var riktigt ångestladdat nu sist med "olika" besked. Oklara besked.

    Hoppas kalaset gick bra och att du kan vila upp dig nu i några dagar! Imorgon åker barnen till sina andra föräldrar, så vila ska iaf jag göra nu. Puh.

  • Kvinnan97

    Fortfarande mensfritt!! Känner mig redan som en vinnare haha! 


    ja kalas är inte min grej heller. men det blev super lyckat igår. Skönt att va på andra sidan nu. Det va roligare att ha eget kalas för sitt barn än att närvara på andras kalas hehehehe. Sambon har en del småbarn på sin sida av släkten, så vi går på en hel del kalas Året runt. Jag lyckas ofta hamna bland alla barn. och det brukar dock va det bättre alternativet ibland haha.
    sen brinner mitt hjärta för att alla barn ska ha en fin födelsedag. Oavsett hur det ska firas. Jag har Minnen från min barndom där vänner knappt blev firade av olika skäl, men oftast trasiga hem och dålig ekonomi. Minns inte heller alla mina födelsedagar som fina eller bra. Och minns att jag tyckte det sög 

    Ja om något är det väl värst att hänga mellan hopp och förtvivlan som med dina oklara besked, hellre ett bestämt neg än att man får upp hoppet i onödan. Man känner sig bara dum. Hmm känner att jag är sååå inte insatt kring mannens fertilitet, Men det är väl kanske klart att simmarna kan bli slöa med tiden, man hade ju kanske velat veta hur och varför, värme ska undvikas är typ bara det jag läst om gällande mannen. men skönt för din att det ändå gick så smidigt och att dom fick hjälpen! Min sambo va orolig när vi började prata barn från början om han ens kunde få barn, då han va strax över 30 när vi träffades och han hade aldrig gjort en tjej på smällen av misstag liksom, iallafall vad han vet. Han va ganska orolig över att inte kunna få barn Pga att hans pappa hade svårt. 
    jag hade kanske i en egen värld föredragit att alla människor gjorde en fertilitets undersökning tidigt i livet bara så man vet. Så man slipper få ett sånt besked när man är mitt i livet och redo för barn. Tänk va hemskt! Oavsett som man eller kvinna så är det nog en otänkbar sorg Som behöver hanteras. 


    Vila blev det inget av. Kunde inte somna igår. Va helt slut efter kalaset, ville sova så fort alla hade gått hem, men vi Drog iväg på middag för att slippa laga själva, så hamnade inte i säng förrän sent och kunde sen bara inte somna. tittade på klockan sista gången runt 02. Vaknade vid 05 när sambon skulle upp till jobbet. Varit vaken sen dess. Kunde passat på att städa undan kalaset, men nej. Njuter av lite lugn innan sonen vaknar till liv. 

Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning