• Anonym (3 pojkar)

    Jag vill inte ha 3 pojkar...

    Jag är gravid med pojke nr 3. Jag vet att jag kommer få så mycket skit nu men jag vill ha en flicka.

    Nästan alla tjejer vill ha en tjej och det är så himla orättvist att jag aldrig kommer få en tjej. Det ligger så himla mycket mer bakom än vanlig önskan om en tjej. Jag växte upp med en ensamstående mamma. Jag har ingen pappa el syskon. Den enda släktingen jag har haft är min mormor. Både min mamma och min mormor är döda nu. För 10 år sedan började jag och min man försöka få barn och självklart med min tur så kunde vi inte få barn naturligt. Första pojken föddes efter första ivf försöket. Vi fick ett ägg till frysen som vi satte in några år senare som misslyckades. Vi gjorde en till ivf som funkade och vi fick vår andra son och vi fick ett ägg till frysen. Vi skulle eg inte ha fler barn men min längtan efter en tjej blev för stor så vi satte in det sista ägget och även det funkade. För några veckor sedan fick vi reda på att det är en till kille. Jag trodde verkligen inte att jag kunde ha mer otur än vad jag redan haft. Det är 4 % som växer upp utan pappa, 6 % som inte har några syskon, 10 % som inte kan få barn och 14% som får 3 pojkar. Varför ska allt drabba mig. Jag kan inte relatera till mina pojkar för jag har aldrigt haft någon av det motsatta könet i mitt liv. Jag har inget gemensamt med de. De är sjukt pojkiga och jag har alltid varit väldigt tjejig. Hade jag vetat detta så hade jag aldrig skaffat några barn över huvudtaget.

  • Svar på tråden Jag vill inte ha 3 pojkar...
  • Anonym (Hyrjfddggjiufegjiit)

    Jag tror du behöver tid att smälta det här. Det är helt okej att längta efter en dotter.
    MEN läs igenom vad du har skrivit: att du har haft otur?!?! Du har haft en otrolig tur i livet som välsignats med förhoppningsvis 3 friska barn. Glädjs åt det istället.

  • Anonym (.)

    Brukar ha förståelse för att man önskar och drömmer om att få en kille eller om att få en tjej. Men jag förstår faktiskt inte hur du när du haft så svårt att få barn lägger sån stor vikt vid könet..

  • Anonym (Tråkigt.)

    Tråkigt att du känner som du gör. Tycker du ska prata med någon om dina känslor.

  • taquine

    Jadu TS varför ska allt drabba dig? 
    Alltså seriöst med risk för avstängning spyr jag på dessa trådar som går tusen på dussinet . 
    Hur jävla svårt ska det vara att fatta att det inte är så speciellt med en flicka .


    Goodness me
  • Anonym (Könner liknande)

    Tänkte skriva att jag känner lika. Men samtidigt inte. Jag väntar fjärde barnet som med största sannolikhet är en till pojke, har tre sen tidigare. Det skulle vara jättekul om det var en liten flicka. Det har jag önskat mig sen barn två. Första spelade kön ingen roll men efter det vart jag besviken efter varje rul. Men jag bearbetade det efteråt och älskar mina pojkar mer än nånsin.

    Nu är det absolut sista barnet för oss. Så blir det en pojke kommer jag sörja enormt.

    Men att säga "jag vill inte ha" känns fel... Isf borde jag inte gett det nån mer chans att skaffa fler. Jag har hoppats och önskat vid varje graviditet att det skulle vara en flicka, och sörjt varje gång jag inte fått en. Men inga av mina barn är oönskade på något sätt. Jag skaffade barnen i vetskap att det troligtvis skulle bli pojkar då min man verkar ha dåligt med flickspermier (hela hans släkt verkar ha det).

    Men ta dig tid att sörja den dotter du inte får. Det är helt ok. Även om det verkar helt tabu att tala om i många kretsar

  • Anonym (Klara)

    Varför väljer man då att skaffa ett barn till?

  • Anonym (Grattis)

    Förstår dina känslor och just nu går allt i svart för dig. Du får lov att sörja färdigt innan det ljusnar. Du får sörja den dotter du aldrig kommer att få. Hur gamla är dina pojkar? När barnen är små så är de just bara barn oavsett kön tycker jag. När de blir äldre blir det annorlunda. Jag har två pojkar. De är 9 och 12 år. Det är fantastiskt nu när man kan umgås och göra roliga saker tillsammans. Även om de är pojkiga så finns det mycket gemensamt. Jag och stora sonen älskar att shoppa kläder ihop och kolla på idol och mello. Den yngre sonen har dans som intresse så jag följer honom på det och köper outfits och övar. De älskar musik och tillsammans lyssnar vi på Spotifylistor och har kul. Jag har lärt mig att uppskatta stora pojkens fotbollsintresse just för att jag ser hur mycket glädje det ger honom. Vi spelar gärna tv-spel ihop också. Pojkar blir oftast väldigt tighta med sin mamma och har ett starkt kärleksband. Jag har en dotter också. Hon är snart 4. Hon och jag är väldigt lika till sättet och därför blir det ofta motsättningar mellan oss. Hon testar mig mer än sin far. Hon är en riktig pappagris. Jag tycker du ska vara stolt över dina gossar. Tre pojkar är coolt. Inte alla som får det och därför blir det rätt unikt också. Grattis till dig!

  • Anonym (3-barnsmamman)

    TS, jag tycker du ska prata med en psykolog och därmed få bearbeta dina känslor. Ring redan på måndag morgon och boka tid. Du ska snart bli 3-barnsmamma! En liten pojke kommer snart se dagens ljus och han behöver en välmående mamma. Jag önskar dej lycka till!

  • Anonym (-)

    Det här kanske...eller nej, inte kanske - det här kommer att låta helt knäppt.
    Men jag väntar min tredje dotter, jag ville SÅ väldigt gärna ha en son. Jag vill verkligen inte ha men dotter till. Jag har försökt från första början att få en pojke. Hade jag fått en pojke som första barn så hade vi nöjt oss där. Men nu väntas tredje och det är också en flicka.
    Helt sjuk fråga, men vad säger du om att "byta", - adoptera varandras barn?

  • Anonym (3 pojkar)
    Anonym (Hyrjfddggjiufegjiit) skrev 2016-02-28 17:23:32 följande:

    Jag tror du behöver tid att smälta det här. Det är helt okej att längta efter en dotter.

    MEN läs igenom vad du har skrivit: att du har haft otur?!?! Du har haft en otrolig tur i livet som välsignats med förhoppningsvis 3 friska barn. Glädjs åt det istället.


    Jag vet att jag borde glädjas och det säger min oxå. Men jag har svårt för det när jag bara får motgångar.
Svar på tråden Jag vill inte ha 3 pojkar...