• Anonym (3 pojkar)

    Jag vill inte ha 3 pojkar...

    Jag är gravid med pojke nr 3. Jag vet att jag kommer få så mycket skit nu men jag vill ha en flicka.

    Nästan alla tjejer vill ha en tjej och det är så himla orättvist att jag aldrig kommer få en tjej. Det ligger så himla mycket mer bakom än vanlig önskan om en tjej. Jag växte upp med en ensamstående mamma. Jag har ingen pappa el syskon. Den enda släktingen jag har haft är min mormor. Både min mamma och min mormor är döda nu. För 10 år sedan började jag och min man försöka få barn och självklart med min tur så kunde vi inte få barn naturligt. Första pojken föddes efter första ivf försöket. Vi fick ett ägg till frysen som vi satte in några år senare som misslyckades. Vi gjorde en till ivf som funkade och vi fick vår andra son och vi fick ett ägg till frysen. Vi skulle eg inte ha fler barn men min längtan efter en tjej blev för stor så vi satte in det sista ägget och även det funkade. För några veckor sedan fick vi reda på att det är en till kille. Jag trodde verkligen inte att jag kunde ha mer otur än vad jag redan haft. Det är 4 % som växer upp utan pappa, 6 % som inte har några syskon, 10 % som inte kan få barn och 14% som får 3 pojkar. Varför ska allt drabba mig. Jag kan inte relatera till mina pojkar för jag har aldrigt haft någon av det motsatta könet i mitt liv. Jag har inget gemensamt med de. De är sjukt pojkiga och jag har alltid varit väldigt tjejig. Hade jag vetat detta så hade jag aldrig skaffat några barn över huvudtaget.

  • Svar på tråden Jag vill inte ha 3 pojkar...
  • Anonym (87:an)
    Anonym (Myra2) skrev 2016-03-01 08:08:59 följande:

    Och hur många påhopp har din sambo fått för sin besvikelse och stora önskan att få en son? ;) Gissningsvis inga alls eller mycket få. Av nån konstig anledning är det helt OK och normalt och naturligt att män vill ha söner men totalt vedervärdigt att kvinnor vill ha döttrar.


    Precis! Inget tyckte de va så jätte konstigt! Ska tillägga att han knappt höll henne förens hon var 3 månader! Men alla sa bara att det är en stor förändringar få barn mm..
    Anonym (Undrar också) skrev 2016-03-01 08:30:37 följande:

    Det känner jag absolut inte igen! Jag rös när jag läste att sambon blev besviken för att det var en dotter. Hade min man reagerat så hade det starkt påverkat mina känslor för honom.


    Såklart vår relation tog en vändning och jag kände mig ju jätteledsen! Men de tog ett tag, nu älskar han henne över allt annat och skulle ju aldrig nånsin byta ut henne mot en pojk. Men alla är olika och reagerar olika på livets vändningar.

    Kan man inte bara låta människor va olika, det är okej att önska sig pojkar lika mycket som det är okej att önska sig flickor. De allra flesta älskar ju sina barn sen oavsett vad de blev.
  • Ego Lovers
    Anonym (3 pojkar) skrev 2016-03-01 08:10:04 följande:
    Jo så är det. Det är jobbigt att höra kommentarer. Både kompisar och arbetskamrater som säger att det är så mycket bättre med tjej. Eller svärmor som sa till min stora son vilken tur att åtminstone din faster fick en dotter.hon har även sagt till mig att vuxna söner skiter i sina mammor och att mina söner kommer skita i mig. Min man orkar inte ens med henne.
    Din svärmor känner sig själv bäst därför tror hon att dina söner kommer få det likadant som hennes son eftersom hon inte kunde ge honom den kärlek han förtjänade som barn får hon igen det hon gav honom som barn nu när han är vuxen. Och hon misshandlar er son psykiskt av att prata så med honom. Hon bör inte träffa honom om länge hon snackar negativt om pojkar. Nästa gång kanske du ska säga till svärmor att så som man sår får man skörda och ha henne som skräckexempel hur du inte ska göra med dina söner än att önska en dotter och sedan bli som henne
  • Dominant
    Anonym (3 pojkar) skrev 2016-02-28 17:17:59 följande:
    Det är 4 % som växer upp utan pappa, 6 % som inte har några syskon, 10 % som inte kan få barn och 14% som får 3 pojkar. Varför ska allt drabba mig. Jag kan inte relatera till mina pojkar för jag har aldrigt haft någon av det motsatta könet i mitt liv. Jag har inget gemensamt med de. De är sjukt pojkiga och jag har alltid varit väldigt tjejig. Hade jag vetat detta så hade jag aldrig skaffat några barn över huvudtaget.
    Och 99% av världens befolkning är fattigare än dig och får tänka på att få mat på bordet för barnen snarare än att tänka på diverse i-landsproblem med vilket kön barnen har.

    Varför ska du ha sådant tur att du får leva så rikt att detta blivit ett problem? Det är snarare frågan.
  • Anonym (Okok)
    Anonym (3 pojkar) skrev 2016-03-01 08:02:21 följande:

    Jo fast hon skrev aggressiv kriminell. Någon som håller på med skattebrott är inte normalt sett aggressiv.


    Vem skrev aggressiv kriminell? Jag?
  • Anonym (Mam)

    Har faktiskt noll förståelse för såna som dig! Visst är det kanske kul med olika kön på ungar, men må dåligt pga det och tom vilja byta bort honom! Nä fy! Älskar mina barn sååå mycket oavsett vad de har mellan benen!

  • Anonym (!!)

    Om du inte är så långt gången än, gör abort och sluta gnäll...

  • Anonym (förjävligt)

    Nej, kan man inte acceptera att få nåt av könen så ska man fanimej inte skaffa barn alls! Så otroligt sorgligt och jag tycker mer synd om dina barn som får dig som mamma än dig som får tre fina söner...hur tänker du??? Gå till en psykolog eller adoptera bort barnen kanske så de får någon som älskar dem för dem de är??


     


    Blir så ledsen att man ens kan göra såhär. Du kunde väl åkt utomlands och betalat någon för att göra som Victoria Beckham som hade samma sjuka längtan efter en dotter....


    Fy fan.

  • Anonym (MEN SHIT)

    Denna tråden fascinerar mig. Den är så extrem. Att det finns människor på riktigt som anser att könet på deras barn är avgörande.

    Dina känslor kan ju inte jag göra något åt.

    Men dina barn kommer ju att påverkas av de känslor du sänder ut. Och att du inte skyddar barnen mot din svärmor är skrämmande.

    En fråga som jag måste ställa är:

    Ts, är du seriös på riktigt när du säger att du har haft otur i livet?

  • Anonym (berörd)
    Anonym (87:an) skrev 2016-03-01 06:46:30 följande:
    Nä det tvivlar jag inte det minsta på! Det är mer accepterat att vilja ha pojkar än flickor! Så är det överlag i samhället! Ja bara där brast de ju, pojkar och flickor är ju olika annars skulle ju alla va exakt likadana. Det är inte bara snippa och snopp som skiljer. Klart att flickor går genom livet på ett annat sätt än pojkar och tvärtom. De kommer uppleva saker på olika sätt, pojkar och flickor är olika! Ska de va så svårt att förstå!? Som mamma kan man kanske relatera mer till en dotter än en son och som man mer till en son än en dotter. Det är inte fel! Alla är olika, kan man inte få vara det utan påhopp?

    Jag har alltid älskat allt som har med fotboll att göra, jag har spelat tv-spel, hängt med killarna, klättrat i träd och cyklat, slutat ner mig och gjort vad samhället kallar typiskt pojkar. Men relationen till min mamma är klart mkt starkare än relationen till min pappa och mina barn har en mkt bättre relation till sin mormor än till sin farmor trots att farmor bor 1 km bort och mormor 7,5 mil!

    Jag tror ändå att man har mer gemensamt än mens och snippa.
    Fast de exempel du ger är ju bara DIN verklighet. Ingen allmän sanning som gäller alla.

    Jag har vuxit upp med två systrar, och är alltså tjej själv, och alla vi tre har en närmare relation till min pappa än min mamma. (Jag är uppvuxen i en kärnfamilj.)

    Vår pappa är den vi har pratat med när vi mått dåligt. Som vi har diskuterat samhällsfrågor och relationsproblem med. Som vi som vuxna har diskuterat barnuppfostran med. Och då är det alltså inget "fel" med min mamma, hon är inte missbrukare eller psykiskt sjuk eller något annat som gjort det svårt att komma henne nära. Hon är dessutom betydligt mer intresserad av att shoppa än vad vår far är.Flört
    Men hör och häpna - vi känner ändå att det har varit lättare att prata med vår pappa. 

    Ja, så ser det ut i MIN ursprungsfamilj, men jag kan ju inte på grund av det säga att alla barn, eller ens alla flickor, har en närmare relation till sin pappa än till sin mamma. 

    Och vad det gäller den äldre generationen var min mormor och morfar vid ganska dålig hälsa redan när vi barnbarn var små. Dessutom var de lite svåra att komma inpå livet. De var alltså ganska slutna som personer, särskilt min mormor.

    Min farmor däremot, har jag alltid varit nära, ända tills hon dog när jag var 30 år. Hon hade många barn och ännu fler barnbarn, men hos henne fanns både en öppen famn och ett öppet sinne. Vi kunde prata om allt.  Som vuxen har jag förstått att alla vi barnbarn upplevde att vi stod lika nära vår farmor - och då var hon "bara" farmor. Hon hade alltså enbart fått söner, och kunde därmed enbart bli farmor, inte mormor. 

    Så närhet handlar inte om kön. Inte om söner eller döttrar, mammor eller pappor eller mormödrar eller farmödrar.  Inte i min värld, i alla fall. Det handlar om personlighet. Och i min bekantskapskrets finns exempel på både de som är närmare sin mamma, och de som är närmare sin pappa. Så finns det förstås de som är lika nära eller långt ifrån båda två. 
Svar på tråden Jag vill inte ha 3 pojkar...