Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa

    Padirac skrev 2023-07-30 16:17:17 följande:
    Varför du sprider detta och vad du har för grund för dina påståenden återstår att upptäcka - du har ännu inte gett några som helst belägg eller argument för det du säger.
    Det är så verkligheten se ut och det ändras inte av att du dumpar halva Wikipedia, eller vad det nu är du brukar klippa och klistra, i dina inlägg.
  • nattuw
    Trast skrev 2023-08-05 00:00:24 följande:
    Om Ungern inte vill ha med Sverige, och tror att Sverige gör Nato svagare så kan dom rösta nej.  Men varför skulle Sverige försvaga Nato?
    Varför tror du att Sverige skulle försvaga NATO?

    Det räcker med att Ungern inte ser någon strategisk fördel med att skynda på ett svenskt medlemskap. Att NATO skulle bli svagare med Sverige som medlem är det bara du som fantiserar om.
  • nattuw
    Trast skrev 2023-08-06 02:04:47 följande:
    Ungern och Sverige skriver inte ett försvarskontrakt med varandra.
    Så vad är det då Ungern, enligt dig, gör om de röstar för ett Svenskt NATO-medlemskap?
  • nattuw
    Kermit1561 skrev 2023-08-10 12:20:31 följande:
    Nu är du naiv  det här handlar som sagt bara om att Oban precis som Erdogan försöker vinna lite personliga poäng på processen. Det har ingenting med hur respektive land militärt värderar sveriges strategiska medlemskap (de gör sannolikt samma bedömdning som alla andra), det handlar om kortsiktig personlig vinning för Oban och Erdogan. 
    Ungern har dessutom deklarerat att de inte kommer vara sist att godkänna sverige så för Oban är det verkligen bara teater.   
    Om ett svenskt NATO-medlemskap skulle varit av direkt strategiskt intresse för Ungern skulle den svenska NATO processen inte använts för att plocka inrikespolitiska poäng i Ungern. Helt enkelt för att ingen regim vill riskera att inte längre ha ett land att styra över. Dessutom lär frågan om ett svenskt NATO-medlemskap inte vara någon valvinnande fråga i Ungern. De flesta Ungrare är nog mer intresserad av matpriserna än av vilka (från Ungern räknat) perifera länder som är intresserad av att bli medlemmar i NATO.

    Så ingenting tyder på att majoriteten av de som sitter i det ungerska parlamentet delar åsikter med de av trådens skribenter som tror att ett svenskt NATO medlemskap är av yttersta vikt för NATO.
  • nattuw
    Holaquetal12 skrev 2023-08-31 10:00:15 följande:

    Absolut är annekteringen olaglig.


    Finns det lagliga annekteringar?
  • nattuw

    Nobelstiftelsen, som först bjöd först in ambassadörerna från Belarus, Iran och Ryssland har nu dragit tillbaka deras inbjudningar. Det efter protester och hot från flera partiledare om att bojkotta  nobelfestligheterna om de tre länderna inte utestängs från nobelfirandet.

    Övriga representanter för diktaturer och länder utan mänskliga rättigheter är som vanligt välkomna.

    Det är inte utan att man börjar tänka på den gamla strofen "än slank de hit, än slank de dit och än slank de ner i diket". Och det är inte utan att man undrar om Åkessons uppmaning till bojkott mot nobelfirandet var det som väckte en debatt som påverkade övriga partiledare i deras hot om att bojkotta nobelfirandet.

    För Åkesson som, till skillnad från representanter för diktaturer, tidigare inte varit inbjuden och redan tidigare meddelat att han inte tänkte gå var det antagligen ett smart politisk populistiskt drag att använda sig av tillfället för att grumla festbägaren för övriga partiledare.

    Men det väcker ändå fråga om hur politiserat nobelpriset skall vara. Skall det vara ett pris som delas ut till de som gjort de största vetenskapliga upptäckterna inom varje kategori dit alla är välkommen eller skall nobelpriset politiseras så att vissa inte blir inbjuden och bör det då även gälla enskilda forskare som kommer från "fel" land.

  • nattuw
    Digestive skrev 2023-10-20 23:26:45 följande:
    Visst var intentionen att ogiltighetsförklara valet.

    Det är inte säkert att det verkligen handlade om att ogiltigförklara valet. Det kan lika gärna handlat om Trumps vanliga modus operandi  där kontroversiella uttalanden endast är till för att ge Trump en plats i rampljuset. Han (Trump) är ju trotts allt USA:s första dokusåpapresident och en mästare på att att få allt att handla om honom.

  • nattuw
    Padirac skrev 2023-10-21 18:43:32 följande:
    Digestive skrev 2023-10-21 16:27:08 följande:
    Det kan man förmodligen inte utesluta helt när det gäller Donald Trump.
    Det kan uteslutas helt.
    Eftersom Trump har en historia av kontroversiella uttalanden där han gått vidare med de uttalanden som fått "rätt" uppmärksamhet så går det inte utesluta att det även i fråga om valresultatet handlar mer om uppmärksamheten än om valet i sig.
    Padirac skrev 2023-10-21 18:43:32 följande:
    Jag tror att Trump kommer att bli dömd och med det sedan inte kommer att vara valbar enligr de lagar USA har om detta.'
    Du menar att du hoppas att Trump kommer att bli dömd och inte kunna ställa upp i valet.

  • nattuw
    Padirac skrev 2023-10-24 20:01:23 följande:
    Det är inte svårt att skilja på vad som hålls för troligt och vad som hålls för önskvärt - tycker du inte det?
    När det gäller de som betraktar Trump som en politisk motståndare brukar det mesta som går tolka till Trumps nackdel sudda ut gränsen mellan troligt och önskvärt.
  • nattuw
    Padirac skrev 2023-10-28 12:14:04 följande:
    Nu finns det väl inget förbud mot att vara dömd eller att sitta i fängelse för att ställa upp i och bli vald i presidentvalet i USA.  Om det blir utfallet så är det obruten mark för USAs styre.
    Det vore onekligen en rätt intressant situation.

    Vissa vill även att Biden skall åtalas och dömas vilket skulle kunna ge en situation med två presidentkandidater som kommer att få tillbringa sina mandatperioder bakom galler.

    Only in America....
Svar på tråden Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa