• Anonym (3 pojkar)

    Jag vill inte ha 3 pojkar...

    Jag är gravid med pojke nr 3. Jag vet att jag kommer få så mycket skit nu men jag vill ha en flicka.

    Nästan alla tjejer vill ha en tjej och det är så himla orättvist att jag aldrig kommer få en tjej. Det ligger så himla mycket mer bakom än vanlig önskan om en tjej. Jag växte upp med en ensamstående mamma. Jag har ingen pappa el syskon. Den enda släktingen jag har haft är min mormor. Både min mamma och min mormor är döda nu. För 10 år sedan började jag och min man försöka få barn och självklart med min tur så kunde vi inte få barn naturligt. Första pojken föddes efter första ivf försöket. Vi fick ett ägg till frysen som vi satte in några år senare som misslyckades. Vi gjorde en till ivf som funkade och vi fick vår andra son och vi fick ett ägg till frysen. Vi skulle eg inte ha fler barn men min längtan efter en tjej blev för stor så vi satte in det sista ägget och även det funkade. För några veckor sedan fick vi reda på att det är en till kille. Jag trodde verkligen inte att jag kunde ha mer otur än vad jag redan haft. Det är 4 % som växer upp utan pappa, 6 % som inte har några syskon, 10 % som inte kan få barn och 14% som får 3 pojkar. Varför ska allt drabba mig. Jag kan inte relatera till mina pojkar för jag har aldrigt haft någon av det motsatta könet i mitt liv. Jag har inget gemensamt med de. De är sjukt pojkiga och jag har alltid varit väldigt tjejig. Hade jag vetat detta så hade jag aldrig skaffat några barn över huvudtaget.

  • Svar på tråden Jag vill inte ha 3 pojkar...
  • Fjäril kär
    Anonym (3 pojkar) skrev 2016-02-28 17:54:52 följande:

    Jag Trodde inte jag kunde ha mer otur.


    Men alltså. Du väljer själv hur du hanterar ditt vuxna liv. Du kan inte få barndomen ogjort hur många flickor du än föder.

    Du har inte otur. Du har sjäv valt att vara ett offer.
  • Anonym (?)

    Du har ju fått ett förslag - byt din pojke mot (-)'s flicka.
    Problemen lösta!

  • Fjäril kär

    Dina barn har inte bett om att få födas. De föds in i en familj där de inte räknas för att de inte är flickor. Födda av en mamma som inte vill ha dom. Det är deras barndom. En barndom du ger dom. Hur kommer de må som vuxna?

    Vem är det mest synd om tycker du? Dina söner eller du?

  • Anonym (3 pojkar)
    Anonym (Grattis) skrev 2016-02-28 17:39:49 följande:

    Förstår dina känslor och just nu går allt i svart för dig. Du får lov att sörja färdigt innan det ljusnar. Du får sörja den dotter du aldrig kommer att få. Hur gamla är dina pojkar? När barnen är små så är de just bara barn oavsett kön tycker jag. När de blir äldre blir det annorlunda. Jag har två pojkar. De är 9 och 12 år. Det är fantastiskt nu när man kan umgås och göra roliga saker tillsammans. Även om de är pojkiga så finns det mycket gemensamt. Jag och stora sonen älskar att shoppa kläder ihop och kolla på idol och mello. Den yngre sonen har dans som intresse så jag följer honom på det och köper outfits och övar. De älskar musik och tillsammans lyssnar vi på Spotifylistor och har kul. Jag har lärt mig att uppskatta stora pojkens fotbollsintresse just för att jag ser hur mycket glädje det ger honom. Vi spelar gärna tv-spel ihop också. Pojkar blir oftast väldigt tighta med sin mamma och har ett starkt kärleksband. Jag har en dotter också. Hon är snart 4. Hon och jag är väldigt lika till sättet och därför blir det ofta motsättningar mellan oss. Hon testar mig mer än sin far. Hon är en riktig pappagris. Jag tycker du ska vara stolt över dina gossar. Tre pojkar är coolt. Inte alla som får det och därför blir det rätt unikt också. Grattis till dig!


    Tack för ditt svar. Mina pojkar är 7 och 2. Min stora är extremt pojkig. Jag gick och pratade med en psykolog sist jag var gravid och då hade stora precis börjat på fotboll och hon sa att jag kan ju bli fotbollsmorsa. Nu går han på 3 aktiviteter men jag kan inte följa med på någon eftersom han blir så bråkig när jag följer med. Han är inte alls bråkig el utåtagerande men när jag har varit med på aktiviteterna så har han knuffat andra barn. Detta äR Inget vi känner igen och har aldrig fått klagomål från skola el dagis. Han tycker inte om att dansa vilket jag älskar. Min lilla har inga direkta intressen än men han verkar inte vara lika pojkig. Men han börjar ta efter storebror nu.
  • Anonym (3 pojkar)
    Anonym (3-barnsmamman) skrev 2016-02-28 17:45:18 följande:

    TS, jag tycker du ska prata med en psykolog och därmed få bearbeta dina känslor. Ring redan på måndag morgon och boka tid. Du ska snart bli 3-barnsmamma! En liten pojke kommer snart se dagens ljus och han behöver en välmående mamma. Jag önskar dej lycka till!


    Tack. Jag vet. Jag måste ta tag i det.
  • Anonym (3 pojkar)
    Anonym (-) skrev 2016-02-28 17:45:36 följande:

    Det här kanske...eller nej, inte kanske - det här kommer att låta helt knäppt.

    Men jag väntar min tredje dotter, jag ville SÅ väldigt gärna ha en son. Jag vill verkligen inte ha men dotter till. Jag har försökt från första början att få en pojke. Hade jag fått en pojke som första barn så hade vi nöjt oss där. Men nu väntas tredje och det är också en flicka.

    Helt sjuk fråga, men vad säger du om att "byta", - adoptera varandras barn?


    Så känner jag oxå. Hade första varit tjej så hade vi inte skaffat fler.

    Ja du nu så skulle jag jättegärna byta bort honom.????vet inte riktigt vad min man skulle säga om det.
  • Anonym (3 pojkar)
    Benbrott skrev 2016-02-28 17:46:22 följande:

    Buhu... Cry me a river.... osv...


    Grattis till att ha haft ett bra liv.
  • Anonym (3 pojkar)
    Fjäril kär skrev 2016-02-28 17:57:33 följande:

    På vilket sätt skulle en flicka kunna gottgöra det menar du?


    När jag var liten så drömde jag om 3 saker. En pappa, syskon och en dotter. Jag har inte fått något av det.
  • Anonym (hmm)

    Kan delvis förstå de som bara får barn av ett kön
    att de hade velat haft "en var varje" eller dyl eller flera av varje kön.

    Men samtidigt tänk på hur det skulle ha varit om ni inte
    hade kunnat få ett enda barn? Det finns jättemånga par
    därute som aldrig lyckas få barn alls !

    Var glad åt de barn du lyckas få.
    Man kan inte få allt man önskar här i världen...
    Men som andra tidigare i tråden har skrivit så kan
    mammor och söner också ha jättemycket gemensamt.Skrattande

    Lycka till.

  • Anonym (3 pojkar)
    Anonym (Fattar inte?) skrev 2016-02-28 17:59:59 följande:

    Om detta var så extremt viktigt för dig, varför valde ni då inte aktivt könet på ert tredje barn? Ni har ju ändå gjort IVF, varför då inte bara välja kön samtidigt?


    Det är förbjudet i Sverige. Men man kan ju åka utomlands och göra det och visst 100 000 kr är inte mycket pengar och det hade varit värt det. Men läkarna gav oss väldigt dåliga odds. Jag har dåligt amh värde vilket innebär dålig äggreserv och det går hand i hand med dålig äggkvalitet. Trots detta har 3 av 4 ägg tagit sig. Förmodligen har jag få ägg med bra kvalitet och hade vi vetat det så hade vi gjort det. Min man pratade om det men jag ville inte kasta bort 100 000 kr eftersom vi fick så dåliga odds.
Svar på tråden Jag vill inte ha 3 pojkar...