• DidoAeneis

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Hej!

    Jag fick barn för fem månader sedan och helammar just nu. Men vi vill gärna ha syskon tätt, så jag är ivrig att få tillbaka ägglossningen. Har barn sedan innan, då tog det hela tio-elva månader! Det var dock ett magbarn, så jag ammade mycket. Hon sov även dåligt på natten, så det blev mycket amning då med. Jag hoppas ju innerligt att det ska gå snabbare den här gången, och det här barnet har inga problem med magen. Gillar mat, bajsar som hon ska och för det mesta utan problem.

    Jag vet inte riktigt vad jag vill med den här tråden... Hur snabbt kan man trappa upp maten om magen tycks hänga med hyfsat? Barnet har fått lite smakportioner, och ibland får vi ta ett steg tillbaka när det går någon dag mellan bajsningarna. Har någon något annat tips för att få tillbaka ägglossningen snabbare? Eller är det någon som sitter i samma sits som vill bolla tankar och känslor?

  • Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning
  • Kvinnan97

    Tog inte med några stickor hit men jag tror äl är över och förbi nu. Va lite svullen runt magen nu någon dag, men kan också ha varit all mat. Annars inget ovanligt! 


    men herregud va pepp jg är på räkna dagarna inför mens. Är enligt min gissning på äl+2 idag, fick ju pos i lördags så gissar att äl kom under söndagen då jag beukar få neg direkt dagen efter pos. Bim är 21/4 så hoppas den håller sig undan tills dess!

  • DidoAeneis

    Jaaa, nu ska lutealfasen bli låååång här. Sist blev den...? 9 dagar? 10? Mkt spännande.

    Själv har jag tagit ett nytt test, två dagar senare än sist. Så skadad från all skit. En underbar stegring ❤️ Sååå glad!

  • Kvinnan97

    superfin stegring!! Såååå himla roligt att det gick tillslut! Wohooo! hur känns det?? STORT grattis!! så glad för din skull!

    Sist var lutealfasen 8dagar, så hoppas på åtminstone 10 denna gång! Går all in att manifestera normal cykel denna månad. Vill så gärna att vi också får till det inom kort!

  • DidoAeneis

    Ja, shit alltså... Vågar mer tro på det nu. Har aldrig fått missfall ju. Klart det kan hända, men då tar jag den sorgen då. Nu tänker jag njuta! Det känns sjukt kul! Äntligen!!! Inte för att vi försökt så länge, men du vet, när man bestämt det här i juli förra året och bara väntat och väntat sen dess... Äntligen är väntan över. December, piss - mörkt, kallt, sjukt - men beggars can't be choosers 🙈 Det blir toppen! Kul att få testa på nåt annat, mina andra barn är födda i april och maj. Äntligen får man vara gravid över en sommar och ha lösa klänningar!

    Jaaa, er väntan är snart över. Kommer hänga kvar här som en igel och med spänning motta alla uppdateringar från dig. Ok, 8 dagar sist. 10 nu vore ju perfekt. Sen 12 till nästa månad när det säger pang i livmodern.

  • Kvinnan97

    Jaa nu är Det bara att fokusera på det positiva, ett steg i taget! Jaa alltså det känns som man försökt länge, fastän det i själva verket inte är en jättelång tid. 


    Det kommer ju bli alldeles perfekt med en vinter bebis såklart!! Få va hemma och mysa massor första tiden! slippa svettas i solen och försöka gömma bebisen i någon fes ljummen skugga. 


    jag LÄNGTAR till mens nu hahha så jag kan få ny ägglossning, ser fram emot att komma in här och kunna lägga upp en egen bild på en positiv sticka snart. Ser massa bebisar här, vi bor på ett familjs hotell, min livmoder skriker efter bebis 


     

  • DidoAeneis

    Ja, finns egentligen inte så mycket positivt med en sommarbebis förutom att man kan amma hur som helst var som helst. HATAR att känna mig så låst på sommarn som man gör när man har en liten bebis. I Sverige är det ju oftast inte ens så varmt att man kan ha den i skuggan. Blir gött att ha en halvåring när sommaren är här! Då kan den lära sig att krypa utomhus. Stoppa allt i munnen. Också fett coolt med bebis 2023 och 2024.

    Jaaa, fast såååå mkt längtar vi inte efter mens ändå. Den får gärna hålla sig borta sisådär 6-7 dagar till tycker jag. Sen så. Gud vad kul det blir att snacka symtom och grejer inför din bim sen! Längtar. Man blir ju typ testoman i den här karusellen, vet inte vad jag ska testa nu 😂 Får leva genom dig och dina test.

  • DidoAeneis
    Jag har fan börjat må lite illa på morgnarna 😱 Brukar nog komma så smått "nu", och slå till med kraft om typ en vecka. Välkomnar det så!! Tjoho! Tog det sista testet jag hade idag, kommer inte att testa mer nu. Men det ser fortsatt toppen ut 😍 Hur går det för er i värmen? Måste vara asnajs!

  • Kvinnan97

    ja minst en vecka till vore det bra om mensen höll sig i gömman!! Men är så redo att sätta igång! Snart får vi även en ny bebis i släkten, typ en månad kvar, det kommer nog få min livmoder att krampa haha! 

    ja 23 och 24 är ju toppen! Jag har en bror som är 16mån äldre än mig, det va toppen för oss! vår mamma tyckte det va skönt också, vi växte upp nästan som tvillingar efter första året. Vi gjorde allt ihop! 

    hemma är mina 100 äl test är snart slut, oops! Ska beställa hem ett mindre antal denna gång med tanken att det inte ska ta längre tid Än så.

    åh minns graviditets illamåendet så väl fortfarande. Några andra symtom Än? Jätte fin stegring! 


    vi åker hem imrogon kväll. Vi har haft det så himla bra!  Men känner mig redo att få komma hem igen. allt har varit perfekt! 

Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning