Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa

    Padirac skrev 2023-02-13 23:56:39 följande:
    Från SvD
    www.svd.se/a/Llo871/experter-sa-lange-har-ryssland-rad-med-kriget-i-ukraina
    "Enligt det brittiska försvarsministeriet lägger Vladimir Putin 30 procent av den ryska statsbudgeten 2023 på kriget i Ukraina. Det innebär motsvarande 143 miljarder dollar. Per Hammarlund ser i nuläget ingen begränsning på hur länge Ryssland kan fortsätta kriget i dess nuvarande form.22 Dec 2022"
    Men vi kan vara förvissad om att även om Per Hammarlund inte ser någon bortre gräns på kriget så tror han inte på ett evigt krig. Vi vet inte heller av ditt citat vad Per Hammarlund tror om Ukrainas möjlighet att bedriva ett krig som sträcker sig över ett decennium.
  • nattuw
    Kermit1561 skrev 2023-02-14 10:29:20 följande:
    Ja, men det är ju liksom min poäng, det krävs inga jätteresurser för att föra krig. Tack för att du bekräftar att MISSERMAJSER har fel. 
    Det absolut mest resurskrävande du kan ägna dig åt är krig.

    Den ena sidan spenderar 30% (1 486 635 150 000 SEK) av sin budget på kriget. Den andra sidan hålls uppe av i stort sett hela västvärlden där det nu börjar larmas om att krigsmateriellagren minskat så pass mycket att försvarsindustrin riskerar att inte hinna med alla nya beställningar.

    Så, jo det krävs "jätteresurser" för att föra krig. Och dessa jätteresurser är inte av engångstyp utan det krävs ett ständigt tillflöde av nya resurser för att ersätta det som förbrukats. Till det kommer det ständiga behovet av nya rekryter som kan ersätta de skadade och döda.

    Om du inte anser att det är "jätteresurser" så är det upp till dig men du får vara beredd på att du är rätt ensam om din uppfattning.
  • nattuw
    flemens skrev 2023-02-19 15:14:08 följande:

    Jag köpte direkt aktier och fonder i vapenindustrin när ryssen anföll och att den civiliserade världen lovade att bistå med vapen. Och nu vill jag avlva vänsterns och höggerextremisternas myter om att "aktierna" för "vapenindustrin" går upp och det är därför krig startas.


    Visst, de gick upp marginelt i mars, men sen dess har inget nämnvärt hänt trots att vapenindustrin i USA fåt ordrar för hundratals miljarder dollar. Själv ligger jag typ 10kr plus på mina 15000 jag lagt på myten.


    Jag kanske minns fel men var inte vapenaktierna högt värderad redan innan Ryssland gick in i Ukraina?
  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2023-02-26 07:05:18 följande:
    Så du kan inte förklara hur du får ihop att SD leder Sverige in i Nato och att de samtidigt skulle vara någon slags "ryska agenter"

    Eftersom du inte kan förklara det på ett rimligt sätt så finns det inget mer att diskutera. 

    För alla andra som läser det här inlägget:

    "Trast" sprider ett socialdemokratiskt inrikespolitiskt narrativ som handlar om att försvaga regeringen.

    Här är ursprunget(?) till den socialdemokratiska kampanjen som uppstod under valrörelsen när S märkte att de höll på att förlora valet till det blå-gula blocket.
    www.socialdemokraterna.se/nyheter/nyheter/2022-09-02-sds-kopplingar-till-putins-ryssland---en-sakerhetsrisk-for-sverige
    Det enda nya är att Trump och Orban bytts mot Putin. Annars är det samma gamla brunsmetande.
  • nattuw
    Trast skrev 2023-02-26 15:27:50 följande:
    Varför har sd rysskopplingar då? Vad tror du det beror på?
    För att vissa har en S märkt foliehatt.
  • nattuw

    Socialdemokraterna har ända sedan SD närmade sig riksdagsgränsen ägnat sig åt att koppla ihop SD med vilken person som helst som media har utnämnt till veckans superskurk.

    Om socialdemokraterna istället ägnat all den energin åt att reformera sitt eget parti och se till så att de kompetenta politiker som trotts allt finns inom partiet släppts fram till toppen hade vi kunnat ha ett socialdemokratiskt parti som inte skyggat för sakpolitik.

    Vad det hade inneburit i frågan om kriget i Ukraina, NATO och det svenska försvaret är svårt att sia om men förhoppningsvis hade vi iallafall sluppit ett socialdemokratisk parti som inte bara försökt skylla sina egna tillkortakommanden inom energisektorn på kriget utan även försöker använda kriget för att solka ner allt och alla som inte stödjer de socialdemokratiska maktanspråken.

  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2023-03-06 14:01:15 följande:
    Du sprider sossarnas propaganda kring "regeringens starka kopplingar till Ryssland" med SD som något slgs proxy som "ryska agenter" när SD i själva verket 1) leder Sverige in i Nato 2) är det mest rysk-kritiska svenska partiet i EU.

    Valet är över nu. Du kan slappna av i en sisådär tre år framöver innan det blir dags att ta tag i nästa valrörelse.
    Den PTSD som kom efter valförlusten måste bearbetas.
  • nattuw
    KillBill skrev 2023-03-07 08:48:21 följande:

    Donald Trump har kommit ut som en riktig Putinvän och vill stoppa allt stöd till Ukraina.


    Som president hade Trump en USA-först agenda som möjligen kan ha inspirerats av den utrikespolitik som USA bedrev före världskrigen. Det vill säga USA skulle inte agera världspolis utan bara se till sina egna intressen. Så att Trump inte anser att USA skall bli inblandad i Ryssland-Ukraina konflikten borde inte komma som en överraskning för någon.
  • nattuw

    Tidigare har USA och Rysslands misstänkts ligga bakom sprängningen av gasledningarna Nord Stream 1 och 2. Nu (2323-03-09) är det tydligen Ukraina som misstänks ligga bakom sprängningen av gasledningarna Nord Stream 1 och 2:
    "Uppgifterna om att attacken mot gasledningarna skulle ha utförts av pro-ukrainska grupper kommer från amerikanska underrättelsekällor, som New York Times tagit del av."
    www.svt.se/nyheter/utrikes/pro-ukrainsk-grupp-kan-ligga-bakom-attacken-mot-gasledningarna-nord-stream

  • nattuw

    På senaste tiden har det varit en del prat om NATO och ett eventuellt svenskt medlemskap. Frågan verkar inte längre vara särskilt kontroversiell i den svenska riksdagen där de flesta nu tycks vara för ett svensk NATO-medlemskap (det svänger fort i politiken). Däremot visar Turkiet inget större intresse av att godkänna Sverige som NATO-medlem eftersom Turkiet inte är nöjd med den tidigare svenska inställningen till de kurder som Turkiet ser som terrorister.

    Saken togs upp i  SR/P1/Studio 1 där Ann-Sofie Dahl, Docent i internationell politik, bland annat hade följande att säga: "Det är lite trist för den här regeringen att den får ta itu med problem som skapats av tidigare regeringar"

Svar på tråden Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa