Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa

    Padirac skrev 2023-03-16 22:04:02 följande:
    Jag vet inte om du ser var problemet ligger? 
    I att Ann-Sofie Dahl, docent i internationell politik, hade fräckheten att peka på att en tidigare socialdemokratisk regerings politik fått konsekvenser i den verkliga världen.
  • nattuw
    Padirac skrev 2023-03-17 21:03:37 följande:
    Vad säger Dahl faktiskt om frågan. Inte en sak, utan flera saker. kan du återge och resonera om mer än en oneliner?
    Dahl säger att tidigare socialdemokratiska regeringar har haft en historia av att stödja radikala och revolutionära regimer och rörelser runt om i världen. Och nu får regeringen Kristersson ta itu med problem som skapats av tidigare regeringar.

    Vilket jag inte lär göra familjelivs socialdemokrater så mycket gladare.
  • nattuw
    Padirac skrev 2023-03-18 21:43:16 följande:
    Du såg kanske det jag länkade om andra partier i riksdagen?

    Jo, det hade varit enklare om Sverige hade haft samma inställning till förtryckare av den egna befolkningen som Moderaterna hade till apartheid-regimen i Sydafrika.

    Det hade definitivt gjort det enklare för den här regeringen. 
    Om du är rädd för att Dahls uttalanden skall skada socialdemokraterna så kan du ju alltid försöka dig på att karaktärsmörda Dahl.
  • nattuw
    Kermit1561 skrev 2023-04-12 13:41:35 följande:
    Sprit är inte så intressant men man önskar att systemet hade mer öl och framförallt vin från ukraina. 
    Hur är kvalitén på ukrainska viner?
  • nattuw
    Rataxes skrev 2023-04-16 21:24:51 följande:

    Är botten nådd nu, eller kommer Putains nyttiga idioter med något ännu dummare?


    Svenska Freds har varit konsekvent verklighetsfrånvända sedan de bildades på 1800-talet. Så att kalla dem Putins nyttiga idioter är nog inte helt korrekt då det antyder att Putin har påverkat dem och någon sådan påverkan har knappas varit nödvändig.
  • nattuw
    Trast skrev 2023-05-18 13:02:54 följande:
    Du kan ju inte frångå att ett "swexit" är något som Putin skulle applådera åt.
    Och?

    Anser man att EU inte skall förvandlas till en federation så är det strunt samma vad Putin tycker. Vuxna människor som är så besatt av en politisk motståndare att det blir viktigare att markera mot den politiska motståndaren än att stå upp för sina åsikter är patetiska.
  • nattuw
    Trast skrev 2023-05-19 20:28:27 följande:

    Det är skillnad på att rikta kritik på eu:s utformning (som Sverige faktiskt är en del av) mot att propagera för "swexit"
    Enorm skillnad. 


    politiska motståndare försöker låtsas som att det inte är politiskt motstånd. Eller så har vissa svårigheter för att ha ett helikopterperspektiv. Tänk några steg framåt. Vad tror du händer efter ett "swexit"? Hur agerar andra länder globalt? Eu, Ryssland, usa, kina? Vem är vinnare och vilket pytteland är förloraren?


    Så länge vi lever i en demokrati med yttrandefrihet har den som är för "swexit" rätten att propagera för "swexit" och det utan att ta hänsyn till att det är en åsikt som inte passar personer som drömmer om ett samhälle där yttrandefrihet och demokrati inskränks.

    Vad en politisk motståndare anser har ingen som helt betydelse för den som är fast rotad i en demokratisk tradition och därför vågar stå upp för sina åsikter vare sig de delas av en politisk motståndare eller inte.
  • nattuw
    Trast skrev 2023-05-21 01:05:48 följande:
    Förstår inte varför du tar upp självklarheter?
    Därför att demokrati och yttrandefrihet inte är självklarheter för alla.
  • nattuw
    Trast skrev 2023-06-07 17:23:31 följande:
    Jag tycker det är orimligt att jämföra Biden med Putin. En demokratiskt vald ledare kontra en fascistisk mördare. Du gör ju såklart en sådan jämförelse för att normalisera Putins beteende. En form av whataboutism, trots att det är helt olika. Du kan inte placera Putin i samma fack som Biden, det går bara inte.

    Att kritisera en vald president är en helt annan sak.
    Verkligheten är inte en hollywoodfilm med en skurk och en hjälte. Därför finns det inget motsägelsefullt i att betrakta både Biden och Putin som mindre lämpliga presidenter. Därav följer att det går alldeles utmärkt att både jämföra de båda och placera dem i samma fack utan att för den delen jämföra de system som tagit dem till makten.

    Att påstå att en jämförelse mellan Biden och Putin är en jämförelse mellan två olika system där det ena systemet använder sig av demokratiska val och det andra inte använder sig av demokratiska val är bara dumheter. Ty det är inte systemen som jämförs.
  • nattuw
    Trast skrev 2023-07-04 22:51:39 följande:

    Sen kan man fundera över varför Ungern inte godkänner Sverige. Deras förklaring känns krystat. Vad tror ni andra? Vad är det egentliga skälet? Försöker dom dra ut på det med flit?


    Om du vänder lite på frågan. Vad har Ungern att vinna på ett svenskt NATO-medlemskap?

    Ett land långt borta med tvivelaktig militär kapacitet vars intresse av Ungern mest verkar bestå i att utmåla landet och Orban som fascister samt försöka frysa Ungerns EU-bidrag. De (Ungern) kanske helt enkelt anser att ett svenskt NATO-medlemskap är en fråga som inte är tillräckligt viktig för att komma upp på dagordningen.
Svar på tråden Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa