• DidoAeneis

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Hej!

    Jag fick barn för fem månader sedan och helammar just nu. Men vi vill gärna ha syskon tätt, så jag är ivrig att få tillbaka ägglossningen. Har barn sedan innan, då tog det hela tio-elva månader! Det var dock ett magbarn, så jag ammade mycket. Hon sov även dåligt på natten, så det blev mycket amning då med. Jag hoppas ju innerligt att det ska gå snabbare den här gången, och det här barnet har inga problem med magen. Gillar mat, bajsar som hon ska och för det mesta utan problem.

    Jag vet inte riktigt vad jag vill med den här tråden... Hur snabbt kan man trappa upp maten om magen tycks hänga med hyfsat? Barnet har fått lite smakportioner, och ibland får vi ta ett steg tillbaka när det går någon dag mellan bajsningarna. Har någon något annat tips för att få tillbaka ägglossningen snabbare? Eller är det någon som sitter i samma sits som vill bolla tankar och känslor?

  • Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning
  • Kvinnan97

    Ja vissa får ju bara ett kön, har en kollega som gärna önskade sig en dotter. Hon fick 4 söner. Men lika glad ändå. Men hon säger det själv att hon är ju en ?ren odlad? pojkmamma. 


    skönt att kunna känna sig nöjd och klar, övriga livet hamnar ju bort prioriterat så länge under hela grav och första tiden! Och jag önskar ju också 3 barn, men är rädd att jag kommer ångra att jag inte skaffat fler sen. Jag kommer från en stor släkt och tycker det är fint med den samhörigheten. Min bror vill inte ha barn och sambon har inga syskon så blir tomt på kusiner. sen är det ju inte mitt ansvar att producera ett helt släktskap haha! Men ändå! ni verkar ändå ha haft en gemensam plan.

    haha busiga du! Klart det är svårt att lita på det till 100, Ställ in ett mål, tex håll dig tills helgen. Så har du iallafall gett kroppen tid att komma till den nivån. och då slösar du inte ett test i onödan. jag hade också svårt att lita på min graviditet i början. Men testade bara på Bim. Men bokade tidigt in ett vul till v7-8 som jag strävade mot. Oxh när det va klart så kunde jag slappna av för första gången 

  • DidoAeneis

    Jamen precis, det blir toppen oavsett, men vore kul att få testa på båda könen. Du är ju fortfarande ung, så ni behöver ju inte stoppa på tre om du inte känner dig klar då. Eller hur känner din partner?

    Ja, mkt busigt. Också busigt att inte ha tålamod nog till att vänta, så jag tog det idag 😂 2-3. Men alltså jag tror att mitt ägg befruktades på typ onsdagen, så det är nog inte så konstigt. Känner mig iaf inte orolig. Men köper fan inga fler test. Det är ju bara kontrollbehovigt! Blire mf så blire, inget jag kan ändra med ett 3+ i tidig graviditet. Ska försöka släppa kontrollen nu. Har bokat in inskrivning hos bm den 30 april, då är jag i vecka 7+1. Hon lyssnade på hjärtat i vecka 11+ sist, det kanske hon kan göra igen. Sen kommer ju kub där och efter det känns det rätt lugnt. Tihi åh vad spännande ändå!

  • Kvinnan97

    Alltså han har inga särskilda önskemål, han gillar barn och vill gärna också ha 3 barn. Men skulle det bli 4 är det nog inte ett problem. ja Jag har ju ingen ålders stress gällande barn, men vill hinna uppleva livet med dom också, inte endast va hemma med FP och inte tjäna pengar haha. 

    jaa lita på detta nu! Åh det är ju typ om 2v. Kul! Då blir det ännu mer på riktigt! 

    Äl+8 yes! ingwn mens, inga symtom eller känningar what so ever än! Så går vi över till nästa dag så är redan äl+9 en vinst I sig!

  • DidoAeneis

    Najs med en kille som bara hänger med. Men ja, eller hur, jag kände verkligen det nu att det ändå var lite gött att jag hann jobba mellan ungarna nu. Skönt att inte vara helt irrelevant liksom, bara gå och byta blöjor och torka näsor 😅 Också enormt skönt med inkomst!

    Jihooo, en extra dag minst. Och inga känningar ens! Hoppas det fortsätter så. Wow, att sluta amma - vilken mirakelkur.

  • Kvinnan97

    äl+9 och än inga känningar! Senaste 2mån har jag fått mensen på kvällen dock! Men har inte ens minsta molvärk alls. Eller ökade flyningar som jag haft de andra gångerna. Jag tror på att detta kan bli en bra månad Faktiskt. äntligen! 

    vi är med och skapar lite historia här på fl. riktiga människor med typ noll chans för graviditet under amning. Bra för folk att läsa också. Hade jag vetat detta för några månader sen hade jag nog chillat ner lite med försökandet. Sluppit besvikelsen. 


    Hur mår du? Vilken dag byter du vecka? 

  • DidoAeneis

    Jamen menar det! Hoppas riktigt många hittar in här när de undrar hur det funkar. Även om vi bara är två individer så är det ju jävligt rimligt att prolaktinet kan ställa till det. Konstigt att det inte finns mer info om det. Vi hade ju kunnat bespara oss mycket stress om vi vetat, känns det som.

    Jag byter veckor på måndagar, så 5+1 idag. Känner typ ingenting. Har inte kunnat dricka kaffe på en dryg vecka, det är allt. Kanske lite hint av illamående när jag vaknar, men går snabbt över. Har kollat tillbaka på tidigare graviditeter, det brukar komma så smått i vecka 6+ typ, så jag chillar och njuter av symtomfrihet en vecka till

  • Kvinnan97

    Har man tillgång till relevant information så är det ju enklare att ta smarta beslut. Hade jag vetat då, för flera månader sen att jag  behövde sluta amma helt för att eventuellt kunna bli gravid så hade jag släppt gravid tankarna ett tag och ammat tills jag va klar. Vilket jag ändå fick göra nu, men med kanske Onödig stress kring graviditet. Hoppas våra resor gör det enklare för någon annan! 

    Var dina tidiga graviditeter mycket lika? Spännande om det nu blir en pojke om det förändras något, andra symtom osv. Eller om det blir en likadan graviditet Som dina tidigare 


    jag tog aldrig reda på kön när jag var gravid, många va så bomb säkra på att det va en flicka och andra en pojke. Av utseendet på magen Haha. Jag hade ingen aning, noll känsla för vad det skulle bli för någon. 

  • Kvinnan97

    Uppdaterig, ingen mens och fortfarande ingen känning att det är på mens på g. Närmar mig äl+10 detta känns lovande! Några dagar till sen får mensen gärna komma

Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning