• DidoAeneis

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Hej!

    Jag fick barn för fem månader sedan och helammar just nu. Men vi vill gärna ha syskon tätt, så jag är ivrig att få tillbaka ägglossningen. Har barn sedan innan, då tog det hela tio-elva månader! Det var dock ett magbarn, så jag ammade mycket. Hon sov även dåligt på natten, så det blev mycket amning då med. Jag hoppas ju innerligt att det ska gå snabbare den här gången, och det här barnet har inga problem med magen. Gillar mat, bajsar som hon ska och för det mesta utan problem.

    Jag vet inte riktigt vad jag vill med den här tråden... Hur snabbt kan man trappa upp maten om magen tycks hänga med hyfsat? Barnet har fått lite smakportioner, och ibland får vi ta ett steg tillbaka när det går någon dag mellan bajsningarna. Har någon något annat tips för att få tillbaka ägglossningen snabbare? Eller är det någon som sitter i samma sits som vill bolla tankar och känslor?

  • Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning
  • DidoAeneis

    Haha, ja precis! Alltid kul med ett nytt inlägg.

    Glad påsk! Äl+5 idag. Segt. Rätt lite hopp, av nån anledning. Tänker väl varför skulle det gå just denna gång. Men nån gång ska det ju gå. Jag är med i en 35plus-grupp, och där är det rätt många som har plussat den här månaden. De har försökt läääänge, och plötsligt gick det bara. Det får mig dels att känna hopp, men nu tänker jag att jag har ju bara försökt i 4 månader, så jag kanske måste vänta lite till. Och så tänker jag att all gravtur är uttömd för den här månaden 😂

    Hur går det själv? Händer det något på äl-testen?

  • DidoAeneis

    Tänker också: bara jag inte får mens på äl+9-10!! Lutealfasen lär säkert inte ha stabiliserat sig helt än. Tänker att jag ska testa nästa helg, äl+12 typ.

  • Kvinnan97

    Glad påsk! Äntligen ordentligt vår väder hos oss!


    Får stegring, kallar det nästan för halv positivt. Ganska starka streck men helt klart inte positivt. men de sjunker ner vartannat så vågar verkligen inte ropa hej. Är på äl13 dessutom så ska verkligen inte förvänta mig något! Men hoppas på positivt kommande dagar åtminstone! Och tuttarna mår mycket bättre, de är typ helt tomma och nästan mindre nu än innan graviditeten haha. Om det ens var möjligt. Hejdå fina stora tuttar. Ses snart, typ. 
    inte heller är inflammationen där nere kvar. Det försvann typ dagen efter? 

    Va roligt att det funkar för så många denna månad! Ännu roligare att det funkar för de som kämpat länge, stort grattis till dom!! Vilken lycka! 
    haha ja om nu gravturen kan ta slut så? haha! vår tur kommer komma den med, och då kommer det vara perfekt!

    Hmm ja alla möjligheter finns ju såklart, och det är väl lika troligt som icke troligt att det kan ske. Sist var ju sin lutealfas väldigt lång? Kanske hamnar den perfekt mitt i mellan. eller så blir du gravid Och så får vi aldrig veta! 

  • DidoAeneis

    Men guuud, nästan positivt på äl+13, det är ju en klar förbättring! Även om det skulle dröja några dagar till så lär det ju bli mycket tidigare än typ cd22-24 isf! Gud vad bra! Du kommer att vara sååå redo till nästa månad.

    Haha, ja, mina tuttar är också lite sorgliga. Men alltså det blir väl så där i början, det är ju som nån som har förlorat mycket vikt, de är liksom helt tomma! Vill minnas att de fastar till sig lite efter ett tag. Men våra ska väl förhoppningsvis börja växa snart igen 🙏

    Jaa, det är ju helt onödigt att spekulera, men samtidigt är det typ omöjligt att låta bli. Men nu börjar jag jobba på onsdag, så då fylls förhoppningsvis hjärnan med annat. Blir mycket spännande men också läskigt. Tror det kommer bli en tuff omställning, särskilt eftersom både bebisen och min fyraåring har bestämt sig för att börja vakna 5.30 om dagarna. Hoppas det ändrar sig med sommartiden.

    Uppdatera om äl-testens utveckling!

  • Kvinnan97

    Jag tror det är jättebra för att minska stressen att jobba/sysselsätta sig med annat! Jag pluggar nu två kurser coh jag har fullt upp! Haha åh herregud så dumt det känns nu. Men säkert värt det sen, om jag klarar kurserna Haha! tog nog lite vatten över huvudet..
    Hoppas det bara är en fas och att ungarna börjar sova lite mer, hur har det varit för er nu när det är sommar tid? 
    vi vaknade 10 idag. Vart helt paff!

    än inget positivt äl. Om jag inte missat stegringen. Har bara testat 1gång om dagen. Men vad är oddsen att äl skulle kommit igår, Typ noll. Men haft lite mer flytningar, den kommer nog i veckan! 

    jag har plötsligt börja känna stress inför bebis verkstaden. Vill att det ska funka nu nu nu nu! Tålamodet bara försvann? Skit jobbig känsla. Men har även träffat myxket släkt senaste dagarna, dom är inte blyga med att fråga när det kommer syskon? kanske det som ställer till det För mig. Behöver bara vänta ut denna kommande mens och sen blir det ligga utav h*elvete. jag är redo!

    Har ni haft en bra påsk? känslor, känningar eller någon magkänsla inför testdag i helgen? 

  • DidoAeneis

    Sjukt imponerande att du kan plugga nu! Jag gjorde det i höstas, men då var ju bebisen bara ett kolli. Nu ska min unge aktiveras konstant, får fan aldrig nåt gjort här hemma.

    Haha, har väl gått sådär med sommartiden. Båda två var helt kajko igår kväll, lillan var uppe till efter 22. Vaknade 7 typ, så ingen stor förbättring, men det ser ju bättre ut när man tittar på klockan iaf.

    Trist att det inte blivit positivt än, men hoppas det blir som du säger, att den kommer nu snart. Borde ju vara så om du har äl-flytningar.

    Jaså, jag har börjat bli tvärtom, känner typ det händer när det händer. Känns som det aldrig kommer hända, är väl därför jag är så zen. Men INTE konstigt att du är taggad nu när ni suttit på sidlinjen i två månader! Fefan, starkt av er ändå.

    Intensiv påsk med alla barn, men bra. Hur hade ni det? Känningar... Alltså nej. Haha. Jag känner ingenting. Men har ju liksom aldrig gjort det heller. Så jag väljer att inte se det som nåt negativt. Enda jag börjat "noja" över är om jag INTE blöder efter sex nu om några dagar, haha. Då kommer jag att tänka att det inte har gått. Men sånt kan ju förstås vara olika från grav till grav! Blödde ingenting med mitt första barn. Så nej, jag försöker väl bara stå ut under denna väntans tid.

  • Kvinnan97

    fortfarande inget pos äl test! Men fortfarande äl flytningar som kommer och går? segt! Vi låg här om kvällen, men med alla negativa test så känns det som det inte gjorde något. Men har inte tålamod för att äl ska komma om typ 10dagar


    haha ja alltså plugget är så lågt prioriterat just nu. det är svårt att få ihop timmarna och för att hinna plugga så får jg detalj planera hela veckan för att kanske hinna sitta någon timma På kvällen. Men återhämtningen är katastrofal så minns ju inte vad jag löst förra gången osv. Men men! Hoppas bara jag får godkänt. Inser ju att det är nog lättare att hitta tid och ork nu när jag är fl än i höst när jag jobbar heltid. 


    vår påsk va lugn! Sambon jobbade oxh sonen och jag va hemma och bara va. Helt lagom! 


    åååh nu vore det så kul om du fick positivt! Det är dags för en stor vinst!

  • DidoAeneis

    Nämen! Fan, tråkiga nyheter. Vilken CD är du på nu då? Förstår att du blir otålig. Och svårt om man ska ligga hela tiden för att "säkra upp". Även om det är gött att ligga så är det ju skönare att görat utan press.

    Jaa, alltså det är sjukt vad tiden bara går och det är svårt att få ihop det ibland. Jag har nu fått en försmak av det s.k. livspusslet. Två jobbdagar avklarade. Hur fan gör folk?? Borta 7.30-15.30 typ, ibland 16.30! Och då jobbar jag ju som lärare ändå relativt "lite" (28 h i veckan på 80 procent). Jag har jobbat hemifrån förut och styrt mina timmar själv, så jag är väldigt ovan vid det här. Bävar inför nästa vecka då jag har min stora unge också och ska hålla på med lämning och hämtning på dagis dessutom. Herregud. Plus lära mig ett helt nytt jobb OCH en ny arbetsplats... Vad har jag gett mig in på?

    Jag känner att min hjärna typ inte klarar av en graviditet ovanpå detta, så på riktigt går jag lite och smygönskar att det inte ska ha tagit sig just denna gång. Vore lite taskig tajming. Börja må illa dessutom isf om typ två veckor... Nä fyfan. Äl+10 idag och ingen mens i sikte. Känner ingenting speciellt. Testar i helgen, så jag vet vad jag ska förvänta mig nästa vecka.

  • DidoAeneis

    Herregud kvinnan... Äl+11 idag. Testade ändå, ville bara riva av plåstret. Positivt. Hjärnan är helt kaputt. Cannot compute liksom. Vill vänta till efter BIM med att fira ordentligt också, minns ju hur det gick sist... Men ett positivt test är ett positivt test!

Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning